Merg mai departe in concursul organizat de Nokia pentru dezvoltatori

Mai stiti concursul organizat de Nokia pentru dezvoltatori?
Pe blogul unde m-am inscris eu norocul a facut ca nu s-au inscris decat 2 echipe, asa ca automat mergem amandoua mai departe (sarind peste partea cu votarea/alegerea).

Revenind la ideea cu care am participat eu „Lista de cumpărături„, a durat ceva pana m-am decis sa o aleg. Pentru ca aveam ceva idei si nu stiam care e mai buna. Unele erau chiar mai interesante dar probabil nu as fi reusit sa le realizez niciodata. Bine, poate nici aceasta aplicatie nu voi reusi sa o realizez in cele 2 zile cat dureza concursul, dar eu o sa imi dau toata silinta.

Am decis insa sa merg cu aceasta idee si sa incerc sa realizez o asemenea aplicatie pentru ca eu chiar as folosi-o. De fapt asta a fost o chestie importanta cand m-am decis cu ce idee sa particip. Sa creez o aplicatie pe care in primul rand eu as utiliza-o. Pentru ca nu poti sa realizezi o aplicatie, sa speri ca altii o vor utiliza cand tu nu esti atras deloc de ea.

Lista de cumparaturi e ceva cat de cat util. Vrei sa mergi la cumparaturi, notezi frumos in telefon ce trebuie sa cumperi. Ajungi la magazin, bifezi ce cumperi, eventual salvezi si preturi, ai o evidenta mai buna.
Eu si acum folosesc o lista de cumparaturi, insa pe hartie. Umblu prin magazin cu pixul si hartia in mana. Cand ar fi mult mai usor sa notez si sa bifez pe telefon.

Asa ca sunt increzator. Aplicatia mea o consider cat de cat interesanta.
Nu e nimic revolutionar, nimic extraordinar, ci doar ceva de care ne lovim zi de zi.

P.S.: recunosc ca a fost un cadou frumos de ziua mea

10 comments

  1. arunca un ochi pe aplicatiile iphone, au cateva foarte bune si ar fi o sursa buna de inspiratie

  2. („…eventual salvezi si preturi, ai o evidenta mai buna.”) Si totodata daca este posibil sa faci si total la sfarsit 😀
    PS: Foarte buna ideea

  3. Bv. E o singura problema: ideea. Cine crezi tu ca sta sa scrie lista de cumparaturi pe telefon, si la magazin sa puna si preturi….too complicated, nu o s-o foloseasca nimeni. E mai mare pierderea de timp. Tot hartia si pixu ramane la putere.

  4. Daca poti face aplicatia sa sincronizeze datele cu o aplicatie pe PC poti inclusiv sa-ti faci un bilant la sfarsit de sapt./luna, sau sa tii o evidenta relevanta a preturilor! Sau poate reusesti chestia cu bilantul direct pe tel. fara sincronizare PC.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.