Nokia organizeaza un nou concurs dar uita insa cateva mici detalii IMPORTANTE

La Nokia a fost lansat un nou concurs Nokia Qt Developers – 36.40.3.11. Pe scurt asa, regulamentul.

Trebuie sa iti faci o echipa (compusa din 1-4 persoane) cu care sa te inscrii in concurs pe unul din blogurile participante: www.chip.ro/blog, www.piticu.ro, www.dandragomir.biz, www.nwradu.ro si www.manafu.ro.
Ca sa te inscrii trebuie sa trimiti o idee pentru o aplicatie de mobil. Se voteaza ideile si se aleg cate 2 echipe de pe fiecare blog (in total 5 echipe).
Pana aici totul e clar.

Mai departe insa.
Echipe participante vor participa „la sesiunea specială de training în Nokia Qt for Mobile (care se va desfăşura în perioada 24 – 27 martie 2011).”
Training care are loc unde? Mie mi se pare o chestiune destul de importanta. E la Bucuresti, e la Suceava? Poate la Oradea? Sau poate Nokia organizeaza sesiuni de training in fiecare localitate de unde sunt echipele.
Partea asta mi se pare destul de importanta din mai multe puncte de vedere. In primul rand, daca sesiunea de training are loc in alt oras decat cel din care este echipa castigatoare, Nokia suporta sau nu diverse costuri (transport, cazare, mancare)?
De asemenea e bine de stiut dinainte locatia unde va avea loc trainingul, poate unii nu au chef sa strabata tara.

Apoi „În cadrul evenimentului de traininig echipele de dezvoltatori vor începe să lucreze la ideile de aplicaţii mobile cu care au câştigat competiţia de pe bloguri. Fiecare echipă are la dispoziţie 36 de ore pentru dezvoltarea aplicaţiei proprii în cadrul evenimentului (începând de vineri, 25 martie 2011, ora 21:00, până duminică, 27 martie 2011, ora 9.00)
Toate echipele vor dispune pe durata proiectului de câte un dispozitiv cu Symbian 3 unde vor testa funcţionalitatea aplicaţiei pe care o dezvoltă
.”
Deci ai o idee si in cele 36 de ore trebuie sa o pui in practica, realizand o aplicatie. In regulament scrie ca iti pun la dispozitie un telefon. Si doar atat?
Calculator? Qt SDK?
Ai voie sau trebuie sa vii cu laptopul de acasa? Daca ai voie sa vii cu el, poti sa ai pe el aplicatia in lucru?
Mie mi se par niste lucruri elementare ce trebuiau explicate.

La Nokia au concursuri foarte interesante, pacat ca nu acorda o mai mare atentie lucrurilor marunte. Care conteaza totusi.

P.S.: daca e vreun programator (preferabil in QT) de prin Bucuresti interesat sa participe la concurs, poate facem o echipa. Eu inca ma gandesc daca sa ma inscriu singur sau nu.

8 comments

 1. Se voteaza ideile si se aleg cate 2 echipe de pe fiecare blog (in total 5 echipe).

  2 x 5 bloguri = 10 echipe ?

  In alta ordine de idei o aplicatie se face si in cateva ore… intrebarea e daca se merita ?

 2. Da, eu asa am inteles, vor fi in total 10 echipe.
  Cat despre faptul ca o aplicatie se face in cateva ore, e relativa treaba. Depinde cat de complexa e aplicatia, cat de bun e programatorul… Mai ales ca e vorba de QT si nu stiu cati sunt cei care stiu sa programeze in acest limbaj.
  De meritat, se merita. Premiul cel mare e de 10000 de euro.
  Plus alte premii de 1000 sau 400 de euro.

 3. Vorbeam de aplicatii relativ simple ca daca vine vorba de aplicatii de complexitate medie spre mare mie personal nu-mi ajung orele oferite in cadrul acestei competitii.

 4. Salut Andrei, daca te intereseaza un designer cu experienta in jocuri/aplicatii de mobil, contacteaza-ma la mailul din comment.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.