zambesc.com RSS Feed

La Timisoara se deschide prima piata taraneasca

In curand Timisoara va avea o piata in care vor vinde doar tarani, adica fara intermediari si bisnitari, totul direct de la sursa. Probabil va inchipuiti ca in piata nu va fi niciun roman. Doar chinezi, turci, africani, greci, sarbi, cu alte cuvinte toti cei care produc marfa pe care noi o cumparam acum din piata. Nu, organizatorii ne asigura cu nu e vorba de asa ceva, piata volanta va avea doar produse autohtone, fara produse din import.
piata volanta taraneasca Timisoara
Personal sunt extrem de curios ce se va vinde in piata si aceasta pentru ca 99% din ceea ce se vinde acum in piata este din import. Chiar si cartofii care se vand la poarta taranilor care locuiesc in jurul Timisoarei sunt din import.

Intr-o dimineta pe cand mergeam la Bucuresti, adica atunci cand mai toti dorm, pe la ora 3-4, dintr-un camion cu numere de Serbia se descarca de zor cartofi. Ce mai, traditional romanesc, acum scos din gradina doar ca respectiva gradina e in alta tara. In fine ideea cu piata exclusiv pentru micii producatori este una foarte buna, mai ales ca va fi gratuita expunere. Totusi eu am impresia ca e un pic prea tarziu, nu prea mai avem tarani. Dar ramane se vedem, piata volanta din Timisoara va fi in fiecare sambata in zona Stadionului Dan Paltinisanu, mai exact in parcare. O a doua piata de acest gen se va deschide in Piata Traian.

Sper doar sa nu vanda toti taranii doar patrunjel si ridichi, desi daca s-ar respecat regula : ,, vindem doar ce producem „..Atunci asta ar trebui sa gasim pe tarabe.

, , , ,
2 Comentarii
  1. Seba :

    A zis pe data de 6 mai, 2014

    Si la București exista astfel de piețe, dar nu prea sunt ceea ce se spune. Am văzut un reportaj in care era prezentată procedura de fabricare a produselor tradiționale, pai toată materia prima era de la Metro…halal produse traditionale

  2. In pietele din Timisoara unii se chinuie sa arate a tarani | Zambesc :

    A zis pe data de 16 ianuarie, 2015

    […] Timisoara de cateva luni exista cateva piete volante unde vand diverse produse doar tarani 100%. Aceasta e prezentarea oficiala si regula de baza a ,, […]


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*