La Timisoara se deschide prima piata taraneasca

In curand Timisoara va avea o piata in care vor vinde doar tarani, adica fara intermediari si bisnitari, totul direct de la sursa. Probabil va inchipuiti ca in piata nu va fi niciun roman. Doar chinezi, turci, africani, greci, sarbi, cu alte cuvinte toti cei care produc marfa pe care noi o cumparam acum din piata. Nu, organizatorii ne asigura cu nu e vorba de asa ceva, piata volanta va avea doar produse autohtone, fara produse din import.
piata volanta taraneasca Timisoara
Personal sunt extrem de curios ce se va vinde in piata si aceasta pentru ca 99% din ceea ce se vinde acum in piata este din import. Chiar si cartofii care se vand la poarta taranilor care locuiesc in jurul Timisoarei sunt din import.

Intr-o dimineta pe cand mergeam la Bucuresti, adica atunci cand mai toti dorm, pe la ora 3-4, dintr-un camion cu numere de Serbia se descarca de zor cartofi. Ce mai, traditional romanesc, acum scos din gradina doar ca respectiva gradina e in alta tara. In fine ideea cu piata exclusiv pentru micii producatori este una foarte buna, mai ales ca va fi gratuita expunere. Totusi eu am impresia ca e un pic prea tarziu, nu prea mai avem tarani. Dar ramane se vedem, piata volanta din Timisoara va fi in fiecare sambata in zona Stadionului Dan Paltinisanu, mai exact in parcare. O a doua piata de acest gen se va deschide in Piata Traian.

Sper doar sa nu vanda toti taranii doar patrunjel si ridichi, desi daca s-ar respecat regula : ,, vindem doar ce producem „..Atunci asta ar trebui sa gasim pe tarabe.

2 comments

  1. Si la București exista astfel de piețe, dar nu prea sunt ceea ce se spune. Am văzut un reportaj in care era prezentată procedura de fabricare a produselor tradiționale, pai toată materia prima era de la Metro…halal produse traditionale

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.