zambesc.com RSS Feed

Dumbravita, localitate unde curge lapte si miere

Azi dimineata ,, rasfoind ” presa pe net mi-a atras atentia un articol despre cel mai bun loc din Romania in care sa traiesti. Ceea ce m-a facut curios era locatia care figura pe primul loc in acest top al celor mai bune localitati. Si asta pentru ca localitatea cu pricina adica Dumbravita este in zona mea, trec cel putin o data pe saptamana prin acest loc si niciodata nu mi s-a parut a fi cel mai bun loc in care sa locuiesti.

Dumbravita este o localitate care se afla foarte aproape de Timisoara, practic e un sat invadat de vile in ultimii ani, practic e sufocat de case moderne, unele frumoase altele dimpotriva..doar niste hardughii din beton. Cu toate astea localitatea Dumbravita a fost catalogata ca fiind cea mai ok localitate din Romania in care poti locui. Si asta pentru ca acolo ar locui oameni bogati, educati, ar fi si ceva firme, plus diverse proiecte care s-au dezvoltat ca urmare a accesarii unor fonduri europene.

Daca nu cunosteam locul as fi dat crezare acestei stiri, dar cum stiu localitatea foarte bine m-a pufnit rasul..Cum sa fie Dumbravita cel mai bun loc din Romania ?..Cand in Dumbravita ai strazi infundate in care nu poti intoarce masina decat daca cineva binevoieste sa iti deschida poarta..Cum sa fie Dumbravita un loc bun cand dupa ploaie ai toate sansele sa iti intre apa in sufragerie, din cauza canalizarii, sau pur si simplu poti ramane cu masina in vreo ,, piscina” amplasata in locul asfaltului ?

Sa nu mai vorbim de praf, aglomeratia zilnica, mersul bara la bara, nu o data am facut 5 km in 50 de minute..pai daca asa trebuie sa fie cel mai bun loc din Romania…Eu nu imi doresc sa locuiesc in cel mai bun loc din Romania, si nu sunt singurul. Am prieteni care isi cauta casa, iar Dumbravita a fost trecuta din start pe lista ,, aici nu vrem sa locuim ”. Cat priveste preturile la case,sunt aproximativ la fel ca si in alte zone limitrofe Timisoarei.

In concluzie localitatea Dumbravita nu e lapte si miere, nici pe departe…e tot ceva romanesc, doar ca acum ceva timp, mai toti cei care aveau ceva banuti fugeau in acest loc. Tot in acest ,, magnific top” mai figureaza : Voluntari si pe locul al treilea Corbeanca. Cam asta place pe la noi..unora.

,
5 Comentarii
 1. Dinu Jurj :

  A zis pe data de 22 mai, 2013

  In ultimul timp cei care au ceva bani ocolesc Dumbravita, e prea inghesuita, a ajuns sa fie cautata de cei care vor sa locuiasca in duplex, adica pana la urma aproape ca la bloc.

 2. Ioanes Vlad :

  A zis pe data de 22 mai, 2013

  Foarte tare, nu prea se gasesc astfel de localitati prin tara. Imi place ca susti Romania, mai bine zis iti place tara, sper sa nu gresesc.

 3. Roxana :

  A zis pe data de 24 mai, 2013

  Ma intreb pe ce s-au bazat cand au facut clasamentul respectiv… happy

 4. Ionut :

  A zis pe data de 25 mai, 2013

  Cred ca e o problema de mentalitate…vad multi oameni cu bani care se ghideaza strict dupa ceea ce se mai regaseste in anumite localitati si ce vecini vor avea acolo.

 5. alex :

  A zis pe data de 29 mai, 2013

  ai uitat de continental.. fabrica de cauciucuri care polueaza tot ce prinde happy


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*