Definitia mizeriei

Mizerie este un cuvant tot mai frecevent intalnit, folosit, de catre romani. Daca ar fi sa ne uitam in dictionar, explicatia suna ceva in genul : saracie extrema, murdarie, dezordine, etc. Cu alte cuvinte am descris viata a celor mai multi dintre romani. Desi multi nu asociaza viata de zi cu zi ca fiind una mizerabila, si asta probabil pentru ca nu au cunoscut niciodata reversul, opusul mizeriei. Daca casa noastra nu e identica cu interiorul unui tomberon, atunci nu este mizerie..Oare ? Imi pun aceasta intrebare deoarece zilele aceastea am putut cu totii ( cei care au ochi si urechi) sa vedem ce este de fapt mizeria. Nu e vorba de vreun tomberon, sau sobolan mort, aceste lucruri dau clasa la ceea ce fac si sunt unii oameni. Chiar daca ei sunt curati, parfumati, unii chiar par imaculati, in realitate mizeria din interiorul lor nu poate fi spalata cu nimic.

Nu imi place politica, nu tin partea nimanui, insa ceea ce a facut in aceste zile staful domnului Ponta nu cred sa se fi intamplat vreodata pe aceste pamanturi. Lista cu mizerii e atat de lunga, incat nu stiu cu ce sa incep : minciuna, gaini moarte, mesaje in biserica, atat scris cat si predica, bonuri valorice, cadouri, amenintari, miniciuna si iar minciuna. Sa spui despre altcineva ca va taia pensiile si sa il prezinti ca pe cel negru cu coarne si aceasta intr-un material publicitar..Este grav, este mizerie. Daca am pune poza domnului Ponta in pagina care descrie cuvantul mizerie nu cred ca am gresi cu nimic.

Disperare si disperati, aceasta ar fi descrierea pentru majoritatea celor implicati in politica, si aceasta pentru ca miza e una uriasa; libertate sau puscarie. Asta e una din marile diferente, golim puscarile sau le umplem ? Strangem mizeria in puscarii, sau lasam mizeria sa ne calce in picioare ?
O justitie functionala, libera si corecta inseamna prosperitate. Tara asta nu e saraca, doar unii dintre noi suntem saraci cu duhul, iar alti profita.

Nu sfatuiesc pe nimieni cui sa ii dea votul, dar trebuie sa tinem minte un singur lucru : mizeria se extinde repede si se ia repede, la spalat nu iese decat dupa multe generatii, sau poate nici chiar atunci. Ar trebui sa facem un pas in afara gropii de gunoi, unii dintre noi si-au dat viata pentru acest crez. Este obligatia noastra sa nu ii dezamagim si sa mai dam o sansa civilizatiei in aceste locuri.

One comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.