De ce unii zboara la vecini ?

Avand in vedere titlul, sa nu va inchipuiti persoane zburand peste garduri la vecini si la mine nu. La altceva ma refer. E vorba de unele persoane, straini in general care aleg sa zboare doar cu avioanele vecinilor, ma refer la vecinii nostri unguri. E adevarat ca au un aeroport mult peste ceea ce avem noi, insa tot nu pot sa inteleg de ce unele persoane aleg sa zboare pana in Budapesta, iar de acolo sa vina cu masina in Romania. In general lumea alege avionul in detrimentul masinii pentru rapiditate si siguranta.

Deci pentru cei care aleg sa aterizeze in Budapesta si dupa sa intre in Romania cu masina, nu prea mai putem vorbi de rapiditate. Deci sa inteleg ca aleg Budapesta pentru siguranta, daca e asa atunci e gresita alegerea. Statistica spune ca drumul cu avionul e mai sigur, deci daca ar lua un avion direct via Romania, nu ar mai trebui sa foloseasca masina din Budapesta. Adica sa riste daca ar fi sa ne luam dupa statisticile care spun ca e mai riscant sa faci un accident de masina decat unul de avion.

Pana la urma oricum am calcula nu reusim sa descifram aceasta enigma: da, avem sau de fapt nu avem aeroport ca lumea, dar nici sosele nu avem. Deci tot cu avionul pare mai confortabil, mai sigur. Dar totusi marea majoritate a strainilor aleg sa aterizeze in Budapesta, iar de acolo vin cu microbuzul. In acest moment exista curse regulate intre Timisoara si Budapesta, special pentru pasagerii care vin sau pleaca.

Care or fi totusi cauzele ?

Poate avem bilete de avion scumpe, sau le e frica strainilor sa nu trebuiasca sa miroase vreun auroloac in avion, in genul celor ce se afla prin tramvaie. Posibil sa nu le placa mancarea din avion…sau insotitoarele de bord ?..Desi mai toti ne lauda femeile. Sau poate nu vor sa plateasca pe taxi cat au platit pe avion, dar aceasta problema s-a rezolvat, cel putin teoretic.

Nu ar fi o supriza ca unii sa nu stie ca avem aeroporturi, avioane, etc. Nu o data am auzit povesti despre strainii care isi inchipuiau Romania, un fel de trib, fara curent electric si alte cele……Poate ca le e frica sa nu ramana fara bagaje, acesta poate fi un motiv mai plauzibil decat restul.

Deci daca maine incepe o noua campanie publicitara internationala, in genul acelei facute de Udrea, ar trebui sa mizam pe un slogan de genul : ,, Nu umblam in bagajele altora “

Una peste alta, tot nu reusesc sa-i inteleg pe strainii care ne colinda via Aeroport Budapesta-Timisoara e relativ aproape, insa unii pasageri au alte destinatii. Cum ar fi Bucuresti-Sibiu. Pana la urma fac 80 % din distanta in 2 ore, iar restul intr-o zi.

7 comments

  1. Probabil oferte de pret mai bune .. In general la noi in afara de wizz si blue nu prea ai cu ce mergi acceptabil.

  2. Lumea alege standarde si calitate iar ungurii au mult peste noi la capitolul aeroporturi. Poate si ca daca aleg sa zboare in Europa , distanta din Budapeste catre restul Europei e mai mica si automat si preturi mai mici

  3. Astia zboara la unguri pentru ca au aflat ca toate femeile frumoase din Romania s-au mutat la aia :))
    Oricum, au fost prost informati :d

  4. Oricare din motivele expuse de tine pot fi adevarate…de la lipsa unor servicii ok pana la ideea ca Romania e un trib…ma rog… Cauza principala e lipsa de informatie…Omul de unde sa stie daca sunt aeroporturi si daca sunt ok sau nu? si atunci ce suntem? stat sau trib?

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.