zambesc.com RSS Feed

De ce ne place uratul ?

Am o senzatie permanenta ca noi romanii nu stim ce e frumos, nu vreau sa numesc pe cineva anume, ci vorbesc la modul general. Avem foarte putine lucruri cu care ne putem mandri. Ma refer la tot, incepand de la cladiri istorice, modele de masini sau alte obiecte care fata de produsele occidentalilor arata jalnic. Probabil multi vor spune ca e vina comunismului, ca totusi avem castele frumoase, etc. Nu putem arunca totul in spatele comunismului, iar in ceea ce priveste cladirile istorice avem cateva.

Pana la urma problema se pune si in privinta a ceea ce facem acum. In alte tari pana si aragazul, soba, scaunul arata mai bine, iti incanta ochiul. La noi totul parca e facut de o persoana limitata la capitolul intelect. Incepand cu designul produselor si terminand cu combinatia de culori, toate in cazul nostru sunt ca nuca in perete. Ma ingrozesc cand vad casele in zonele montane in culori de roz sau rosu, sau cladirile din beton de pe la oras sub forma unor cutii, ba mai mult mai sunt si ale cu turnulete.

Fabricat in Romania zilelor noastre ……………………….fabricat in Anglia anii ’70.

Probabil comparatia de mai sus pare una deplasata, dar daca ma gandesc bine noi am inventat o groaza de lucruri: motorul cu reactie, am avut primul oras iluminat din Europa, etc. Dar la capitolul frumos am schiopatat tot timpul, avem strazi intregi care par rupte din povesti de genul : Alice in tara nebunilor.

Nu suntem un popor de prosti, dar ceva undeva este defect, nu functioneaza, parca am fi orbi sau daltonisti. E adevarat ca nu ne putem compara cu Elvetia, Germania, dar nu ne costa nimic ca de acum inainte sa nu dam aprobare pentru orice hardughie cu termopane si vopsita in roz intr-un cartier istoric.

, , ,
5 Comentarii
 1. Ana- :

  A zis pe data de 4 aprilie, 2013

  erau superbe masinile de epoca…mai nou niste tampenii…

 2. oac :

  A zis pe data de 4 aprilie, 2013

  la comparatia facut de tine in imagini cu siguranta as alege cea de epoca…dar sa facem comparatia intre un bmw m6 si o masina de epoca ?

 3. dePop :

  A zis pe data de 4 aprilie, 2013

  Eu comparam ce fac altii cu ceea ce facem noi, iar noi nu fabricam bmw, plus ca masina din imagine are aproximativ acelas design si prezent, doar ca sub capota e altceva….si poate fi comparat chiar si cu un bmw indiferent de model, daca comparam an la an…cauta Morgan pe google si ai sa vezi ce modele noi au.

 4. isa :

  A zis pe data de 5 aprilie, 2013

  In general unii spun ca ia ceva urat pentru ca restul conteaza, insa fiecare dintre noi are si un strop de nebunie asa ca la un momendat nu mai sti pe cine sa crezi…

 5. mihaela :

  A zis pe data de 6 aprilie, 2013

  si culmea ar fi ca masina de epoca sa fie si mai ieftina


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*