Masini de epoca

Imi plac foarte mult masinile de epoca, clasice, in special masinile vechi decapotabile. Ceea ce insa e frumos, in stare buna si indeplineste conditiile pentru inmatriculare ca masina de epoca, poate costa foarte mult. Pentru a fi inmatriculata ca masina de epoca, respectivul model nu trebuie sa se fi fabricat in ultimi 30 de ani. Sunt multe modele de masini mai vechi care nu indeplinesc conditia celor 30 de ani.

Dar de astazi a aparut noua taxa auto care vine in ajutorul celor care isi doresc o masina mai veche. Adica a scazut taxa de inmatriculare pentru masinile non euro. Deci daca va doriti o masina veche dar frumoasa, sau mai mult frumoasa prin prisma vechimii acum e oarecum posibil. O astfel de masina nu este de toata ziua, insa poate fi ideala pentru o plimbare la sfarsitul saptamanii.

In Europa exista orase care permit accesul in zona zero doar masinilor de epoca, acestea incadrandu-se perfect in peisaj. Sper sa ajungem si noi sa conservam tot ceea ce tine de istorie, fie ca e vorba de cladiri sau masini.

10 comments

 1. Octavian@

  Nu ai citit atent ce am scris mai sus.

  Este considerata masina de epoca modelul care nu s-a mai fabricat in ultimi 30 de ani. Insa acest gen de masini sunt extrem de scumpe, dar exista anumite modele care nu se fabrica de 20 de ani, sunt din aceeasi generatie cu alte masini de epoca, arata foarte bine, dar nu se pot inmatricula ca fiind de epoca. De exemplu mercedes cabrio, anii 70-80, inca nu se poate inmatricula ca vehicul istoric. Conteaza in ce an a fost produs ultima masina din acel model si nu anul masinii.

 2. Buna ziua!
  Am reusit sa termin facultatea de transporturi din Bucuresti si din fericire am avut norocul sa invat de la niste oameni deosebiti ce inseamna sa iubesti masinile. Cu toate acestea, deaorece inca nu-mi permit o asemenea masina, va pot spune urmatoarele> o astfel de masina necesita bani pentru intretinere si timp pentru deplasari. O simpla recomandare daca se poate, nu o abandonati in garaj, Nu merita!Toate cele bune!

 3. Astefel de masini mi se par mai mult decat simaptice, ma face sam a gandesc ala acele filme clasice americane , cele mafiote sau cele tip musical, insa in general cam amandoua merg mana in mana.

 4. Ca sa ii salvam pe romani de cateva mii de euro, eu zic sa semnam o petitie sa facem Daciile Logan masini de epoca :).

 5. Eu sunt de acord cu facilitati aduse masinilor de epoca, decat un bmw din 88 care iti scoate 200 de grame de noxe cand pleaca de la semafor, mai degraba un Mercedes din ’50 intretinut.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.