zambesc.com RSS Feed

Sterilizarea cainilor este obligatorie la Timisoara

Inca o lege tampita scoasa de cei care conduc Timisoara, probabil cea mai fara sens hotarare de pana acum. Mai pe scurt toti timisorenii care detin un caine sunt obligati sa il sterilizeze. In caz contrar vor fi amendati, suma pe care o vor plati fiind de 500 pana la 1000 de lei. De parca in Timisoara banii cresc in pom. Ce se va rezolva cu aceasta regula…?..Nimic, nu se va reduce numarul cainilor de pe strada, dar in schimb vor merge niste bani la stat..atata tot.

Inca o taxa la lista fara numar care exista deja. Fac exceptie de la acest regulament cainii utilitari si cei de rasa, desi nu vad diferenta intre cainii de rasa si cei care nu au aceasta titulatura. Daca e asa ar trebui sa ii verificam si pe consilieri, primari,…daca sunt de rasa…Ma rog..macar la un test de inteligenta sa ii spunem, sigur ar pica pe capete.

Ceea ce nu imi este mie in clar… cum vor verifica cei de la primarie care catel e sterilizat si care nu?….Probabil vor trimite Politia Locala sa numere ouale….analize, medicamente..de asta au nevoie cei de la Primaria Timisoara, in frunte cu primarul Robu.

, , ,
16 Comentarii
 1. Octavian :

  A zis pe data de 15 martie, 2013

  Mi se pare o lege foarte idioata. De ce nu se ocup de cainii maidanezi? De ex. la mine la bloc sunt 5 caini care sunt rai , latra si musca… Babele din bloc de la mine le da de mancare si sunt grasi si frumosi. In loc sa ii prinda pe toti sa ii sterilizeze si sa-i duca la un ” tarc comunitar” ei se preocupa de cainii cu stapan… Doamne…

 2. Razwy :

  A zis pe data de 15 martie, 2013

  Daca 1 din 50 de oameni ar avea grija de un caine maidanez, acestia nu ar mai fi fara stapan si gata cu problema cainilor, dar rasa umana care este mult „superioara” animalelor in loc sa ii ingrijeasca ii abandoneaza pe strazi.

 3. Dacian :

  A zis pe data de 15 martie, 2013

  Eu cred ca nu are legatura aceasta lege cu caini vagabonzi, e doar o sursa de venit, si ceva de lucru pentru veterinari. Personal nu as accepta sa imi mutileze cainele, eu il tin in curte, nu are treaba cu alti caini.

 4. Ana- :

  A zis pe data de 15 martie, 2013

  mai bine sunt prea multi deja peste tot!

 5. tudor mateescu :

  A zis pe data de 15 martie, 2013

  Mai bine facem si deparazitari nu numai sterilizari, intradevar sunt foarte multi mai ales prin Sectoru 2 Bucuresti happy

 6. Roxana :

  A zis pe data de 15 martie, 2013

  E clar ca nu se poate verifica, dar eu sunt total de acord cu sterilizarea. Eu cel putin asa am procedat cu catelusele mele si am beneficiat si de gratuitate acum cativa ani. Nu stiu cum stau lucrurile acolo, dar probabil e o solutie de mijloc, intre eutanasiere si nepasare.

 7. Diana :

  A zis pe data de 16 martie, 2013

  Cainii maidanezi nu au cazut din pom si au aterizat pe strazi. Ci au ajuns pe strada din cauza ca au fost abandonati de stapani. Nu doar cainii de pe strada se inmultesc, ci si cei cu stapan. Si nu toti stapanii sunt responsabili. Desi nu ne place sa spunem lucrurilor pe nume atunci cand e vorba de noi oamenii, realitatea trista este ca pentru multi dintre stapanii de caini cea mai simpla metoda de a scapa de „puii nedoriti” este aceea de a-i arunca in strada. Cainii sunt responsabilitatea nostra morala, cu atat mai mult cu cat toate problemele care ii vizeaza pe cainii maidanezi au la origine OMUL.

 8. Diana :

  A zis pe data de 16 martie, 2013

  Articolul domului Pop este unul zeflemitor, la adresa primarului Timisoarei, si este evident ca acesta nu este catusi de putin preocupat de soarta cainilor comunitari. Este lipsit de orice detalii: de ex. primaria Timisoarei se ofera sa ii sprijine pe cetatenii care nu-si permit sterilizarea cainilor, vor exista clinici mobile, etc

 9. dePop :

  A zis pe data de 16 martie, 2013

  M-am bucurat cand ai iesit primar Robu, insa sunt profund dezamagit de ceea ce face.

  Doamna sau domnisoara Diana, e una sa oferi gratuit serviciul de sterilizare a celor care nu isi permit si sa recomanzi celor care isi permit…si altceva sa obligi..nu suntem in vremea inchizitiei. Si nu putem fi acuzati toti de existenta cainilor vagabonzi.

  Am doi caini, desi pe al doilea nu pot spune ca l-am dorit, insa mi-am asumat responsabilitatea aceasta. Insa nu pot sa accept orice nebunie, chiar daca vine din partea Primarului Timisoarei…din pacate nu e singura boacana, sper sa nu faca multi pureci Robu la primarie, altfel riscam sa ne arunce cu zeci de ani in urma.

 10. Ionut :

  A zis pe data de 16 martie, 2013

  La asemenea subiecte, intotdeauna vor fi doua pareri: una pro si alta contra. Deciziile se iau in functie de majoritate deci inca asteptam acele decizii ale celor autorizati.

 11. dePop :

  A zis pe data de 17 martie, 2013

  Ionut @

  Nu e vorba de doua tabere, sau de majoritatea, suntem in 2013.., nu mai putem fi obligati la asa ceva, nu suntem un trib.

  Maine poimaine se va da o lege care ne va obliga sa fim in pat inainte de ora 22, dimineata sa cantam imnul sau o manea, etc.

  Aceasta lege nu vine in sprijinul animalelor fara stapan, e doar o alta porcarie care pune Politia Locala sa adune bani de la populatie.

 12. Vitor :

  A zis pe data de 18 martie, 2013

  Cu toate astea , parca si prin 2008 s-a discutat asa ceva, insa fara rezultat.
  Insa imi amintesc de clipul celor de la happy fish.
  Cel in care caini se vor castra singuri…
  Avand in vedere felul cum se prabuseste tara asta, nu m-ar surprinde sa vad asa ceva.

 13. sez :

  A zis pe data de 20 martie, 2013

  Parca ii si vad umbland din usa in usa, nu va suparati, aveti caine? laughing

 14. Daniel :

  A zis pe data de 21 martie, 2013

  Un articol extraordinar dePop! Merita o dezbatere ampla. Macar daca s-ar tine cont de ea!

 15. dana :

  A zis pe data de 22 aprilie, 2013

  Apar anunturi de genul: „donez puiuti ciobanesc german cu metis,in poza este mama lor” sad . De acord cu Diana

 16. dePop :

  A zis pe data de 23 aprilie, 2013

  dana@

  Eu nu am vazut astfel de anunturi, si pana la urma nu vad legatura si daca exista, suntem intr-o democratie si nu sub ocupatia lu’ Robu, avem drepturi nu doar supunere unuia care nu s-a priceput la practica si astfel a ajuns sa predea teorie. Nu poti sa obligi, nu poti sa pui taxe similare cu ale altor primarii din Europa, trebuie sa ne raportam la realitate si nu la povesti.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*