zambesc.com RSS Feed

Lege: cununiile se fac doar in biserica

Probabil nu o data ati vazut filme in care cununia avea loc in locuri deosebite; malul marii, gradina, parcuri, etc. Femeile in general viseaza la acest eveniment inca din copilarie. Fiecare se viseaza facand acest pas intr-un loc special. Pana astazi preotii acceptau sa oficieze cununia si in alte locatii decat biserica. De astazi insa Biserica Ortodoxa nu mai accepta asa ceva, cununia se face doar in biserica..de ce ?..Habar nu am.

Eu stiu ca Dumnezeu exista peste tot, deci din acest punct de vedere nu vad nicio problema. E posibil ca mai marii bisericii sa creada altceva, adica poate ei gandesc ca Dumnezeu receptioneaza doar mesajele din biserica, alte locatii fiind fara ,,semnal’’….Desi daca ma gandesc bine pe la inceputurile crestinismului totul era in aer liber, preotii erau oameni simpli cu frica lui Dumnezeu, fara masini de lux si zorzoane din metale scumpe.

Ma intreb: oare Biserica Ortodoxa nu ar trebui sa fie mai logica in decizii. Am inteles: lumanari doar din biserica, masini scumpe, clopotnita electronica, case parohiale mai inalte decat biserica, taxe de taxe fara chitante si multe altele…o fi asta credinta ?

Oare Dumnezeu e de acord ?

, , , ,
10 Comentarii
 1. nic :

  A zis pe data de 14 martie, 2013

  sad….aiurea ca nu se mai fac oriunde

 2. Ana- :

  A zis pe data de 14 martie, 2013

  eu zic ca ar putea sa faca oriunde…nu vad de ce ar trebui sa fie doar in biserica

 3. Roxana :

  A zis pe data de 14 martie, 2013

  Offf! Acum trebuie sa imi fac alte planuri de nunta! laughing Cred ca se gandesc asa, peste noapte, ca nu mai sunt in vizor de ceva vreme… ia sa iesim in fata cu ceva! Gata! „De maine cununiile doar in biserica!” In curand „doar duminica”, ca tot vine popa la biserica, sa nu faca mai multe drumuri! happy

 4. Mihu :

  A zis pe data de 14 martie, 2013

  In ziua de azi practic din cate observ eu increderea in preoti si cele sfinte scade tot mai mult, eu am auzit ca saptamana trecuta un preot a batut un crestin in fata biserici, atat de tare incat sa il treaca lumea ca sa o zic asa…

 5. tudor mateescu :

  A zis pe data de 15 martie, 2013

  Ar trebui sa se faca unde vrea cuplul dar si Biserica este importanta de luat in calcul pentru acest eveniment unic in viata.

 6. Jorjette :

  A zis pe data de 16 martie, 2013

  Păcat de oamenii care se lasă purtați în asemenea rahaturi. Nu domnule, n-am nevoie de cununia ta… Dumnezeu mă binecuvântează printr-o simplă rugăciune, mă binecuvântează și dacă îl rog eu, nu am nevoie de mofturile unora.

  De asta am și ales să nu facem așa ceva vreodată, pentru că nu mai are nici o logică. Dragostea este mai presus de toate aceste câcaturi care se fac în ziua de astăzi. Am ales acest lucru în momentul în care ni s-a spus că trebuie mai întâi să fac cununia civilă și mai apoi cea religioasă, deci nu pot avea binecuvântarea lui Dumnezeu dacă nu sunt în rând cu lumea…ha, ha.

  Dumnezeu nu se mai află în aceste ritualuri, DUmnezeu este în noi și e suficient să-i cerem ceva.

 7. sez :

  A zis pe data de 20 martie, 2013

  Trebuie sa traiasca si ei..

 8. Daniel :

  A zis pe data de 21 martie, 2013

  Ma tot gandesc la ce motive i-au determinat sa faca un asemenea lucru…si chiar nu vad niciunul! Insa nu e chair cel mai rau lucru sa te casatoresti religios in biserica…

 9. Vasile B :

  A zis pe data de 30 martie, 2013

  Exista o ordine a lucrurilor probabil, biserica e casa lui Dumnezeu cum se zice si un loc mai sfant, curat decat celelalte, sa zicem ca pentru asta e biserica, un loc in care sa fii si sa te simti mai aproape de Dumnezeu. Va dati seama ca altfel s-ar face si in WC si alte locuri daca ar dori cineva asta si ar plati. Asa cum in unele locuri se merge cu respect, imbracat in haine mai elegante, nu in bermude asa si cununia, la biserica nu intre mici ci bere sau alte locatii care mai de care mai ciudate. Asta nu inseamna ca nu poti cere de nevasta pe cineva sarind cu parasuta, sau ca nu poti merge unde vrei cu persoana iubita, in luna de miere.

 10. anca :

  A zis pe data de 26 aprilie, 2013

  biserica ortodoxa a fost intotdeauna mai stricta si mai riguroasa decat biserica catolica. nu mi se pare o idee chiar atat de rea sa te cununi religios doar in biserica..numai ca bisericile ortodoxe au un aspect asa mai..spooky decat cele catolice. am fost la o cununie catolica, intr-o biserica superba, plina de vitralii care in bataia soarelui creau o atmosfera absolut divina in biserica.. la ortodocsi totul e prea intunecat, si cred ca de asta multi alegeau varianta unui alt loc pentru a se cununa in fata domnului happy


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*