zambesc.com RSS Feed

De cate feluri sunt pocaitii ?

Probabil multa lume o sa spuna ca toti suntem la fel si nu conteaza ce religie avem. Da, asa am crezut si eu pana acum cateva zile si aceasta ca urmarea a unor experiente. Adica am intre cunostinte persoane care sunt de diverse religii si ma inteleg excelent cu ei, nu a contat niciodata daca persoana de langa mine este penticostal, adventist, evreu , catolic, etc, eu fiind crestin ortodox. Inainte de toate suntem oameni, cel putin dupa aceste lucruri ma ghidez. Este adevarat ca daca o persoana subliniaza printre randuri ca este credinciosa, de cele mai multe ori saream cateva etape in ceea ce privea testarea acelei persoane. Adica ma refer la angajati, la oameni in care trebuie sa ai la un moment dat incredere.

Acum cateva zile am angajat de proba o persoana. Individul aparent pregatit, a subliniat ca este o persoana credincioasa practicanta, ce mai, un om bun pe care te poti baza. Dupa cateva zile am ajuns la concluzia ca omul nostru nu se potrivea deloc pentru ceea ce avea de facut. Cu alte cuvinte habar nu avea, era paralel cu ce avea de facut, ba mai mult a inceput sa fie recalcitrant. Evident i-am comunicat in mod civilizat ca trebuie sa ne despartim, platindu-i zilele pierdute, etc.

Omului nostru nu i-a picat deloc bine, desi stia ca este in proba. In fine a acceptat credeam eu situatia, aceasta dupa ce am fost nevoit sa ii platesc vreo doua zile in plus, adica inclusiv ziua cand a fost la interviu. Pocaitul nostru nu se opreste insa aici, ci incepe sa ma sicaneze cu apeluri telefonice la ora 1 – 2 noaptea. Ba mai mult se duce si face reclamatii pe unde poate, noroc ca firma este perfect in regula. Ce as putea sa spun dupa aceasta experienta, pai pocaitii sunt de mai multe feluri. Da, sunt unii oameni pana la capat, uneori chiar mai mult de atat, dar exista printre ei si draci in persoana.

Aparent pare o intamplare tipic romaneasca, insa e ceva mai mult. Mie mi se pare socant ca o persoana care a luat niste bani pentru nimic, din mila mai mult, sa aibe tupeul sa se planga ca nu a fost tratata cum trebuie. Pana la urma biserica, credinta e doar un pretext de prezentare a unor indivizi, care seara canta in biserica iar ziua fac cu norma plina pentru cel negru.

Nu vreau sa ofensez pe nimeni, dar pentru unii a fi pocait este cum pentru altii e sa fii intr-un partid, adica pur din interes. Repet nu vreau sa supar pe nimeni, ba mai mult cunosc cativa pocaiti care merita tot respectul, dar mai sunt printre ei si mizerabili care nu pot fi spalati niciodata.

, , , ,
3 Comentarii
 1. Colectionarul :

  A zis pe data de 22 iunie, 2014

  Am avut si eu o experienta cu niste pocaiti, erau niste mesteri care trebuiau sa imi faca niste renovari in apartament, mai exact sa imi zugraveasca un hol si o bucatarie si sa imi puna gresie un holul de la intrare plus o nisa unde vroiam sa pun masina de spalat. Am stat cu casa vraiste aproape 3 saptamani, caci mereu se nimerea nu stiu ce sarbatoare si domnii mesteri nu veneau la munca ca e sarbatoare si e pacat sa muncesti, si uite asa am stat cu casa in santier o gramda de timp. La final au incercat sa ma pacaleasca sa le platesc si o parte din zilele in care nu au muncit.

 2. Stuus :

  A zis pe data de 26 iunie, 2014

  Suntem la fel, doar ca nu in aceeasi zilaughing.
  Azi sunt eu nebun, maine e ion iar poimaine Ionela si tot asalaughing.
  Asa ca cred ca e ceva se numeste discretie… insa nu prea mai exista, multa drama si multa barfa, putina minte asta ne defineste pe noi…

 3. dePop :

  A zis pe data de 27 iunie, 2014

  Stuus@

  Ar fi acceptabil daca ar fi asa, dar unii sunt rai tot timpul, ba mai mult fac planuri cum sa faca rau altuia. Dar cei drept nu toti sunt asa, mai exist si oameni onesti.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*