Daca ai deschis recent o afacere, este necesar ca investesti intr-un pachet de gazduire site pentru ca acesta sa fie disponibil pe internet. Cu toate acestea, s-ar putea sa nu dispui de suficient buget pentru a angaja un designer sau un programator. Din fericire, paginile de prezentare pot fi construite intr-un timp scurt de oricine, fara cunostinte tehnice. Iata ce trebuie sa faci!
Creeaza un plan
Inainte de a incepe sa-ti construiesti website-ul, este important sa te decizi ce sectiuni trebuie sa incluzi. Cea mai importanta este pagina de bun venit, care sa atraga atentia si sa ajute fiecare vizitator nou sa inteleaga ce oferi. In sectiunea Despre noi poti include povestea brandului si informatii despre echipa pentru a umaniza afacerea si a transmite o poveste.
O alta pagina ce nu trebuie sa lipseasca pe serverul de gazduire site este cea de contact; aceasta poate contine un formular care sa trimita pe email informatiile furnizate de catre utilizatori. In cazul in care prestezi servicii sau ai un numar limitat de produse, este important sa le afisezi intr-un portofoliu cu testimoniale de la clienti anteriori. Acestea trebuie sa fie insotite de nume si poza relevanta, deoarece asa vei reusi sa castigi mai usor increderea vizitatorilor noi.
Nu exista o solutie standard pentru toate website-urile, iar cea mai potrivita varianta difera de la o situatie la alta. Este recomandat sa te inspiri de la concurenti din domeniul tau si sa oferi informatii detaliate pentru toti vizitatorii. Acestia au intrebari si nelamuriri, iar tu trebuie sa-i ajuti sa treaca peste frici. In acest mod, ii vei convinge sa apeleze la tine si sa devina cumparatori.
Alege platforma pentru serverul de gazduire site
Cea mai simpla metoda de a crea un website este prin intermediul unui instrument creat in acelasi scop. Spre exemplu, exista buildere ce permit customizarea in timp real si dispun de template-uri ce nu necesita multe modificari. Dezavantajul consta in faptul ca afacerea ta va arata foarte similar cu altele, astfel incat va fi greu sa te diferentiezi. Pentru a rezolva aceasta problema, ar fi bine sa optezi pentru un CMS. Una dintre cele mai populare alternative la momentul actual este WordPress. Acesta iti ofera acces la multe optiuni de design si este deja utilizat de peste 34% din site-uri la nivel global. De asemenea, se poate instala in doar cateva click-uri si este usor de navigat.
Investeste intr-o tema si pluginuri premium
Desi poti prezenta o afacere locala fara sa investesti bani in design, o tema premium insotita de un logo profesional pot fi achizitionate pentru doar 50$. Acest buget este unul minor si te ajuta sa iesi in evidenta inca din prima zi. Majoritatea modulelor pot fi instalate gratuit, insa s-ar putea sa ai nevoie si de anumite solutii premium. Spre exemplu, poate iti doresti sa cresti rapid lista de email. In acest caz, un plugin care sa creeze formulare de abonare atractive implica un cost suplimentar. Asigura-te ca incluzi inca un modul pentru social sharing si unul de optimizare SEO. Aceste functii sunt importante, deoarece vor influenta nivelul de trafic pe care-l vei obtine pe termen lung. Daca-ti doresti texte profesionale, acestea pot fi realizate de catre un copywriter.
Alege un pachet de gazduire site de la THC.ro si beneficiezi de 2 GB spatiu de stocare si tehnologie SSD incepand de la 0,95 euro/luna!