zambesc.com RSS Feed

Cum alegem jucariile pentru copii ?

Pe vremuri daca m-ar fi intrebat cineva cum sa aleaga jucariile pentru mine as fi spus ca e simplu pentru ca le vreau pe toate. Pe atunci cand eu inca primeam jucarii, nu prea erau atatea, si ma gandesc ca era simplu pentru parinti, adica dupa buget. Astazi insa ai extrem de multe posibilitati indiferent de buget. Din cand in cand sunt si eu pus in postura sa aleg o jucarie pentru cineva, dar nefiind la curent cu ceeea ce place in zilele noastre copiilor imi este destul de dificil sa aleg ceva potrivit.

In general tendinta e sa alegem ceea ce ne placea noua in copilarie, mie de exemplu imi placeau jucariile cu cheita, astazi nu prea am mai vazut asa ceva. O alta categorie de jucarii care imi pareau interesante candva, dar si acum, sunt jucariile de lemn. Din acelea de lemn se gasesc, am dat peste ceva interesant si pe site-ul Nichiduta.ro, se poate vedea si in imaginile de mai jos :

jucarii lemnjucarie lemn

Astfel de jucarii cred eu ca sunt cele mai potrivite, evident copiii isi doresc ceea ce au si adultii, adica laptop, telefon, masina, etc. In aceste cazuri trebuie sa fim atenti, bariera intre o jucarie care poate fi utila/educativa si una care dauneaza este foarte subtire. Vorbim de jucarii copii nichiduta si jucarii adulti, adica vorbim de un laptop de jucarie si unul conectat la internet. Primul poate ajuta, al doilea poate strica.

In urma cu doi ani am fost intr-un concediu prin Elvetia, am intrat intr-un magazin de jucarii, a fost ceva fantastic. 70% din jucarii erau din lemn, lucruri care nici nu imi puteam imagina ca exista, de la triciclete, masinute, avioane, toate parca erau vrajite. Evident evoluam, gusturile se schimba, daca eu in copilarie eram super multumit daca primeam un diafilm nou, astazi desenele animate ,,curg” non-stop pe cateva canale si nu sunt statice cum era diafilmul.

E bine totusi ca revin jucariile din lemn, cred eu ca sunt mai putin riscante pentru copii si in general sunt obiecte care stimuleaza mai mult gandirea copiilor, decat stiu eu ce produs Made in China.

Daca cautati o jucarie frumoasa si in acelasi timp sigura va recomand magazinul Nichiduta.ro, e foarte posibil sa gasiti ceva potrivit.

, , , , ,
2 Comentarii
  1. delia :

    A zis pe data de 18 septembrie, 2013

    Jucariile din lemn sunt preferate de copii dar se gasesc foarte greu. eu prefer nicoro in materie de magazin de jucarii dar ei nu aduc de lemn pentru ca nu se vand.

  2. Jen :

    A zis pe data de 22 decembrie, 2013

    Jucariile trebuie alese cu atentie, in primul rand. Si sa fie adaptate la varsta copilui, pentru ca altfel s-ar putea sa aruncam banii pe geam si sa nu le putem folosi in scopul pentru care le-am achizitionat.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*