Crenvurstii: mancare sanatoasa ?

Cunosc cateva domnite care aleg sa consume crenvurstii de pui, pentru ca ar fi ceva usor. Nu imi dau seama de unde si pana unde aceasta mancare e usoara pentru digestie, sau poate e vorba de faptul ca este preparata cu parti din zburatoare. Termenul ,,parti”, e foarte potrivit, practic in continutul unui crenvursti nu intra altceva decat, cartilaje, cap, picioare de gaina, ghiare. Toate acestea sunt macinate dupa care pasta obtinuta este condimentata cu o duzina de E-uri…si voila: avem acei crenvursti gustosi si foarte apreciati de fetele care tin la silueta si sanatate.

In realitate cei care mananca astfel de aliment nu fac altceva decat sa ingurgiteze niste resturi amestecate cu cateva chimicale. De ce aceasta idee preconceputa ca aceste produse sunt sanatoase, nu imi dau seama.
Posibil din cauza formei, adica sunt subtiri astfel ca si cei care ii consuma vor avea o talie subtire. Daca ar fi asa atunci persoanele in cauza ar trebui sa consume doar spaghete, stixuri, iar sahorma ar trebui sa fie si ea intinsa pe lungimea a doi metri, sub forma unui tub subtire.

4 comments

  1. am auzit si eu odata din ce sunt facuti . chiar eram cu hot-dog-ul la gura.. mi-a taiat toata pofta de mancare.

  2. Cu siguranta nu sunt sanatosi, dar mie imi plac foarte mult si incerc sa uit din ce sunt facuti :).

  3. Nu e sanatoasa deloc! Si stiu ce zic. Familia mea are o afacere, avand o carmangerie destul de maricica in oras. Suntem printre putinele carmangerii din romania care furnizam preparate/carne proaspata si buna. De obicei preparatele nu se fac din carne „pura”, ci se fac din prafuri, la fel ca si crenvrustii.

  4. Eu cred ca ele cred ca-s paste :)) cu pui probabil. Oricum, daca asta ar fi cea mai mare gafa din alimentatie nu ar fi nimic, dar sunt altele, mult mai mari.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.