Cea mai buna ciocolata din Timisoara

Cine nu cunoaste gustul ciocolatei? Nu cred ca exista vreo persoana din lumea civilizata care sa nu se fi delectat cu o tableta de ciocolata macar o data in viata. Unii pretuiesc bijuterile, alti banii si tuturor le place ciocolata.
ciocolaterie Timisoara
Pentru multi ciocolata inseamna doar ceea ce gasim in magazinul de la coltul strazii. Insa cea mai buna ciocolata inseamna altceva; secrete, traditie si materie prima de calitate. Adica ceva ce nu se va gasi niciodata la un producator mare de ciocolata. Cu alte cuvinte daca vreti o ciocolata buna incercati la o ciocolaterie.

cea mai buna ciocolata

In Timisoara avem un astfel de magazin dedicat exclusiv ciocolatei de calitate, este vorba de Schoko Baroque. Am mai vorbit si cu alta ocazie de aceasta ciocolaterie, insa ieri am trecut pe la ei pentru ceva ,,provizii” si nu m-am putut abtine in a nu fotografia din nou rafturile cu bunatati.

ciocolata

Dupa cum se vede si in imagini locul e magic, oriunde te intorci doar ciocolata si iar ciocolata si nu orice ciocolata. Alba, negara, amaruie in toate formele si combinatiile. La Schoko Baroque ciocolata poate fi un personaj de poveste sau o tableta intr-un ambalaj cochet, ba chiar si cutii muzicale pline cu ciocolata am gasit. Cu alte cuvinte raiul ciocolatei de la Timisoara, dincolo de aspect cel mai important este gustul, iar la acest capitol nu avem termen de comparatie.

ciocolata timisoara

Din experinta nu pot sa spun decat ca dupa o ciocolata de calitate nu prea te mai tenteaza ciocolata de duzina.

2 comments

  1. Daca ai ocazia, iti recomand sa vizitezi o ciocolaterie particulara din Austria. Acolo n-ai sa vezi altceva in afara de bunatatile pe care le fac in „spate” si daca ceri sa vorbesti cu proprietarul poti ajunge sa-ti creezi propriul sortiment. Adevarul e ca nu eu am trecut prin experienta asta ci un prieten. Din pacate, ceea ce ai vizitat in Timisoara e „doar” un magazin cu ciocolata de calitate – ceva asemanator am vazut in Debrecen intins pe mai bine de 100 de m2.

  2. pai ei comercializeaza lindt si alti mari producatori… multe dintre sortimente sunt in mai toate supermarketurile din oras. daca vrei ceva unic, du-te la Let’s Chocolate, gama e restransa, dar totul lucrat impecabil de un artizan mic ­čÖé e o experienta unica, pe bune.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.