Ce face Garda de mediu ?

Exista foarte multe institutii de stat despre care avem pareri gresite, nu stim exact ce fac,..asta daca chiar fac ceva. Garda de mediu pentru mine pana nu demult era un superman in protejarea mediului, o institutie care calca totul in picioare pentru a-si atinge telul. Adica pentru a proteja mediul. Realitatea este alta insa. Intr-una din zile in drumul meu am zarit niste cioflengari ( nu stiu cum sa ii numesc altfel ), care descarcau moloz si alte mizerii dintr-o masina. Evident nu descarcau la gropa de gunoi ci cum era ,, normal ‘’, la marginea padurii care se gaseste intre Timisoara si Giarmata-Vii, adica la marginea ,, plamanului” Timisorii. Am oprit masina si le-am notat numarul, altceva nu puteam sa fac.

Intamplarea face ca a doua zi tot in zona respectiva sa vad o masina pe care scria ,, Garda de mediu “, m-am luat dupa ei, i-am claxonat, intr-un final au oprit. Le-am povestit de treaba cu molozul si cum ca le pot da numarul de la masina. Mi-au ascultat povestea ca dupa sa imi zica ca asta nu e treaba lor, sa ma duc la politia comunitara. Am ramas paf, ceva in genul lui Tom dupa ce a primit o tigaie in facies de la Jerry…deci garda de mediu nu e interesata de mediu ???..ok….asta e, nu am eu informatii corecte.

Dupa cateva zile ma intalnesc cu un amic care are o mica fabricuta, recent deschisa..deci controle si avize la ordinea zilei. Printre cei care l-au vizitat sunt si domnii de la garda de mediu si care nu au venit sa il felicite pentru ca a demarat o noua activitate…Ba chiar mai mult i-au trantit o amenda pentru lipsa unor harti, care practic erau pe ,, drum’’, iar un alt motiv care a stat la baza amenzii era faptul ca prin curte existau cateva bucati de metal nedepozitate corespunzator. Adica erau pe jos, amenda a fost undeva mai mult de jumatate din valoarea unui Logan nou, pentru ce…nu stiu.

Un lucru stiu acum, Garda de mediu nu are legatura cu mediul, nu ii intereseaza mediul…..Dar care e scopul Garzii de mediu ?

7 comments

  1. Scopul … sincer nu il stie nimeni care e … are un tel nu un scop sa fure, cum fac si ceilalti 🙂

  2. Eu eram aproape sigur ca vei primi un raspuns asemanator de la ei, deoarece efectiv fiecare om ce lucreaza la stat nu isi dau silinta sa rezolve o problema, si rezolva foarte usor treaba cu urmatoarea fraza: „nu e treaba mea”…

  3. Pai exact asa se intapla la noi, toti sunt cu luatul de bani care de unde apuca! Unde sunt probleme reale nu se face nimic pentru ca sunt mana in mana cu cei care fac ori primesc spaga, si ca sa zica ca isi fac meseria cauta chestii dinastea deabia infiintate si le nascocesc motive…ca trebuie sa dea si ei amenzi, nu?! In tara asta nimeni nu se ocupa cu ce trebuie, deaia se si alege praful! In ceea ce priveste protectia mediului, chiar sunt dezgustata de indiferenta care o observ… Daca nu se gandesc la ei, macar la copiii lor sa se gandeasca….

  4. Institutiile statutului sunt infiintate ca sa produca bani, nu sa rezolve problemele societatii

  5. @ Adrian: In ziua de azi si cu permisiunea noastra, asa este…dar in fond, institutiile nu sunt ale statului, ci ale noastre…sunt insitutii menite sa AJUTE, ca doar noi le intretinem, nu statul 🙂

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.