Recuperator de ocazie

Despre recuperatori nu prea stiu mare lucru, am mai vazut cate ceva pe la stiri sau in filme. Dint tot ceea ce am vazut, auzit stiu ca sunt de doua feluri, adica cei legali si cei ilegali, practic insa toti fac acelasi lucru. Te forteaza sa platesti, unii prin forta, altii prin metode mai putin violente. Astazi fiind la birou am primit un telefon pe numarul de fix, initial am crezut ca e vorba de un client,ca dupa cateva secunde sa imi dau seama ca nu imi suna cunoscut numele firmei pe care o reprezenta cel care ma sunase.

Nu am retinut nici numele interlocutorului si nici denumirea firmei pe care o reprezinta, individul insa isi continua discursul si la un moment dat ma intreaba daca o cunosc pe o anume vecina Maria si nu mai stiu cum. Imi spune ca aceasta doamna are un credit nerambursat si daca pot sa merg eu sa bat la usa ei sa o rog sa ii sune. Adica cu alte cuvinte tocmai am fost imputernicit sa fiu recuperator. Cum pe vremuri regii ofereau titlul de cavaler unor soldati pentru fapte de vitejie, astazi eu aveam ocazia sa devin recuperator. Ma si vedeam in genunchi rostind un juramant, iar la final probabil as fi primit indemnul sau mai degraba urarea ,, forta fie cu tine” si mai urma sa o caut pe doamna Maria.

Nu am ascultat toata propunerea de la ,, maestrul jedi’’, l-am rugat politicos sa nu mai sune, numarul de telefon fiind de firma iar noi nu prestam astfel de servicii. Dupa ce am inchis telefonul m-am gandit ca trebuia sa ii trag o sapuneala verbala individului, chiar nu mi se pare ok aceasta metoda de-a recupera eventualele datorii. Nu stiu ce spune legislatia in vigoare, insa sunatul pe la vecini, si barfitul cum ca vecinul nu si-a platit rata, in opinia mea nu respecta cateva reguli elementare care ar trebui sa fie asigurate de constitutie. Dincolo de aceste aspecte nu prea inteleg pe cei care accepta un astfel de job…or fi dependenti de scandal.

8 comments

  1. Ce practica frate! :)) Nu credeam ca e posibil si asa…
    In Romania daca ai o rata te stie toata lumea!

  2. cum vine asta sa sune pe la vecini?? crdeam ca exista un girant pentru sunat in caz de neplatire a datoriei! pfff, de-asta nu imi plac mie imprumuturile bancare

  3. Era frumos sa-i fii zis ceva domnului respectiv. Chiar nu au voie din cate stiu sa sune la altcineva.

  4. Parerea mea e ca acesti recupatori nu pot fi reprezentati de orice tip de persoane, tin sa cred ca angajarile sa fac intr-un anume tip.

  5. Chestia asta e cu doua taisuri din punctul meu de vedere…adica, daca stai sa te gandesti, s-ar putea ca firma si numele sub care s-a prezentat sa fie o nascocire sa si fie vorba de un alt fel de „imprumut”, nu tocmai legal. Eu zic ca ai facut bine ca nu te-ai implicat! La fel as fi facut si eu…

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.