Cat costa abonamentul pentru telefon, cablu tv ?

Acum ceva saptamani imi povestea cineva ca la ei in localitate abonamentul pentru cablu tv difera de la client la client. Atentie, nu vorbim de pachete diferite, acelasi tip de abonament la alt pret. Practic pretul e in functie si de cum arata casa pe exterior. Mi-am spus ca e imposibil asa ceva, si totusi este posibil. Nu stiu cum se numeste firma de cablu, stiu doar ca toate acestea functioneaza intr-o localitate de pe langa Dunare, undeva pe langa Conacul lu’ Dinescu . Procedura e ceva de genul, vrei sa renunti, firma vine cu o oferta mai buna.

Oferta e strict pentru clientul respectiv si cu conditia sa nu stie vecinul. Nu stiu cat este de ok procedura, ii drept ca atat firma de cablu are de castigat daca nu lasa clientul pe dinafara, dar si clientul. Insa ma gandesc daca situatia este legala ? Nu stiu ce spune legea la acest capitol, dar in opinia mea se face oarece discriminare. As numi-o discriminare de ,, papagal” :), adica daca ai papagal ti se injumatateste factura. Acum sper ca sa nu isi cumpere toti papagal, cel cu pene nu ajuta.

Daca ma gandesc bine si firmele mai mari fac cam acelasi lucru. In urma cu cateva luni am renegociat abonamentul telefonic pentru firma la care lucrez. Asta dupa ce am cerut rezilierea contractului. Dupa cateva zile, hop si o oferta extrem de generoasa, venita direct de la furnizor si nu de la intermediarul care se ocupa de contract. Diferenta extrem de mare -75%, fata de contractul vechi, plus inca un numar nou si cateva aparate telefonice.

Pana la urma daca vrem cheltuieli mai mici avem nevoie de ,,papagal” :).

3 comments

  1. La mine costa putin. In jur de 100 de lei pentru tot pachetul. Si cred ca o sa mai tai din el luna viitoare pentru ca… nu am nevoie de nelimitat.

  2. Da, majoritatea asa functioneaza, iar tarifele diferentiate sunt absolut „legale”, pentru ca din pretul de baza al pachetului, ei aplica pe factura tot felul de reduceri (de loialitate, zona defavorizata, etc.), in functie de client. Trist este ca eu una m-as simti extrem de prost ca dupa 2 ani sa mi se reduca factura cu 75%, e ca si cum as fi fost fraierul lor care plateste, cand nu stii ca se poate si altfel… Pentru firme inteleg necesitatea abonamentelor, dar pentru uz personal eu una prefer cartela prepay, de cablu nu am nevoie, iar netul ma costa vreo 20 lei ­čÖé

  3. Ioana@

    Asta e marea problema, dupa ce iti scade drastic factura te gandesti ca pana atunci ai fost pacalit. Parca nu iti mai vine sa lucrezi cu ei.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.