Case vechi din lemn

Trebuie sa recunosc ca imi plac casele din lemn vechi, mai ales cele din zona Maramures. Daca e sa tinem cont de reportajele, stirile pe aceasta tema, toti romanii sunt iubitori de case vechi. Oare asa sa fie ? Realitatea spune altceva, casele din lemn de prin Maramures dispar zilnic. Putem spune ca nu prea mai exista, exista localitati intregi care nu mai au nicio cladire mai veche de 20 de ani. Desi acum 30 de ani mai toate casele erau traditiionale din lemn.

casa lemn veche

Ce se intampla cu casele vechi din lemn in Maramures ?

Cei care mai detin case vechi din lemn nu le mai vor, mai sunt si exceptii, dar extrem de putine. In consecinta casele vechi se vand sau se ard. Pretul unei case de lemn de circa 100 de ani in stare buna este undeva in medie la 2000 de euro, in functie si de esenta lemnului. Din pacate nu toate casele vandute isi pastreaza forma traditionala, ci ajung materie prima pentru alte obiecte. Cu alte cuvinte tot pierdere se cheama.

Ce isi doresc detinatorii de case vechi din lemn ?

Vor beton, inox, case cum au vazut in Spania, Elvetia, Franta. Nu sunt vorbe in vant ci e pur si simplu o constatare la fata locului. Daca vezi o case veche in Maramures inseamna ca cei care o detin nu au copii, sunt in varsta si astfel momentan casa a scapat. Tin sa subliniez ca mai sunt si exceptii, dar cazurile sunt extrem de rare.

Daca ai o casa de lemn veche si vrei sa te scapi de ea, posteaza aici un anunt si poate ii gasim un proprietar care sa o iubeasca.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.