Cea mai ieftina casa de vacanta

Nu m-am apucat de constructii si nici nu am inventat vreun material de constructii ieftin. Pur si simplu imi plac constructiile din lemn traditionale, adica casele mai vechi de prin Maramures. Cum zilele trecute am trecut si petrecut prin Maramures, nu am ezitat sa ma opresc sa admir casele traditionale care mi-au iesit in cale. Ba mai mult, unele erau si de vanzare, astfel am aflat si ceva preturi.

Casa veche lemn

Da, casele vechi, precum cele din imagine sunt de vanzare. Preturile difera, iar casele se vand fara teren, adica se demonteaza si ulterior se monteaza in locatia clientului. Preturile difera, media e undeva la 3000 euro pentru o casa veche de cel putin 100 de ani cu o suprafata de circa 60 m2. Evident casele trebuie renovate si dotate dar cu toate acestea mi se pare un pret foarte bun. O astfel de cladire poate fi mai mult decat o casa de vacanta perfecta, evident este important sa va placa acest gen de cladiri. Se pot mansarda, adica o casa de 60-70 m2 poate fi usor transformata intr-o cabanuta cu doua dormitoare, sufragerie si bucatarie.

mobilier rusticcasa lemn poza

Daca e sa alegem cea mai ieftina casa, cabana pentru o zona montana, cred eu ca aceasta e o alegere potrivita, repet cu conditia sa va placa arhitectura traditionala. In cazul in care ceea ce este vechi nu va place puteti construi dupa bunul plac din materialele vechi. Lemnul provenit din cladirile vechi este un material excelent, mult mai bun decat un lemn proaspat. In plus casa noua construita va avea o personalitate aparte, datorita patinei pe care o are lemnul.

case maramures

Singura problema a caselor vechi traditionale din lemn este faptul ca acestea sunt din ce in ce mai putine. Din pacate aproape nimeni nu incearca sa le pastreze asa cum au fost ele odata.

One comment

  1. Imi plac foarte mult aceste cladiri si pot spune ca ma bate gandul sa iau una sa o depozitez iar ceva mai incolo sa o montez si sa ii dau din nou viata. E pacat sa se piarda.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.