zambesc.com RSS Feed

Case lemn rotund – Un proiect in imagini al unui cititor Zambesc.com

Imi plac foarte mult casele din lemn, cu precadere casele de lemn rotund, daca e vorba de un proiect nou si casele traditionale maramuresene daca e vorba de case din lemn vechi. Ori de cate ori am avut prilejul sa dau peste o casa din lemn rotund am scris despre acest lucru. La fel si in cazul caselor din lemn vechi de prin Maramures.
casa de lemn rotund
Un astfel de articol, mai exact cel de aici : Case din lemn rotund, a iscat discutii constructive cred eu pe tema caselor din lemn.

Ba mai mult, Catalin mi-a trimis cateva poze care surprind constructia lui in diverse etape. Dupa cum se poate vedea mai jos, e vorba de un proiect amplu, in care s-a investit destul de mult in finisaje si accesorii, insa rezultatul este unul pe masura.

Iata povestea:

LEMN CASA

In poza din stanga: prinderea structuriI de lemn de fundatie cu o tija filetata. S-a facut acest lucru desi constructorul a spus ca nu este nevoiE, insa proiectantul nostru de rezistenta a cerut in mod special acest lucru.
In poza din dreapta: izolatia intre busteni este facuta cu canepa, care este superioara izolatiei cu vata minerala, insa mult mai scumpa.

casa lemncasa din lemn

Poza din stanga: instalatia electrica trebuie neaparat trasa prin tuburi copex metalice pentru a diminua riscul de incendiu.
Poza din dreapta : instalatia de incalzire in pardosea.

lemn rotundcabana lemn

Poza din stanga: montajul fermelor peste living, la 10 m inaltime.
Poza din dreapta: izolarea cu vata bazaltica in acoperis.

cabana lemn rotundcasa bustean

Aproape gata la prima vedere…Dar mai este de lucru. Suntem la montaj tigla.

casa lemn rotund

Interior baie, blatul este din lemn masiv, stejar. Iar baia este placata cu piatra naturala.

case de lemninterior baie casa lemn

Si iata finalul :

case de lemn rotund

casa de lemn

Multumim Catalin pentru imagini si detalii privind constructia ta. E o lucrare reusita cu tot ceea ce ii trebuie unei case de lemn. In acelasI timp nu as vrea sa ii descurajez pe cei care viseaza la proiecte mai mici, finisaje mai ieftine.

O casa din lemn poate fi si o varianta ieftina, mai ales daca ne dorim o casa la munte, o resedinta pentru vacanta si nu ne intereseaza un confort sporit, ci mai degraba o casa din lemn cu strictul necesar.

, , ,
5 Comentarii
 1. Harry :

  A zis pe data de 9 aprilie, 2014

  Arata foarte bine, bani multi bagati, dar eu nu as face asa ceva. Eu vad o casa de genul la munte, rustica, economica. Ba mai mult as exploata imperfectiunile materialelor, nu imi doresc ceva ,, la dunga”. Plus ca o cladire de acest gen daca e foarte mare exista o mare problema in privinta izolatiei fonice. Mai bine faci doua, trei mai mici.

 2. Echius :

  A zis pe data de 12 aprilie, 2014

  Arata foarte bine, ma gandesc ca aceste case se incalzesc usor, daca cand nu au caldura banuiesc ca nu poti sta in ele, deci mananca ceva caldura, gresesc oare?
  Cat despre lemnul rotund, mi se pare ca se foloseste prea mult lemn…

 3. dePop :

  A zis pe data de 12 aprilie, 2014

  Din punct de vedere al calduri e ceva mai bine decat intr-o casa de caramida. Casa de lemn vara e racoroasa si iarna calduroasa.

 4. zia :

  A zis pe data de 21 aprilie, 2014

  Sincer cand am vazut casa, am spus WOOOW! Foarte frumoasa, s-a meritat munca depusa, e intr-un stil rusesc si la sigur va fi calduroasa la iarna caci o stiu pe propria experienta,am fost in asa vile in chirie si stiu.

 5. kosmotrekker :

  A zis pe data de 18 mai, 2015

  Inca o demonstratie de cum poti aduce ”conceptiile” aberante de hale de la oras in mediul natural in care nu-si au locul deloc. Nu mai vorbim
  de spatiile imense care se vor incalzi cu costuri foarte mari . Foarte trist !


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*