Auchan mi-a molfait reducerea de tva

Imi fac cumparaturile cel putin o data pe saptamana la Auchan, mai exact Auchan Timisoara din calea Sagului. In mare parte cumpar aceleasi produse, insa unele din produse le iau odata la doua saptamani, altele ceva mai frecvent. De cand cu marea reducere de tva nu prea am dat pe la Auchan pana astazi. Am fost surprins de campania Auchan in acest sens, incepand de la mesajul audio care rula in magazin si pana la rafturile cu pret nou, versus pret vechi. Totul parea interesant, adica toate in favoarea clientului , etc. Doar ca produsul la care eu cunosc pretul vechi, adica lapte praf Nan 1 de la Nestle tocmai s-a scumpit.

lapte praf nan

Cumpar lapte praf de circa 1 an, pretul la Auchan fiind acelasi in cele 12 luni. Adica undeva pe la 28 de lei si cativa zeci de bani. Nu au fost fluctuatii mai mari de 20 – 30 de bani, pana acum cateva zile cand s-a scumpit cu aproape 4 lei. Iar dupa reducerea tva a ajuns din nou la pretul vechi de 28, 25 lei. Cu alte cuvinte Auchan a molfait tva-ul redus cu care isi tot fac reclama ca il acorda la nu stiu cate mii de produse. Nu stiu la restul produselor cum stau lucrurile, dar la cutia de lapte praf tva-ul a intrat in buzunarul Auchan. As fi inteles daca se intampla la un suc sau ceva ce nu e ,, obligatoriu ” de cumparat, dar sa ,,taxam” consumatorii de lapte praf, e penibil.

Evident fiecare practica ce adaos vrea, noi nu suntem obligati sa cumparam. Ce ma deranjeaza totusi e strategia mincinosa. Da, Auchan ne minte.

3 comments

  1. Cumpar lapte praf nan1 de 2luni jumate, si a fost tot timpul in jur de 33 Ron/400g…acum eu nu m am pus sa calculez cat ar fi TVA ul, dar de redus eu simt ca e redus…nu numai la auchan 🙂

  2. Ina@

    Pretul de 33 lei este un pret ce se regasea la farmacia ,, de la colt ” . Auchan avea pret intre 28 si 29 de lei. Niciodata pretul la Nan 1 nu a fost identic la farmacie cu cel de la magazinele mari.

  3. Magazinele mari au ciupit ici colo, nu la toate produsele . Având in vedere ca nu au fost fluctuațiile majore pe piața valutară, nu pot decât sa spun ca magazinele mari au vrut cu ocazia asta sa fac ceva mai mult profit. Chiar daca unii au scumpit cu 1-2 luni înainte au făcut-o in ideea ca vine reducerea de TVA. Si ceea ce e mai grav din ce îmi dau seama, totul sa făcut cu un mic complot între furnizor si revanzator. Psihologic e mai ușor de digerat de către client o majorare de genul acesta. Adica pentru noi pretul a rămas acelaș, trecem mai ușor peste. In realitate unii își umple buzunarele fara scrupule.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.