A spala putina

Multa lume foloseste aceasta expresie fara sa stie ce e aceea o putina sau sa o fi vazut vreodata. Pentru cei care nu stiu putina este vasul in care se pastreaza branza, acesta este facut din lemn, in cele mai multe din cazuri avand o forma conica.
Forma putinei difera in functie de zona geografica. Exista anumite particularitati pe care le poate avea acest vas si care fac astfel diferenta intre putina din zona Maramuresului si putina din zona Olteniei. ,,A spala putina” fara a avea putina, adica a-ti lua talpasita probabil, a aparut ca urmare a faptului ca o putina nespalata capata un miros mai putin placut.
Cum treaba se impute ….trebuie sa speli putina, pai din acest punct de vedere suntem tara cu cele mai multe putine si toate cu miros neplacut….

6 comments

  1. Sa speli putina … Banuiesc ca se refera la a ascunde mirosul de branza, dar putina tot putina ramane. Oriunde te-ai duce ceea ce esti si reprezinti te va urma pretutindeni.

  2. „…suntem tara cu cele mai multe putine si toate cu miros neplacut…”
    Prietene, de ce oare toti ciumpalacii simt nevoia sa dea cu rahat in romani, excluzandu-se pe ei insisi? S-o luam asa: eu nu ma simt o putina imputita, nici prietenii mei, nici rudele mele…
    Dar se pare ca tu ai simtit puternic si de aproape mirosul de imputiciune…

  3. BD@

    Nu pot decat sa constat ca esti idiot, sau un bou in depresie, daca ar fi sa tin cont de initialele cu care te-ai semnat.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.