zambesc.com RSS Feed

A spala putina

Multa lume foloseste aceasta expresie fara sa stie ce e aceea o putina sau sa o fi vazut vreodata. Pentru cei care nu stiu putina este vasul in care se pastreaza branza, acesta este facut din lemn, in cele mai multe din cazuri avand o forma conica.
Forma putinei difera in functie de zona geografica. Exista anumite particularitati pe care le poate avea acest vas si care fac astfel diferenta intre putina din zona Maramuresului si putina din zona Olteniei. ,,A spala putina” fara a avea putina, adica a-ti lua talpasita probabil, a aparut ca urmare a faptului ca o putina nespalata capata un miros mai putin placut.
Cum treaba se impute ….trebuie sa speli putina, pai din acest punct de vedere suntem tara cu cele mai multe putine si toate cu miros neplacut….

,
6 Comentarii
 1. Anu :

  A zis pe data de 13 septembrie, 2011

  Sau, probabil, ca sa speli putina trebuia sa te duci la rau, sa pleci dintr-un loc in altul.

 2. mirela :

  A zis pe data de 13 septembrie, 2011

  Sa speli putina … Banuiesc ca se refera la a ascunde mirosul de branza, dar putina tot putina ramane. Oriunde te-ai duce ceea ce esti si reprezinti te va urma pretutindeni.

 3. A spăla putina | Expresii Româneşti :

  A zis pe data de 17 februarie, 2012

  […] asta să fie explicaţia? Adică, e clar… atunci când o putinică nu e spălată cum trebuie, prinde […]

 4. Nell :

  A zis pe data de 3 aprilie, 2012

  Pentru asta sunt inundatii, sa mai spele putinile din tara.

 5. BD :

  A zis pe data de 16 decembrie, 2014

  „…suntem tara cu cele mai multe putine si toate cu miros neplacut…”
  Prietene, de ce oare toti ciumpalacii simt nevoia sa dea cu rahat in romani, excluzandu-se pe ei insisi? S-o luam asa: eu nu ma simt o putina imputita, nici prietenii mei, nici rudele mele…
  Dar se pare ca tu ai simtit puternic si de aproape mirosul de imputiciune…

 6. dePop :

  A zis pe data de 16 decembrie, 2014

  BD@

  Nu pot decat sa constat ca esti idiot, sau un bou in depresie, daca ar fi sa tin cont de initialele cu care te-ai semnat.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*