Ziua controlorilor la Timisoara

Mai corect ar fi fost zilele controlorilor la Timisoara, deaorece este vorba de doua incidente care au avut loc in ultimile zile. Mai exact joi un calator in loc sa arate biletul la control, l-a parfumat pe controlor cu un spray lacrimogen, iar astazi un alt calator darnic din fire, a donat un pumn in maxilarul altui controlor. Personal am avut o singura data de-a face cu controlorii de pe tramvaie si atunci problema era una minora in opinia mea. Biletul meu fiind ceva mai ieftin, deoarece intre timp s-a efectuat o scumpire. Acest mic conflict terminat pana la urma cu bine mi-a lasat o impresie destul de proasta despre aceasta categorie de angajati publici.

Nu incurajez violenta sau alte mijloce de a te impune in fata unui controlor de tramvai, dar parca mai toti controlori au cinci clase din care ultimile patru tot in clasa a doua. Nu reusesc sa imi imaginez care e criteriul de selectie pentru acest post, alergat suta de metri in 10 secunde, cine mananca cel mai repede 10 mici, sau cine bea cel mai rapid zece halbe cu bere. Cred ca ultimile doua optiuni ar fi cele mai apropiate de realitate.

De data aceasta controlorii au fost cei care au incasat, nu amenzi ci cateva iritatii si probabil escoriatii. Nu stiu ce s-a intamplat concret insa nici calatorii in cauza nu au nici o scuza. Probabil sub euforia protestelor s-au descarcat pe controlori, confundandu-i pe acestea cu Basescu dupa cateva sprituri.

14 comments

 1. sincer, eu recunosc ca nu prea folosesc bilete prin timisoara pe fire’ sau prin tramvaie, sunt un tip fraudulos :))

 2. Situatii din astea sunt peste tot … de ex. in Brasov controlorii nu merg pana in anumite cartiere ca stiu ca isi iau cafteala …

 3. In Iasi e simplu. Toti sunt grasi, dar accepta mita. In conditiile in care o amenda era 20 lei pe loc, 100 lei acasa (acum cred ca s-au mai inasprit, totusi), cu 5 lei scapai lejer ­čśí

 4. Multi dintre controlori sunt prea tupeisti. Asta categoric nu este o slujba pe care sa o am!

 5. Asta-i culmea. Ziua unor „neghine” ale societatii. Transportul este subventionat de stat si mai platim si bilete. Biletele le platim sa sustinem acesti controlori fara folos. Urat

 6. Daca e vorba de mita nu cred ca este vrun controlor care sa nu ia mita cam toti iau mita si intradevar in unele cartiere nu prea orpesc ca mno le este frica fiind singuri intrun cartier de 1000 de oameni.

 7. in ziua de azi cam toti si-o ia la masele. pe unde mergi numai despre astea se vorbesc . basescu ne-a transformat asa ,numai pe el il gasesc vinovat de situatia asta penibila.

 8. Or fi ei cum or fi, dar nici calatorii (unii dintre ei) nu sunt mai rasariti! De ce sa catalogam o anumita categorie, doar suntem in aceeasi oala ….
  Atata timp cat suntem corecti si calatorim regulamentar, nu am avea de ce sa ne enervam ca ia altii mita…nu o ia de la noi…

 9. Eu sunt de acord perfect cu Diana pentru ca stiu ca asa este cam peste tot si nu mereu trebuie sa bagam tigani la inaintare ca sunt o gramada de romani mult mai hoti ca tigani.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.