Primesc acum un apel de la 0374100001.
Cum prima data nu am reusit sa raspund, acum eram curios sa vad ce vor.
Erau de la Alico. Vroiau sa imi faca o asigurare medicala. O las pe doamna de la capatul celalat al firului sa isi spuna povestea.
Nu prea am retinut toate detaliile, era ceva la modul, primesti cate 300 de lei pentru fiecare zi de spitalizare, incepand cu a 4-a zi de spitalizare.
Iar taxa pe luna era de 25 de lei.
M-au sunat pe mine ca un client al Raiffeisen ce sunt, sa imi faca aceasta oferta speciala.
Sincer sa fiu, parea interesanta povestea. Plus ca nu costa mult. Asa ca ma gandeam putin daca vreau sau nu.
Intreb, bine, si daca vreau sa ma gandesc, cum fac daca ma decid ca vreau aceast asigurare?
Cica nu se poate doar la telefon. Adica daca ziceam DA, gata, toata treaba era valabila. Se ocupau ei sa imi ia banii din cont.
Eu, din firea mea, imi place sa ma documentez putin. Sa vad macar un document, cu informatii.
Insist.
Bine, si daca ma decid maine ca vreau unde pot sa ma duc?
Pai nu puteti ca oferta asta e valabila doar la telefon, si doar pentru ca v-am sunat noi
Va dati seama, trebuia sa ma simt onorat ca m-au sunat sa imi faca oferta.
Inist. Bine, si daca vreau sa ma mai gandesc, ce faceti? Ma sunati zi de zi sa vedeti daca sunt decis sau nu?
Deja se enervase, o simteam in vocea ei. Dar mie mi se parea o intrebare de bun simt
Se gandeste ea.
Daca va sunam miercuri sunteti decis?
Deja mi-a pierit cheful. Adica nu imi place sa faca cineva presiuni asupra mea. De unde sa stiu daca miercuri sunt decis sau nu? poate intre timp am altele pe cap si nu am timp sa ma documentez despre asigurarea lor de viata.
Asa ca vroiam sa inchid. Ii zic ca nu ma intereseaza, incepe sa imi debiteze alte povesti.
Eu tot incercam sa inchid ea nu vroia sa ma lase.
Tot incerca sa ma intrebe de ce nu ma intereseaza, si sa imi mai povesteasca ceva, eu tot ii spuneam ca nu ma intereseaza.
Pana la urma i-am zis: domna, pur si simplu nu ma intereseaza si nu cred ca trebuie sa va mai dau explicatii sau sa ma justific.
M-a lasat in pace.
Ca idee, asigurarile astea de viata oferite de Alico par ok. 25 de lei pe luna nu e mult.
Pacat ca au doar sistemul asta „prin telefon”. Plus ca, cel putin mie personal, mi se pare ca te preseaza sa iti faci o asigurare. Si mie nu imi place asta.
Macar sa imi dea senzatia ca aleg eu ceva, ca fac ceva din initiativa. Nu ca trebuie sa zic DA cum ma suna ei la telefon.
Sper ca n-ai de gind acuma sa-ti petreci zilele prin spitale doar ca sa le iei banii 😀
Am eu o banuiala ca atunci cand vine vorba sa iti dea bani se complica putin treaba. Banuiesc ca trebuie sa duci diverse acte, fac poate si o mini-investigatie…
Alico astia nu-s cumva falimentarii de la AIG life? Rebranduiti. Si sigur se va complica treaba daca ,Doamne fereste, ai probleme. Nu cred ca e vreun broker de asigurari care sa nu faca cea mai adanca ancheta cand e vorba de a plati asiguratii. Si se leaga si de cel mai mic aspect numai sa nu iti plateasca ceva.
Inainte de a face un contract de genu ar trebui sa trimita si ei niste conditii ceva, unde suni daca ai nevoie, chestii esentiale.
Eu cand am intrebat de ele mi s-au spus ca vor veni prin posta odata cu contractul, dar bineinteles dupa ce accept.
M-au sunat si pe mine acum cateva luni pentru ca am „onoarea” de a fi client BRD.
Ca de obicei in Romania se cer si se iau bani, iar cand ai nevoie de acel serviciu deja ceri prea mult.
un Dan, asta ma interesa si pe mine, sa vad care sunt conditiile si alte detalii.
Doamna vroia sa zic DA la telefon si sa inceapa imediat sa imi ia banii din cont
Oricum nu mi se pare corect sa-ti ia acordul prin telefon. Daca nu nimereau la tine si vorbeau cu altcineva din greseala, care avea chef de glume ?
Se presupune ca la telefonul tau vorbesti tu. 🙂
Plus ca m-a intrebat la inceputul convorbirii daca sunt EU. 😛
Banuiesc ca daca ziceam DA poate ma intrebau si alte date de indentificare (gen CNP)
Doar banuiesc, pentru ca eu am zis NU
aceeasi situatie am auzit-o si in Germania,si daca mai ai ghinionul sa nu intelegi f bine limba (era cazul unei vecine la vreo 55 ani ,la origine italianca…ajunsese sa aiba abonament la vreo 4-5 companii care ofereau acelasi lucru,doar ca la tel cand raspundea nu intelegea mare lucru si zicea doar da,da,da)…si cum in Germania sunt o gramada de straini …imaginati-va ce bani faceau companiile prin asemenea oferte telefonice…..cat despre asigurarile de viata,la fel ca la asigurarile auto,sunt buni doar de luat bani,cand te duci sa-i ceri,dau din colt in colt,la fel si la impozite…am de luat de la finante vreo 200 lei,si nici vorba sa mi-i dea inapoi,au zis ca raman la ei si cand o sa mai am ceva de platit,imi trag ei automat…..”trasul-luatul” asta tinde sa intre in normalitate…cine nu „i-a tras-o” cuiva sau cine nu „si-a luat-o” pana acum ……parca ti-am mai zis Andrei ca mi- a venit de la finante sa platesc impozit pt o masina care o vandusem in 1993,cu un act de mana ,cam asa se vindeau atunci,am gasit actul respectiv,l-am dus la finante,,cica nu-i bun,imi cere o gramada de acte,zic doamna cautati-l pe asta care a cumparat-o,avea nume,serie de buletin,etc,cica nu,mai intai platiti d-voastra,si dupa aia il dati d-voastra in judecata sa va recuperati banii,si daca omu’ nu are nimic,ii iau boii de la bicicleta zic eu….in final zic hai sa scap de astia,pe hartia care-mi venise in cutia postala scria 150 lei pana in anul curent,ma hotarasc sa platesc,ma trimite la alt ghiseu,acolo imi zice 300 lei,si cu penalizari 700 lei….ma duc la avocata,avocata imi cere 700 lei onorariu,si zic care-i avantajul,asa mai bine dau 700 lei si platesc la finante ….pana la urma n-am mai platit nimic,astept sa ajunga pe la 20-30 milioane,si atunci poate o sa dau 700lei la avocata ,si pana atunci…sa-mi ia ei mie boii de la bicicleta…
Mie oricum imi miroase a teapa. Iti iau acordul cu japca, dupa care daca nu ai inteles bine despre ce e vorba sau denumirea lor nici nu stii cum sa mai scapi de ei. Poate esti in metrou, in ratb, pe santier, pe munte… scapi un DA si iti iau 25 lei pe luna.
Mai stiu ca ofertele prin posta, telefon si metode d-astea alternative au o perioada de gratie in care poti renunta fara sa platesti sau cu returnarea banilor, legal. Dar daca Vodafone nu mi-a respectat acest drept, desi ei l-au mentionat, cum te poti astepta ca Alico, de care nu prea am auzit, sa respecte dreptul atata timp cat ei nici nu l-au mentionat.
Partea dura e ca nici nu ai unde raporta tepele astea. Cei de la Protectia Consumatorului se uitau la mine ca la nebuni cand m-am dus pt RDS, si aveam hartii, aici ai doar vorbe.
Pacat ca exista asa ceva, eu n-as avea nici cea mai mica incredere intr-o societate de genul asta.
In tara asta e pe dos. In loc sa-ti prezinte ce-ti ofera dupa care sa-ti spuna si pretul, ei iti spun prima data pretul dupa care prezentarea nu mai are loc.
un Dan, nu e chiar teapa. Sincer sa fiu nu am retinut exact toata povestea care mi-a spus-o doamna la telefon, de aia si vroiam sa ma documntez, sa citesc ceva concret. Dar parca a zis ceva de faptul ca daca nu imi convine pot renunta fara nici un fel de problema
Si parca primele 2 luni erau gratuit.
kiki imi imaginez ca si-au luat mlti teapa, au zis DA, si apoi poate nici nu observa cum dispar cativa lei pe luna din cont
Nu cred ca cei de la asigurarea medicala au spus numai adevaruri in aceasta convorbire. De obicei la telefon spun ceva si cand ajungi fata in fata observi ca altul este adevarul.
De aia vroiam sa ma documentez, sa citesc niste hartii ceva. Adica eu eram intersat de subiect dar nu asa, dupa ce mi-a turuit in 2 minute o poveste la urechi, din care nu am reusit sa retin multe
Eu, dupa un telefon, am fost in vizita la Alico. Aveau o asigurare de sanatate (un fel de CASCO) de 254 lei/an, la o val asig de 17000, in caz de ACCIDENT numai. Cele de BOALA erau mult mai scumpe.
Totusi in Asigurari trebuie sa semnezi O SERIE de acte si sa-ti dea „o mapa” cu un teanc de foi=Conditii … oare ar putea lua direct din cont??? ar fi culmea!
Pai la telefon eu asa am inteles. Ziceam „DA” si gata, eram asigurat.
Eu am tras concluzia ca miroase a „teapa” din faptul ca lipsa de informatii e o metoda foarte buna de prostit. Din pacate oamenii se grabesc din ce in ce mai tare, iar in momentul in care primesti o astfel de oferta, pe banii astia, ti se pare o afacere foarte buna.
Asigurarile de sanatate sunt mult mai scumpe de atat, pentru riscuri reale, normale.
Eu caut de ceva vreme o asigurare suplimentara in afara de cea sociala pe care o avem noi, angajatii, care platim destul, pentru aproape nimic.
Vreau sa platesc suplimentar pentru facilitatea de a-mi face analizele cand veau eu, sa ma duc la un doctor unde sa intru mai repede in cabinetul lui fata de situatia actuala cand astept cateva ore la coada, invoindu-ma de la job 4-5 ore dupa-amiaza. In acest moment totul este in regula cu mine, sunt tanar, dar in viitor ma gandesc ca atunci cand voi avea nevoie sa am pe cine conta.
Din nefericire nu am gasit pana acum o oferta buna.
Ma ingrozeste faptul ca serviciile sociale vor fi din ce in ce mai precare in tara asta, iar noi o sa platim din ce in ce mai mult…
te rog mult citeste si anunturile din blog roll, lasa-i pe-astia care mai intai vor sa-ti ia bani cu promisiuni ca poate iti vor da si ei….muult mai multi…muuuuult maii greu decat ai dat tu.
Daca-mi permiti un sfat, iti poti face un abonament la o clinica privata cu un pachet de servicii pe care il stabilesti tu.
Ciao!
p.s. : cum e vremea la Moreni?
Eu am un principiu mult mai simplu: dau flit din start astora care ma suna cu diferite oferte…daca ma intereseaza ceva sunt in stare sa-mi gasesc singur,nu sa ma „imbarlige” cine stie ce pipitza…dar am colegi care s-au tzepuit doar pentru faptul ca avea voce de „gagica” si n-am putut s-o refuz…eu nu inteleg tipul asta de barbat…care se „pierd” pe ei in fata unei femei. Ma depaseste!
Si eu de obicei tot abordarea asta o am „Nu ma intereseaza”.
De data asta eram doar curios sa vad ce vor de la mine.
Scuza-ma, nu am inteles dar nu trebuia sa semnezi nici un contract?
Poate iti trimiteau contractul prin posta, dupa. :-??
Oricum, daca ziceai DA la telefon, gata, te asigurau. 🙂
Salut Andrei. Eu lucrez in asigurari de viata/sanatate/accident, companie germana cu experienta de 100 de ani. M-a amuzat teribil ce metode are concurenta :)) Totusi, daca vrei sa afli informatii/ o oferta de asigurare te pot ajuta eu, doar spune-mi te rog cum putem lua legatura. O seara placuta.
Lucrez la Alico. Nu am invatat inca aceasta metoda aplicata de colega mea. :)) Nu cred nici macar ca ar fi o metoda agreata de companie. Deci, o incercare nereusita. Pachetul oferit chiar exista si pentru a primi 300 lei pe zi (si altele) va trebui sa platesti intre 1000 si 2700 lei/an (functie de varsta). Parerea mea este ca nu ar trebui sa discutati astfel de lucruri nici la telefon si nici pe net. Aceste lucruri ar trebui tratate mult mai serios. Succese sa aveti asigurari bune si sa nu aveti nevoie de ele! :))
….si, apropo, cred ca era de fapt alt gen de teapa. :))
eu am asigurarea asta de 25 lei. am zis Da la telefon, in vreo 10 zile am primit acasa actele, si am avut 2 luni gratuite de cand am acceptat, in acte scrie ca pot sa renunt oricad , sunt asigurata doar cand platesc. am intrebat la banca si au zis ca exista colaborari cu firma asta de aigurari.
Eu am o asigurare de viata la „alico” (de opt ani)si am primit o oferta telefonica ptr clientii Alico.Am primit acasa odata cu polita pe care o plateam un formular de plata cu noua optiune inclusa.Neplata acestui formular ,anuleaza acceptul telefonic.Nu te asigura nimeni cu japca ,mai ales fara sa platesti.
La mine era alta situatie. Daca acceptam imi lua ei automat banii de pe card. 😉
Nu stiu exact cum stau lucrurile dar fara polita e ca si cum n-ai fi asigurat , asa ca trebuia sa ia contact cu tine ptr a semna o polita , nu vad cum ar putea sa te asigure fara sa discutati conditiile de asgurare si fara sa semnezi o polita de asgurare !? Eu am avut un nefericit accident la un an de cand m-am asigurat (fractura de gamba ,ambele oase rupte ,cu deplasare si interventie chirurgicala) i-am costat pe baieti 82 mil ptr zilele de spitalizare .
In primul rand, nu trebuie confundata politica Alico cu cea a bancii, parerea mea..
In al doilea rand, asa cum spune mai sus andreea c, aceasta asigurare functioneaza cat timp este platita si poate fi intrerupta oricand unilateral
In al treilea rand, in opinia mea, ai facut o greseala ca nu ai acceptat pe loc, urmand a lua o decizie finala ulterior. Sa-ti spun si de ce: asigurarea intra in vigoare imediat, in baza acceptului tau, fara a se plati vreun ban macar, iar cand primeai contractul, chiar daca prin absurd nu iti placea ceva, puteai renunta la el (intre timp fusesei asigurat in mod gratuit o perioada)
Asa ca ar fi bine sa te gandesti serios la o astfel de optiune data viitoare, pentru ca din pacate accidentele se pot intampla oriunde, oricand si mai ales oricui.
Sanatate multa tuturor!
Buna,
imi place discutia 🙂
am fost si eu contactat telefonic si DA suna bine, DAR nu mi se pare corect sa inchei o asigurare indiferent de care, mai ales una la care sa ti se ia din cont bani, chiar daca e suma mica de 37 le (pt mine 😉 ), pentru o perioada nedeterminata (doar cit doresti tu) fara sa vezi niste clauze, sa vezi ceva oficial. Este ca si cum ai incheia un contract la semafor, fara sa sti nimic.. tu doar spune DA si restul vezi dupa.
app „Cineva” – da ai asigurarea in mod gratuit (2 luni parca), dar crezi ca in perioada asta daca ai fi avut vreo problema ai fi si primit niste bani pentru spitalizare??? Eu ma cam indoiesc de asta… Si nu o sa poti face nimic pt ca nu ai semnat nici un contract, ai un accept telefonic inregistrat, la EI, tu nu ai nimic… asa ca dupa mine pica varianta cu „asigurare gratuita”.
oricum mi-a facut placere sa vad ca sunt oameni interesati de ALICO 🙂
@Mihai
Salut! Iti spun ca oferta trebuie acceptata, si in acel interval de 1 luna conditiile contractuale iti vor fi trimise prin posta.
Atunci te poti razgandi daca ceva nu iti convine sau ti se pare dubios.
Daca in perioada asta se intampla ceva, cu siguranta vei fi despagubit cat timp furnizezi documentele cerute de companie (copie bilet externare, declaratia medicului curant, copie fisa medicala personala de la medicul de familie si declaratie pe propria raspundere).
Dar daca vrei intradevar sa-ti faci o asigurare (indiferent ca este de viata, de sanatate sau de economii), sfatul meu este sa discuti cu un consultant care iti poate pune la dispozitie conditiile contractuale chiar inainte de a semna contractul. 😉
Am fost si eu sunat de un baiat de la Alico, care dupa ce mi-a prezentat oferta fugitiv s-a asteptat sa-i raspund pozitiv. L-am rugat sa-mi trimita pe email contractul, sa-l citesc, apoi sa decid in cunostinta de cauza. Mi-a spus evident ca oferta este numai telefonica. I-am cerut numarul de telefon la care sa-l sun insa mi-a spus ca e centrala si nu poate fi sunat. Sa ne intelegem, un contract reprezinta o vointa a partilor, cu clauze si obligatii de fiecare parte. Este aberant, nu stiu daca este legal o astfel de forma de a lua acceptul unei parti prin telefon.
Daca esti o firma serioasa, onesta, atunci de ce nu vrei sa fii si transparenta ? Daca tot oferi un serviciu de ce nu permiti potentialilor clienti sa fie corect informati despre serviciile tale ? Nu vreau sa ma pronunt legat de seriozitatea sau neseriozitatea firmei Alico, insa ma simt profund jignit de modul acesta de oferta telefonica si va recomand sa va feriti de astfel de angajamente prin viu grai.
si eu am fost sunata astazi de cineva de la asigurari in colaborare cu rzb, mi s-a prezentat o asigurare medicala pt interventie chirurgicala pt accident si boala, Mie mi-a parut interesanta oferta ,persoana respectiva vorbea f frumos si profesional si nu am pus nici o clipa la indoiala faptul ca nu suna de unde pretinde ca este. cand am cerut doc prin email a ezitat putin , mi-a spus ca mi se ofera2 luni de gratuitate, le primesc acasa inainte sa platesc…..dar dupa aceea a spus ca mi le trimite, i am dat adresa de mail!!Nu am vrut ca accept de la incept pt ca am tot citit comentarii pe tot felul de forum uri si nu am vrut sa risc, sincer mi s a parut totul ok si nu cred ca banca ar retrage bani din cont ilegal si ca oamenii astia nu suna de capul lor asa fara sa fie controlati de de cineva, tebuie doar sa punem intrebari si sa ascultam cu atentie ce ni se spune la telefon. Acum astept cu interes doc pe mail!
…mda! nu vi se pare ca „suna” MULT prea frumos!! da totul pare simpu, usor, frumos…. dar asa cum zice si Sergiu Neamt, daca e asa de „frumos si simplu” de ce nu exista transparenta? de ce nu putem sa avem „datele complete” inainte de a face un contract de a accepta chiar si telefonic (desi mi se pare aiurea sa accepti telefonic un contract). oare la rezilierea contractului o fi la fel de simplu???
astept sa vad si un „despagubit” aici si unu care a reziliat contractul sa spuna cit de „telefonic” a rezolvat treaba!!
succes tuturor
Ii salut pe toti cei care sunt optimisti in privinta promisiunilor ademenitoare facute de Alico Romania.
Din pacate o companie de asigurari nu poate fi verificata daca-si onoreaza promisiunile decat la nevoie si cine isi doreste sa ajunga in necaz. Pe asta se bazeaza asiguratorii. Am fost sunat si eu de o voce care promitea ceva avantajos pentru mine si dupa ce am lasat-o sa-si spuna poezia, i-am spus ca nu ma intereseaza. M-a intrebat de ce si i-am zis ca nu am incredere in Alico Romania. Ei bine va spun si voua ca aveam o clauza din aceasta fara capitalizare pentru beneficii in caz de interventie chirurgicala platita constiincios din 2002. Am facut o interventie chirurgicala in 2009 pentru niste varice,
boala declarata la incheierea asigurarii initiale. Dupa 5 luni de la inaintarea actelor de despagubire, si dupa insistente telefonice
mi-au raspuns ca boala se incadreaza in categoria bolilor congenitale ( sufera cel putin10% din populatia tarii) si ca nu-mi acorda
nici un fel de despagubire. Trebuie sa va spun ca la introducerea acestei clauze in contract nu s-au enumerat tipurile de interventii pentru care se acorda despagubire. La raspunsul negativ a lui Alico a fost invocata o clauza pentru boli congenitale introdusa in contract in relatie cu o oferta Extra multi ani mai tarziu. O colega de a mea care a avut o interventie chirurgicala similara si avea o asigurare cu o clauza echivalenta la alta companie de asigurari a primit intr-o luna despagubirea cuvenita. Suma cuvenita ar fi mica
ar fi vorba de vreo 600 lei dar e o problema de principiu. Eu ma bucur ca am reusit sa testez compania pe o clauza cu o despagubire mica.Celor interesati le pot spune
si alte artificii facute de Alico Romania pentru a-si induce in eroare clientii.
In general in astfel de situatii in care nu se poate verifica identitatea celui care a sunat e bine sa nu oferi informatii, iar daca esti interesat de produsul oferit sa contactezi direct firma pe care o reprezinta persoana respectiva – sau pe care spune ca o reprezinta. Cel putin eu asa procedez…
Feriti-va de ALICO este cea mai mare teapa
Dragi mei nu va faceti asigurari la Alico e cea mai mare prostie pe care o puteti face…dupa 10 ani de plata pt asigurare am platit in jur de 5700 lei si aku am vrut sa renunt si ei imi dau inapoi doar 1100 lei..restul banilor…..???Dupa ce au cumparat romani aceasta firma se vede rezultatul…pot demonstra cele mentionate mai sus pt cei ce doresc…Alico este cea mai mare teapa feriti-va….Stima!
O sa caut o metoda prin care sa dau in judecata aceasta firma nenorocita….am toate chitantele si toate documentele…sper sa reusesc…!!!
Subscriu ca o asigurare la Alico este cea mai mare teapa balcanica. Din pacate apuci sa-ti dai seama de asta doar cand ai nevoie . Eu plateam o suma pentru beneficii pentru interventii chirurgicale de vreo 9 ani cand am solicitat 600 lei pentru o operatie de varice caci nu mi se cuveneau mai mult conform contractului. Mentionez ca exista in declaratia initiala de la incheierea asigurarii mentiunea acestor tendinte ereditare caci mai avusem cu 30 ani inainte ceva similar. Mi-au zis ca nu dau bani pentru malformatii congenitale ( atentie 15% din populatie sufera de astfel de probleme) si asta dupa 5 luni de la inaintare cererii. Mentionez ca la momentul incheierii asigurarii nu a existat un act aditionat care sa specifice pentru ce tipuri de boli se acorda acest beneficiu.
Va mai spun cateva din siretlicurile practicate de Alico. Exista mai multe tipuri de oferta extra. Oferta este prezentata foarte tentant in sensul ca pentru o suma destul de mica in caz de accident cu rezultat invaliditate sau deces se ofera o suma mare de bani. Aceste sume nu se capitalizeaza . Deci este un fel de Casco . N-ai patit nimic , banii au plecat dar tu cel putin ai avut o siguranta. Dar sa vedeti ce face Alico. In anul urmator iti trimite un formular cu taxa de platit si un alt formular de oferta EXTRA. Toti cei care doresc sa-si mentina aceasta facilitate platesc formularul EXTRA. Ei teapa!. Asta inseamna plata ofertei EXTRA de 2 ori. Facand asta in fiecare an se ajunge sa ai un multiplu de oferte extra incepute din diversi ani. Cand intrebi un consultant, se face ca nu intelege ce scrie in polita. Defapt se mizeaza pe nestiinta clientului. Oferta EXTRA se include in oferta de baza in anul urmator acceptarii ofertei deci nu e cazul sa mai accepti inca o oferta EXTRA decat daca ai vrea sa ai doua. Oricand tu poti renunta dar ei mizeaza ca tu nu intelegi cum s-a calculat pretul politei.
Oricum ALICO e TEAPA!!!
dar stiti vorba ” nu e PROST cine cere, e PROST cine da” (in cazul asta bani:)) )
Fiecare din noi mai face greseli in viata avand incredere in cineva care nu merita. MI se pare insa ca cei care o patim ,au datoria de onoare sa-i informam pe ceilalti cu privire la ce am patit, chiar daca ne aratam intr-o lumina nefavorabila fiindca am fost pacaliti. In felul acesta se va adeveri zicala :
„Poti sa pacalesti pe cineva tot timpul, poti sa-i pacalesti pe mai multi o data, dar nu poti sa-i pacalesti pe mai multi tot timpul
Aveti mai jos plangerea mea facuta la OPC impotriva Alico si RZB.
Ce parere aveti?
Subsemnat xxxxxxxxxxxxxx domiciliata in Ploiesti, Str. xxxxxx, Jud. Prahova, legitimata cu CI seria PH nr.xxxxxxxxxxx, CNP xxxxxxxxxxx, va aduc la cunostinta si solicit remedierea urmatoarei situatii:
In cursul anului 2008, am fost contactata de catre un reprezentant vanzari al Alico Asigurari Romania S.A., numit in continuare Alico, cu sediul central in B-dul. Lascar Catargiu nr. 47-53, Sector 1, Bucuresti, cu autorizatia Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor – Cod Unic RA-030/10.04.2003, prezentand urmatoarele date de indentificare: CUI 11304080, Nr. ORCMB J40/12746/1998, in vederea incheierii unui contract de asigurare. Ulterior am aflat ca Alico Asigurari Romania, a preluat datele personale de la banca la care am deschis un cont, Raiffeisen Bank, cu care s-ar afla in acelasi grup de firme.
In urma discutiei cu reprezentantul Alico(in anul 2008), m-am declarat interesata de produsul de asigurare care mi-a fost prezentat telefonic, si am oferit un raspuns pozitiv pentru a-mi trimite contractul si celelalte detalii pentru a ma putea decide. La un anumit interval de timp, am primit contractul, pe care nu l-am semnat intrucat am considerat ca nu imi este util. Avand in vedere ca nu am semnat acel contract, am considerat ca raporturile comerciale intre mine si Alico nu exista.
Mentionez faptul ca nu am transmis in nici o clipa datele contului bancar (IBAN) deschis la Raiffeisen Bank, Agentia Prahova.
In urma unei verificari a contului bancar in luna Martie 2012, am observat ca in fiecare luna, constant mi-a fost debitat contul in favoarea Alico.
Am luat legatura telefonic cu un reprezentant de relatii cu clientii al Alico, si acestea m-a informat ca incepand cu anul 2008, eu am un contract de asigurare incheiat cu compania pe care o reprezinta. I-am solicitat acestuia sa imi trimita prin e-mail sau posta o copie a contractului incheiat intre mine si Alico, acesta spunandu-mi ca nu este posibil, intrucat acest contract nu exista.
Avand in vedere fapul ca eu nu am oferit informatii despre contul bancar (IBAN) deschis la Raiffeisen Bank, am luat legatura cu directorul sucursalei Prahova al bancii, Dl. George Ene, solicitandu-i informatii despre modul in care datele contului meu au ajuns la Alico. Acesta m-a informat ca prin semnarea contractului cu banca, am fost de acord si cu transmiterea datelor personale si tertilor, in cauza agentia de asigurari Alico.
Am verificat continutul contractului modificat in 15.07.2010, iar in cadrul cap. 2, punctele 2.1 si urmatoarele, nu este specificat ca banca poate furniza numarul contului catre unul dintre terti, in speta Alico:
“2.1.2. Prin prezenta, Clientul personal, dupa caz, prin Reprezentant legal/Mandatarîsi exprimă în mod expres consimţământul ca Banca sâ prelucreze datele sale personale înregistrate în evidentele proprii şi să transmită către S.C. Biroul de Credit S.A., persoana juridica romana CUI 16140132 si/sau alte persoane autorizate sa desfăşoare activităţi similare, în vederea prelucrării de către acestea a datelor sole cu caracter personal si consultării informaţiilor înregistrate pe numele acestuia în respectivele baze de date de către oricare Participant care are o relaţie contractuala cu acestea (precum instituţii de credit, financiare nebancare, de asigurări) in scopul iniţierii sau derulării unei relaţii de creditare si de asigurare a produselor de tip credit cu Raiffeisen Bank S.A.;
…
2.1.4. Datele cu caracter personal prelucrate vor include următoarele categorii: date de identificare a persoanei fizice: numele, prenumele, iniţiala tatalui/mamei, adresa de domiciliu/ reşedinţa, numărul de telefon fix/mobil, codul numeric personal; date negative: tipul de produs, termenul de acordare, data acordării, data scadentei, creditele acordate, sumele datorate, sumele restante, numărul de rate restante, data scadenta a restantei, numărul de zile de întârziere în rambursarea creditului, starea contului; date pozitive: tipul de produs, termenul de acordare, data acordării, data scadentei, sumele acordate, sumele datorate, starea contului, data închiderii contului, valuta creditului, frecventa plaţilor, suma plătită, rata lunara, denumirea si adresa angajatorului; date referitoare la fraudulenti: fapta comisa, numărul si data hotărârii judecatoresti/octului administrativ, denumirea emitentului; date referitoare la inadvertenţe (neconcordante).”
Avand in vedere faptul ca nu am furnizat aceste date, il consider ca un abuz din partea Raiffeisen Bank, in favoarea Alico, Raiffeisen retragand banii din contul meu, in contul Alico fara acceptul meu explicit.
Solicit luarea masurilor legale ce se impun, precum si returnarea integrala a sumelor care au fost retrase abuziv din contul meu.
Domnului director al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova.
Asa dupa cum probabil ti s-a spus si tie, contractu se „semneaza” verbal, la momentul acceptarii verbale. Tot ei, tot telefonic iti spuneau ca daca nu esti de acord in termen de 1 sau 2 luni de la acel accept verbal trebuie sa iei legatura cu ei si sa renunti la contract. Din cite stiu eu acceptul verbal intru-un contract este EGAL cu ZERO in romania noastra. Numai ca ei (Alico) profita de „teama” noastra si iau de bun un asemenea contract.
Dupa mine ar trebui data in judecata si banca si Alico. Numa ca suntem in RO si aici totul este greu, foarte greu de rezolvat ceva. Oricum cred ca doar in instanta se mai poate rezolva si ca urmare iti doresc multa rabdare si mult succes!!!
@Mihai, ai dreptate.
DAR… contractul este NUL, intrucat nu au respectat toate prevederile legii (care si ea e de rahat si interpretabila), nu am fost informat asupra: ”
(4) Furnizorul este obligat sa ofere consumatorului, inainte de incheierea unui contract la distanta sau la momentul prezentarii ofertei, informatii privind caile de solutionare a litigiilor dintre parti, si anume:
a) posibilitatea apelarii la proceduri extrajudiciare anterioare sesizarii instantei de judecata, de catre consumator, care are calitatea de parte contractuala, si, de asemenea, care sunt modalitatile consumatorului de apelare la aceste proceduri;
b) existenta unor fonduri de garantare sau a altor mecanisme de compensare”
Asadar,… d-aia am facut plangere la OPC,… acu am primit si inregistrarea
acum am nevoie de asigurarea alico iin urma unui accident auto,se subantelege ca am asigurare la ei tot sunat acasa,iam sunat in timpul cat am fost spitalizat si miau spus ca an momentul externari sa revin cu un telefon pentru ami da exact setul de documente de care o sa am nevoie,sunt tare curios ce o sa iasa dar promit ca o sa va tin la curent.
Alico, iti spune pe tonul cel mai dulce ca totul se va rezolva si sa ” dormi linistit”, fiindca cei care vorbesc cu clientii sunt altii decat cei care rezolva dosarele. Dupa ce depui o cerere de daune , si suni dupa un termen rezonabil de o luna ei tin sa-ti aminteasca ca conform contractului au dresptul sa-ti raspunda in 6 luni. Dupa ce ii suni dupa 5 luni iti spun ca te vor suna in 48 ore . Dupa 72 ore cand ii resuni tu , ei iti spun ca ti-au trimis deja prin posta raspunsul si ca totul s-a rezolvat. Cand primesti raspunsul prin posta , si constati o diferenta de 2 saptamani intre data raspunsului si cea de pe stampila iti dai seama ca la insistentele tale sacaitoare pentru ei au redactat un document antedatat prin care te refuza elegant. Intrebare:
De ce au avut nevoie de 5 luni ca sa te refuze??
Am primit prima serie de bani inapoi de la HOTII Alico 😀
M-au anuntat pompos ca din cauza nemultumirilor mele, mi-au dat inapoi 992,80 Lei (34 prime a cate 29,20 Lei).
Nu ma las asa usor, le-am cerut inapoi toate sumele integral (49 de prime) + dobanzile aferente (aici am cerut dob de referinta a bnr)
Asa suna mailul scris astazi catre ei dupa ce m-au anuntat ca mi-au dat niste bani inapoi:
Buna ziua,
Apreciez promptitudinea de care ati dat dovada in rezolvarea solicitarii mele, dar nu inteleg motivul pentru care nu mi s-a virat suma integral debitata de catre ALICO / AIG, care dupa calculele mele ar fi trebuit sa fie circa 1430.8 RON (49 de prime de asigurare, incepand cu data de 16 ianuarie 2008, pana la data rezilierii contractului, 29 martie 2012), plus dobanzile aferente.
Eu consider un gest de bunavointa din partea dumneavoastra pentru remedierea situatiei, dar, astept virarea integrala a sumelor debitate in mod abuziv din contul meu plus dobanzile aferente.
Recent am primit si inregistrarea convorbirii telefonice cu reprezentantul AIG, convorbire pe care am ascultat-o, la care fac urmatoarele obiectii: conform ordonantei 85/2004, cu modificarile: OUG 65/2009, Lg.334/2009, Lg. 196/2010, precum si Lg.31/1990.
1. Conform OG85/2004, art.4, pct.1, lit.a, reprezentantul de vanzari trebuia sa informeze asupra: “denumirea furnizorului, forma de organizare, activitatea sa principala, adresa sediului social sau, dupa caz, domiciliul stabil si modalitatile de contactare a acestuia, telefon/fax, e-mail, registrul comertului in care este inregistrat si codul unic de inregistrare;”, acesta spunand doar ca suna din partea bancii Raiffeisen si AIG Life, omitand celelalte informatii, cu toate ca legea obliga la oferirea acestor informatii “Inainte de incheierea unui contract la distanta sau la momentul prezentarii ofertei”
2. Conform OG85/2004, art.4, pct.4, lit.a, furnizorul ESTE OBLIGAT “sa ofere consumatorului, inainte de incheierea unui contract la distanta sau la momentul prezentarii ofertei, informatii privind caile de solutionare a litigiilor dintre parti, si anume:
posibilitatea apelarii la proceduri extrajudiciare anterioare sesizarii instantei de judecata, de catre consumator, care are calitatea de parte contractuala, si, de asemenea, care sunt modalitatile consumatorului de apelare la aceste proceduri”, ceea ce furnizorul prin reprezentantul companiei nu a facut-o.
3. Conform OG85/2004, art.5, pct.1, lit.a, “(1) In cazul in care mijlocul de comunicatie la distanta este telefonul sau orice alt mijloc ce implica vorbirea directa, la inceputul convorbirii furnizorul are obligatia de a informa consumatorul, in mod complet, corect si precis asupra:
a) datelor sale de identificare; “.
Conform legii 31/1990 privind societatile comerciale, art.8, pct.b prevede ca datele de identificare ale unei societati comerciale sa includa urmatoarele: “denumirea, sediul, naţionalitatea, numărul de înregistrare în registrul comerţului sau codul unic de înregistrare, potrivit legii naţionale aplicabile.”
4. Conform OG85/2004, art.5, pct. 2, lit a, trebuiau prezentate urmatoarele: “identitatea persoanei care a contactat consumatorul din partea furnizorului si in ce calitate reprezinta furnizorul;”, apelantul spunandu-si doar numele “Mihai Marcu” si faptul ca suna din partea companiei Raiffeisen si AIG Life, fara a spune calitatea sau functia pe care o detine acesta in cadrul celor doua companii.
Avand in vedere faptul ca un contract comercial pentru a fi considerat NUL de drept, ar trebui sa incalce doar UNUL dintre punctele mentionate mai sus, eu va recomand sa remediem acest conflict pe cale amiabila, pentru a nu ajunge in instanta.
Astfel, solicit:
1. Returnarea integrala a primelor de asigurare debitate in mod abuziv. (48 de prime a 29.2 RON)
2. Aplicarea ratei dobanzii de referinta BNR, cu capitalizare, pentru sumele retrase abuziv incepand cu data de 16 ianuarie 2008.
Atasat veti gasi o calculatie pentru dobanda pe care trebuie sa o primesc.
Pentru alte informatii sau nelamuriri, va stau la dispozitie.
Cu stima,
Alico este o mare teapa! Attentie la maxim!
ALICO INSELATORIE DEMONSTRATA SI INSTITUTIILE STATULUI
IN COMPLICITATE LA ILEGALITATILE
ACESTEI SOCIETATI
Prin aceasta NOTA DE INFORMARE se doreste a se
cunoaste ca S A Alico nu se limiteaza doar la clauze con-
tractuale foarte abuzive si la comportamentul lipsit de
etica si profesionalism al agentilor de asigurare prezenti
sau fosti, ci pur si simplu s-a practicat o iselaciune in
toata regula prin care asiguratii se pot numii pe drept
cuvant, pagubiti.Aceasta implica ca, asa-zisele contracte
sunt ilegale dar acest lucru nu iese usor in evidenta de-
cat pentru cine vede, pentru ca ascunzisurile si camufla-
rile din aceste contracted sunt foarte bine puse la punct
dar nu sunt infailibile sau imposibile de observat pentru
cine vrea si are suficient timp sa le analizeze.
Aceasta este prima lamurire pe care trebuie sa o fac
iar apoi, in continuare, se va scoate in evidenta vinova-
tia, fara nici un dubiu, a statuli [a institutiilor aces-
tuia] pentru care s-a ajuns in aceasta situatie,institutii
care sunt acolitele escrocilor,in acest caz si in multe
altele.
In final doresc sa sugerez ca se si poate face ceva,
nu doar sa ne limitam sa spunem cam cine si ce este S A
Alico, sa scriem cateva randuri si cam atat,pentru ca in
felul acesta n-am facut nimic.
Ceea ce voi spune este important nu doar pentru asi-
guratii de la S A ALICO ci pentru orce alt asigurat la
diverse societati de asigurare, pentru ca aici se arata
cum se fac escrocherii,in asigurare si felul in care Sta-
tul Roman te induce in eroare si nu te protejeaza in nici
un fel,atunci cand se incalca legile in defavoarea ta.
Si pentru ca tot a venit vorba de institutiile sta-
tului, aceasta lucrare poate fi abordata de orce persoana
onesta pentru ca este in interesul sau sa stie cum ii a-
para statul drepturile legitime si totodata sa stie daca
un astfel de stat se poate numi stat de drept,in care in-
stititutiile statului refuza,in mod categoric sa aplice
legile in vigoare ce le revin,in sacina, ba mai mult ma-
rile escrocherii se fac cu sprijinul statului.
De asemenea, adaug ca, tot ce am spus anterior si
tot ceea ce voi relata in continuare este demonstrat si
probat prin dovezi solide.
Toate matrapaslicurile. toate abaterile etc. sunt
cuprinse intr-un referat de baza intocmit, in care se
scoate in evidenta, se explica si se demonstreaza rigu-
ros ca toate afirmatiile facute sunt de netagaduit.
Verificarea acestor afirmatii se poate face in ra-
port si in paralel cu:
1]-cererea de asigurare;
2]-contract-conditii generale;
3]-politele anuale;
4]-oferta initiala;
5]-raspunsurile autoritatilor la solicitari;
6]-legile la care se face referirea;
7]-alte amanunte.
Asadar daca cineva doreste sa ma contrazica, ii stau
la dispozitie,cu tot dosarul pe care il am si sa o faca in
fata martorilor neutri si chiar in fata publicului si nu
ca in cazul solicitarilor facute la institutiilor statului
care-ti dau raspunsuri eronate, mincinoase, incorecte prin
incompetenta si rea vointa pentru ca s-a format o concep-
tie generalizata ca nu are nimeni ce sa le faca.
Si acum la subiet.
Din tot ce am inteles destul de bine pot spune, cu
certitudine, ca cine a facut asigurare la S A Alico,o sa
plinga. Orcine va descoperi adevaraata fatada a lucrurilor
nu are cum sa nu-i para rau ca a intrat in teapa ‘Alico’.
Din multe puncte de vedere cazul ‘Alico’ seamana cu
binecunoscutul caz FNI.
Si totodata reamintesc: statul nu va protejeaza chiar
daca sunt incalcate mai multe legi simultan la articole
importante, chiar daca are obligati sa o faca pentru ca in
orce stat de drept legile trebuiesc respectate,ba mai mult
statul este de partea escrocilor.
Tocmai de aceea doresc sa scot in evidenta principa-
lele probleme grave in legatura cu Societatea Alico.
Dupa cum spuneam, am un referat explicativ si demon-
strativ care lamureste totul, la care se aduga si copleta-
rile ulterioarer dar datorita volumului foarte mare, din
cauza demostratiilor dificile si foarte lungi, voi expune
aici doar un rezumat cu principalele puncte de comentat,
insotite insa, de explicatii suficiente pe care asiguratii
le pot verifica in raport cu propriile contracte, polite
anuale etc. si in raport cu legile specifice.
Inainte de toate fac precizarea ca am avut,
ca asigurare de baza, al-II-lea pachet [Capital Extra],
corespunzator formularului L020 [vezi pag. 5 CEREREA DE
ASIGURARE, care face parte din contract].
Am facut aceasta precizare ca, in cazul in care evn-
tuali asigurati la Alico vor gasii ceva in neconcordanta
cu contractul lor, se poate datora faptului ca acestia pot
avea alt pachet al asigurarii de baza, din cele expuse la
pag.5, dar precizez ca cele mai multe clauze, drepturi si
obligatii sunt similare chiar daca nu coincid integral.
Si acum, scoaterea in evidenta a principalelor inselatorii
Exista o inselatorie pe mai multe niveluri, unele a-
fectand o mare parte din asigurati altele toti asiguratii.
-NIVELUL-1
Acest se refera la o mare parte din asigurati,aceia
care nu au beneficiari, care sa incaseze beneficiul de asi-
gurare, in cazul producerii evenimentului de asigurat si
totodata aceia care care nu au beneficiari nominalizati,
care sa figureze concret,in scris, la pagina 1 a cererii
de asigurare [contract].
Cel mai probabil, o multime din aceste persoane sunt
cei care au fost dusi in eroare de catre agntii de asigu-
rare si de societatea respectiva, ca baza contractului se
refera la pensii private pilonul III, iar in ideea de pen-
sie privata asiguratul nu are cum sa conceapa ideea de ne-
cesitate a unui bemeficiar,care sa fie altul decat el si
care sa incaseze beneficiul,in cazul in care se produce
evenimentul asigurat, deces din accident sau deces din al- te cauze.
Asiguratul de acest fel se vede ca beneficiar pe si- ne insusi ca fiind cel care obtine o pensie facultativa,
care, de fapt, este o asa-zisa pensie si nici decum o pen-
sie.
-Observatii.
In primul rand contractele de acest tip nu sunt con-
tracte de pensii private pentru ca au clauze cu totul ne-
corespunzatoare unui contract de pensii,iar denumirea de
‘pensii private’,ca fiind o alta denumire care i se atri-
bue,este o minciuna de dezinformare cu scopul de a induce
in eroare orce potential asigurat care urma sa faca o asi-
gurare in acest scop.
Asadar contractul nu are la baza asigurarea de pensii
private ci aceea de asigurari de viata la deces din acci-
dent.Tot acest amestec de denumiri incorecte are la baza
scopul confuziei, in vederea inselaciunii.
Si pentru ca aceasta metoda perversa sa dea roadele
escrcheriei, asiguratilor nu li s-a pus in vedere inainte
de incheierea contractelor necesitatea de a avea un bene-
ficiar si sa li sa precizeze ca in cazul incheierii con-
tractului acesta trebuie trecut neaparat in contact.
Aceasta erea o iformatie absolut indipensabil si ab-
solut obligatorie, din punct de vedere legal, pentru ca
acele contracte sa fie valabile si legale.
De aici, se deduce ca societatea incaseaza banii de-
geaba,pentru ca nu-si asuma nici un risc si nici o raspun-
dere contractuala,ba mai mult,in cazul decesului nu are
nici o obligatie sa retuneze sumele primite si nici o va-
loare cat de mica cuiva.
La punerea acestei probleme,printre multe altele,atat
S A Alico cat si autoritatile statului,au dat acelasi,ras-
puns incorect, care prin care se insinueaza ca,in cazul in
care nu sunt trecuti beneficiari in contract,atunci bene-
ciariirii sunt mostenitorii legali ai asiguratului.
Inainte de a clarifica falsitate acestui raspuns do-
resc sa adaug ca ca autoritatile statului nu a elaborat
nici un raspuns conform pregatirii lor profesionale si a
obligatiilor ce le revin, ci pur si simplu, au copiat ras-
punsurile Soc. Alico si le-au redirectionat catre mine.
Raspunsul cu mostenitorii legali sugereaza ceea ce ar
fi trebuit sa fie dar conform cerintelor din contract
acest lucru este contrazis.
Exista doua cazuri:
1] atunci cand asiguratul nu are mostenitori legali;
2] atunci cand asiguratul are motenitori legali.
Cazul-1].In aceasta situatie asiguratul,cel mai probabil,
nu are pe cine sa puna ca beneficiar si plateste o asigu-
rare fantoma [adica degeaba] si pentru acest lucru se fa-
ce vinovata societatea prin nefurnizarea acestei informa-
tii de prima importanta,incalcand legea, societatea com-
portandu-se astfel, in mod intentionat ca sa insele,pentru
ca in situata in care potentialul asigurat arfi fost corect
informat, acesta nu avea de ce sa faca un contract care
sa-l pagubeasca.
Cazul-2]. Si in situatia in care asiguratul are mosteni-
tori legali am dedus ca s-au impus clauze cntractuale care
contrazic dreptul mostenitorilor legali de a fi beneffici-
ari daca acesti nu sunt specificati in contract.
Art-6 de la pagina 12, conditii generale [contract]
stipuleaza ‘toate drepturile, privilegiile si obligatiile
cuprinse in aceasta polita [adica in fiecare polita anuala
de asigurare] sunt exercitate de titularul politei, daca
nu se precizeaza altfel [adica daca nu sunt specificati,
in mod concret, beneficiari in contract]. Prin toate drepturile se intelege si beneficiul de a-
sigurare in caz de deces accidental sau neaccidental-adica
asigurarea in cauza ce presupune risc de asigurare sau
raspunderea contractuala a socitatii.
Acest lucru este perfect valabil pentru ca, in marea
majoritate a cazurilor titularul politei reprezinta chiar
persoana asigurata, iar beneficiul de asigurare in cazul
lipsei beneficiarului din contract, se cuvine decedatului
care nu poate sa-l revendice,fiind singurul care are toate
drepturile aspra politei de asigurare. Art-6 este foarte clar si nu specifica nimic de mos-
tenitorii legali.
Intemeiatorii contractului ai societatii, in cauza,
au bagat in contract anumite ‘trucuri’asa incat sa se faca
confuzii in legatura cu acest lucru.
Astfel in art-5 alin.3 de la pag.-12 si art-10 alin.
2, aceasi pag. se pomeneste de mostenitorii legali doar
pentru a insela aparentele.
Ambele articole la alin. respective incep cu ‘daca
beneficiarul…’ si au valabilitate doar daca ai benefici-
ari desemnati.
Art-5 alin.-3. Daca Beneficiarul a cauzat in mod in-
tentionat moartea Asiguratului, drepturile sale rezultind
din prezentul Contract, inceteaza.Intr-un astfel de caz,
orce sume platibile vor fi platite oricaror alti Benefici-
ari desemnati sau mostenitorilor legali ai Asiguratului,
in situatia in care nu exista alti Beneficiari desemnati
in dosarul aflat la Societate.
Art-10 alin.-2.Daca Beneficiarul decedeaza imainte
sau in acelasi timp cu Asiguratul, drepturile salesunt
transferate proportional celorlalti Beneficiari, desemnati
sau mostenitorilor legali ai Asiguratului, daca nu sunt
desemnati alti Beneficiari.
Se observa ca pentru ca cele doua alin. sa fie vala-
bile, se impune conditia sa ai un beneficiar in contract.
Nicaieri nu se arata, in contract, ca in lipsa unui
beneficiar nominalizat, mostenitorii legali sunt benefici-
arii, in schimb se arata contrariu, asa cum am aratat mai
inaite referitor la art-6, pag. 12 din contract.
Asa cum este acest truc de inducere in eroare, mai
sunt si altele in contract, pe care le-am scos in evidenta
in referatul de baza pe care-l detin, dar aici ma voi li-
mita doar la acestea pentru a nu marii exagerat volumul
acestei expuneri.
In ceea ce priveste trecerea ulterioara a beneficia-
rului in contract, dupa un numar de ani, voi scoate in
evidenta o alta inselatorie pe care o voi explic la Nive-
lul-3 al inselatoriilor.
NIVELUL-2
[ACEASTA INSELATORIE AFECTEAZA TOTI ASIGURATII]
Aceata forma perversa de escrocherie este specifica
atunci cand ai ca asigurare de baza al-II-lea pachet [Ca-
pital Extra] si este cel mai probabil sa se gaseasc si in
celelalte pachete de baza,fie in aceiasi forma fie in al-
tele,pentru ca acestea trebuie sa fie echivalente.
Toti asiguratii, in acest caz, stiu ca beneficiul la
Deces din accident este de trei ori suma asigurata [tri-
plul sumei asigurate].
Acesta informatie e specificata:
-testimonial [verbal] de catre agentii de asigurare,even-
tual si in scris pe coli simple;
-acest beneficiu este trecut in oferta initiala;
-si chiar, mai mult de atat, este trecut in contract la
pagina 12, la art-3 alin.-3, unde se arata ca ‘Beneficiul,
in caz de deces din accident este triplul sumei de asigu-
rare.
B=3SA B=beneficiul SA=suma asigurarii de baza
Inselatori consta in faptul ca acest beneficiu este
de trei ori mai mic, in loc sa fie triplul sumei asigurate
[B=3SA], acesta este doar suma asigurata [B=SA]
De ex. daca cineva are suma asigurata=30 000 lei,
conform planului asigurarii de baza atunci beneficiul la
deces din accident este: B=30 000 lei si nu este
3X30 000=90 000 lei.
Aceasta inselatorie se pote observa in doua locuri.
1]-In tabelul de la pagina-5 al cererii de asigurare,se
poate obseva ca beneficiul la deces din accident [ca fiind
B=3XSA] este completat, in scis, in mod eronat de catre
agentul de asigurare, in randul al-II-lea al tabelului,
care nu corespunde asigurarii de baza, cu numarul de for-
mular L020 in acest caz, ci unei asigurari suplimentare cu
numarul de formular A100.
Aceasta asa-zisa gresala, care este, de fapt, inten-
tionata pentru a te induce in eroare, si a te insela.
Beneficiul de asigurare pe care il ofera societatea
[B=SA] este trecut, de fapt, in primul rand al tabelului
care corespunde tuturor asigurarilor de baza iar in acest
caz numerele formularelor nu apar in tabel, ceea ce s-a si
dorit.
Chiar si, in situatia in care, se face asigurarea su-
plimentara corespuzatoare formularului cu nr. A 100 nici-
decum nu se va primii beneficiul B=3XSA dar aceasta demon-
stratie este foarte lunga si greoaie ca sa fie expusa in
acest material.
2]-Al-II-lea mod de observare al acestei inselatorii se
face usor observand cu atentie politele anuale,unde se
arata clar ca beneficiul asigurarii de baza este suma asi-
gurata si nu triplul acesteia iar acest lucru este valabil
in fiecare polita anuala.
NIVELUL-3
Aici voi arata si si de fapt voi continua cu ceea ce
am lasat neterminat la sfasitul punctului 1 si anume ce se
intampla, in cazul in care treci un beneficiar in contract
dupa un numar de ani de la data incheierii contractului.
Ceea ce se intampla este rau si cu atat mai rau cu cat es-
te mai tarziu, pentru ca in aceasta situatie societatea nu
mai are nici o responsabilitate si nu-si mai asuma nici o
raspundere pentru toate platile efectuate anterior acestei
modificari, ceea ce inseamna ca din acel moment pornesti
de la zero si toate primele platite anterior sunt nule ra-
manand in contul societatii.
Explicatii
Daca se va pune un beneficiar dupa un numar de ani de
la incheierea contractului iseamna ca te incadrezi la art-
5 pagina-12 – Schimbarea beneficiarului.
De ce nominalizarea unui beneficiar care nu a figurat
in contract inseamna, de fapt, schimbarea beneficiarului?
Pentru ca cei care nu au beneficiari nominalizati in con-
tract se considera, conform art-6 pagina-12, ca beneficia-
rul este titularul politei si asa cum am mai amintit ante-
rioror, in majoritatea cazurlor, titularul politei este
asiguratul.
In art-5 alin.-2 se stipuleaza ca schimbarea benefi-
ciarului produce efecte si ca societatea nu este raspunza-
toare pentru nici o plata sau alta actiune desfasurata an-
terior acestei aprobari.
NIVELUL-4
Lipsa de informare a potentialilor asigurati despre o
alta diminuare considerabila a beneficiului si a oricarei
datorii a societatii fata de clienti, prin omisiuni inten-
tionate si informatii false. Aici se va arata ca in afara de cele spuse anterior,ca
din putinul pe care a mai ramas daca mai ramane ceva, se
mai face o scadere substantiala. Conform art.-23 de la pa-
gina 14 ‘Impozite , taxe si onorarii’, toate taxele onora-
riile si impozitele… vor fi platite de catre Titularul
Politei… De asemenea in acelasi art alin-2 se stipuleaza
ca ‘taxele si onorariile notariale,ca si impozitele dato-
rate penntru primirea beneficiilor de la Societate,conform
acestei Polite, vor fi suportate de Beneficiar. Apoi se
arata ca si alte cheltueli cotractate de catre Societate
etc. vor trebui sa fie platite de catre creditorul platii.
Se intelege ca, creditorul platii este Titularul Politei.
Alte nereguli in contract, sunt reprezentate de com-
pletarea eronata ‘in scris’ de catre agentul de asigurare
a unor rubrici si a unor date.
Una dintre aceste completari eronate este aceea des-
pre care am discutat aterior la ‘NIVELUL-2 ai inselarii’
si anume trecerea eronata a beneficiului de asigurare din
contract intr-o rubrica, fara acpoerire.
A-II-a neregula de acest fel este reprezentata de tre-
cerea unei date false in contract, referitor la data de
incheere a contractului care este mult eronata.Dupa ce s-a
platit prima de asigurare corespuzatoare primului an,in
loc sa se intocmeasca contractul pe loc, cum ar fi normal,
am fost anuntat dupa circa doua luni de zile, pentru in-
cheiera contractului.Atunci cand am facut plngera am oser-
vat ca in loc sa treaca data corecta la care s-a incheat
contractul, s-a trecut o data falsa cu circa doua luni
inainte,adica, cu o zi inainte de a face plata asigurarii
an.
Am gasit o o modalitate de a demonstra autoritatilor
ca aceasta data este falsa, pe care o am in referatul de
baza dar, dar pentru ca e mult de scris nu o voi prezenta
aici. In schimb doresc sa fac cunoscut rostul acetui com-
portament,prin care se intelege, ca fiind o actiune asa
incat sa nu-ti permita rezilierea legala a contractului,
fara nici o obligatie,intr-o perioada bine determinata, in
situatia in care gasesti nereguli si/sau inconveniente.
Cu alte cuvinte ti se mai ia un drept legal, pentru ca au
gasit toate modalitatile sa nu-ti fie bine si sa te inse-
le.
Acest drept rezulta din alin.-4 al art-31
din legea 136/1995 privind asigurarile si reasigurarile
de viata cu moificarile ulterioare. Acest alineat a fost
introdus prin Ordonanta de urgenta nr. 61/2005 iar in el
se stipuleaza: ‘un asigurat care a incheiat un contract
de asigurare de viata individual trebuie sa aibe la dispo-
zitie o perioada de 20 de zile de la data semnarii con-
tractului de catre asigurator, in intervalul caruia poate
sa denunte acest contract.
In loc ca agentii de asigurare, adica Societatea de
Asigurare, sa iti aduca la cunostinta aceasta informatie
obligatorie, nu se multumesc doar cu tacerea ci recurg la
falsuri ca sa te insele.
In legatura cu toate smecheriile, escocheriile si
inselaciunile la asigurarea de baza mai sunt multe de spus
dar deocamdata ma opresc aici si pe viitor voi mai adauga,
probabil si alte amanunte.
In ce priveste asigurarile suplimentare cacealmaua
continua la fel, nu se lasa cu nimic mai prejos fata de
primul caz si in urmatorul material voi scoate la iveala
si porcariile din aceste contacte.
In al treilea material voi arata la ce institutii
de stat m-am adresat, refuzul categoric al acestora de a
aplica legile pentru care sunt abilitate, incompetenta,in-
dolenta si reaua credinta a acestora si complicitatea
acestora, asadar a statului, cu escrocii si infractorii.
Voi mai scoate in evidenta si legile operative im a-
cest caz si in astfel de cazuri, in generl, cat si felul,
in care acestea au fost incalcate.
De asemenea voi arata ce este recomandabil sa se fa-
ca atat, in primul moment cat si ulterior din aproape, in
aproape.