Vrei sa devii obiect de muzeu ?

Poate e un pic impropriu spus ,, obiect ‘’ insa nu intru-totul. Muzeul Satului Banatean are un proiect interesant pentru care va angaja persoane, familii care sa traiasca in acest muzeu viu. Mai exact e vorba de un proiect ce include patru gospodarii traditionale in care se doreste sa existe si patru familii care sa traiasca in traditia si spiritul a ceea ce reprezinta constructia.

Proiectul vrea sa promoveze obiceiurile si traditiile banatenilor, sarbilor, maghiarilor dar si a svabilor, o incursiune in trecutul istoric al zonei. Probabil ca la angajare va fi obligatoriu ca persoanele sa aibe legatura cu una din comunitati, ceva cunostinte despre traiul de zi cu zi a acestora si nu ma refer la modelul actual de viata.

Interesant proiect pana la urma, 2-3 saptamani m-ar tenta si pe mine sa incerc 😀 , evident fara bani, un mic concediu. Insa eu avand origini 100% de Maramures, nu prea m-as incadra in peisaj :”> . Dar cine stie poate se extinde proiectul si se vor crea replici ale unor familii de prin Maramures. Ma intreb totusi care va fi limita de acces a vizitatorului, interactiunea ,, exponat ‘’ – vizitator…., interesant si curios in acelasi timp. Asteptam deschiderea Muzeului Viu al Satului Banatean, in speranta ca e un proiect realizabil si nu doar propunere pe hartie.

5 comments

  1. In Muzeul Satului din Bucuresti, atunci cand au fost aduse casele din diferitele zone ale tarii, au fost aduse cu tot cu proprietari, astfel ca o perioada foarte lunga de timp casele din muzeul satului au fost si locuite. Nu imi mai aduc aminte exact datele dar sunt sigur ca o cautare mica pe internet va va lamuri mai in detaliu. 😉

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.