Verde in fata

Este o expresie destul de uzitata in zilele noastre, insa personal cred ca nu este suficent aplicata in realitate. Adica de multe ori evitam sa vorbim direct, verde in fata cu cei din jurul nostru. Fiind prin Brasov zilele trecute am remarcat un afis pe vitrina unei farmacii. Se poate vedea in imaginea de mai jos, e un protest, adica un verde in fata scris.

Cred ca daca toti am pune in practica expresia; verde in fata am avea de castigat, poate si de pierdut. Nu toti ar aprecia sa li se spuna anumite lucruri in fata, dar per ansamblu ar fi un castig mare. Adica as prefera sa avem afise peste tot, atat in spatiile publice cat si in cele private. Daca am pune in practica acest lucru situatia s-ar prezenta cam in felul urmator :

– pe usa unor biserici : ,, Atentie cand mergeti la spovedit, uneori popa isi uita chilotii acasa ”
– pe usa unor primarii, institutii de stat, etc : ,, Atentie fara spaga nu merge ”
– pe usa unui apartament oarecare: ,, Vecina de vis-a-vis are un sot si trei amanti”
– pe usa unui post de politie: ,, Nu facem calcule, nu scriem, veniti cu declaratiile facute, am lipsit de la scoala o perioada ”

Mai raman relatiile personale, adica acele prietenii false in care mesajele ar trebuie sa fie ceva de genul :

– ,, Suntem prieteni pentru ca ai bani ”
– ,, Sunt amabil cu tine doar pentru o noapte”
– ,, Imi place masina ta mai mult, decat persoana ta”
– ,, Esti un bou, dar te accept nu am incotro ”
– ,, Esti o vaca, momentan te accept ”

Si exemplele ar putea continua..
Cred ca ar fi mai simplu asa, sinceritatea, adevarul tot timpul ajuta. Nu am mai pierde timpul aiurea, am sti de la inceput ce si cum.

4 comments

  1. Noi suntem un popor care daca am spune macar 10% din lucruri direct in fata am avea numai razboaie! De multe ori cred ca este mai bine sa taci, nu am fost asa, am devenit asa datorita faptului ca de cate ori am spus verede in fata si credeti-ma ca am fost o mare rebela am primit numai reprosuri, deci mutli dintre noi chiar nu vor verde in fata pentru simplu fapt ca se cred perfecti!

  2. E dovedit cat de tare doare adevarul si simpla incercare de a fi sincer iti poate aduce o colectie impresionabila de dusmani. Unii au intrerese atat de mari incat nu risca sa si faca dusmani. Cei care nu au ce pierde si pe care nu i intereseaza de cum vor fi etichetati, spun verde n fata. Eu am facut o si inca o mai fac chiar daca, la locul de munca am fost persona non grata sfarsind pe lista de disponibilizari ­čÖé asa si? Locul de munca mi l pot schimba, principiile NU!

  3. Poate ca daca am spune ce am gandii, nu ar mai exista atat inferioritate si superioritate, adica inegalitate intre oameni. Sistemul nostru functioneaza ceva de genul : ” nu pot sa zic nimic pentru ca sunt terminat „- zice omul de rand si ” da-l in… ca nu zice nimic, ca altfel e terminat” – zice cealata categorie.

  4. Este o vorba care spune ca cel mai usor mod de a scapa de o problema,indiferent de ce natura,este sa o infrunti direct.Pe de alta parte,cei mai descurcareti oameni,se stie ,sunt cei care au curajul sa ti-o tranteasca drept in fata,cu toate riscurile.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.