Urasc sa merg la piata

In copilarie, piata era locul unde nu ma saturam sa casc ochii, imi placea sa stau si sa privesc animalutele si alte produse scoase la vanzare. In ziua de astazi urasc sa merg la piata sa ma targuiesc cu samsarii care revand marfa ce zic ei ca e de pe la noi, doar ca am cultivat-o prin nu stiu ce provincie chineza. Aceleasi fete de tarani, cu aceeasi placa ,, e din gradina’’, nu ca ar minti doar ca nu e din gradina lor, ci din una de peste mari si tari.

Nu mai avem tarani, decat niste babe de la oras, care pozeaza in taranci, dar naframa din cap si tigara din bot nu prea pusca….Este enervant cand vezi ca te fura pe fata, pe la spate si in toate pozitiile, negustorii din piata in ziua de astazi parca nu au decat un singur tel..sa il fure pe client…..Pe vremuri sigur ar fi fost medaliati daca scoteau recolte de portocali, banane si ce mai ofera ei astazi la vanzare, pe langa cele care par la origine romanesti. Dar asta e, traim doar cu speranta ca mielul cumparat,.. candva facea mehe, he si hau hau.

13 comments

  1. tocmai acum aratau la TV ca majoritatea vanzatorilor ambulanti, de pe marginea drumului, insa chiar si din piata, cum bine zici si tu, au rosiile, morcovi, castravetii de peste mari si tari…pacat!

  2. Din propria experienta, spun ca asa se intampla ca adevaratii tarani sa nu-si poata inchiria sau sa apuce vreo taraba in locurile special amenajate din cauza „orasenilor” cara gata, coboara scarile de la blog si scoate din taraba marfa supraapreciata, iar taranii cu noaptea in cap tot nu ajung sa ajunga din provincie sa-si ia una.

  3. cum spui aceleasi fete care vand in piata, nu inteleg cum de au timp si de gradinarit, iar de furat la cantar sa nu mai vorbesc.

  4. Daca toti care vand in piata ar fi producatori am ajunge departe pentru ca preturile ar fi mult mai mici de aceea prefer supermarketul

  5. Nu doar ca ai foarte mare dreptate, dar acest lucru este un subiect care ar trebuii privit mai cu seriozitate de toata lumea care se tot arunca sa cumpere din piete. Aceste legume sunt aduse dintr-un depozit de legume si fructe, iar acolo sunt aduse din alte tari.

  6. Chiar este pacat ca s-a ajuns asa!! Sincera sa fiu, din cauza asta nu cumpar fructe si legume decat in sezonul lor, de stiu ca crap de pofta! Tanjesc dupa gustul autentic de fructe si legume, nu dupa chestii colorate

  7. Incearca sa te aprovizionezi de la tarani…cred ca sunt destule localitati prin zona de unde ai putea face asta…produse naturale, nu ce gasesti pe piata.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.