zambesc.com RSS Feed

Urasc sa merg la piata

In copilarie, piata era locul unde nu ma saturam sa casc ochii, imi placea sa stau si sa privesc animalutele si alte produse scoase la vanzare. In ziua de astazi urasc sa merg la piata sa ma targuiesc cu samsarii care revand marfa ce zic ei ca e de pe la noi, doar ca am cultivat-o prin nu stiu ce provincie chineza. Aceleasi fete de tarani, cu aceeasi placa ,, e din gradina’’, nu ca ar minti doar ca nu e din gradina lor, ci din una de peste mari si tari.

Nu mai avem tarani, decat niste babe de la oras, care pozeaza in taranci, dar naframa din cap si tigara din bot nu prea pusca….Este enervant cand vezi ca te fura pe fata, pe la spate si in toate pozitiile, negustorii din piata in ziua de astazi parca nu au decat un singur tel..sa il fure pe client…..Pe vremuri sigur ar fi fost medaliati daca scoteau recolte de portocali, banane si ce mai ofera ei astazi la vanzare, pe langa cele care par la origine romanesti. Dar asta e, traim doar cu speranta ca mielul cumparat,.. candva facea mehe, he si hau hau.

, , ,
13 Comentarii
 1. ana :

  A zis pe data de 13 aprilie, 2012

  Ai mare dreptate!

 2. Kizi :

  A zis pe data de 13 aprilie, 2012

  tocmai acum aratau la TV ca majoritatea vanzatorilor ambulanti, de pe marginea drumului, insa chiar si din piata, cum bine zici si tu, au rosiile, morcovi, castravetii de peste mari si tari…pacat!

 3. Mihai Căulea :

  A zis pe data de 13 aprilie, 2012

  Din propria experienta, spun ca asa se intampla ca adevaratii tarani sa nu-si poata inchiria sau sa apuce vreo taraba in locurile special amenajate din cauza „orasenilor” cara gata, coboara scarile de la blog si scoate din taraba marfa supraapreciata, iar taranii cu noaptea in cap tot nu ajung sa ajunga din provincie sa-si ia una.

 4. Mihai Căulea :

  A zis pe data de 13 aprilie, 2012

  Pardon de greseala anterioara!

  […] tot nu apuca sa ajunga din provincie sa-si ia una.

 5. Madalina :

  A zis pe data de 14 aprilie, 2012

  Depinde si de piata….

 6. CHIRIAC :

  A zis pe data de 14 aprilie, 2012

  cum spui aceleasi fete care vand in piata, nu inteleg cum de au timp si de gradinarit, iar de furat la cantar sa nu mai vorbesc.

 7. Marian :

  A zis pe data de 14 aprilie, 2012

  Eu aleg tot timpul supermarketul, asta pentru ca urasc tocmeala din piata.

 8. Busuioc :

  A zis pe data de 16 aprilie, 2012

  Daca toti care vand in piata ar fi producatori am ajunge departe pentru ca preturile ar fi mult mai mici de aceea prefer supermarketul

 9. seby :

  A zis pe data de 17 aprilie, 2012

  Nu doar ca ai foarte mare dreptate, dar acest lucru este un subiect care ar trebuii privit mai cu seriozitate de toata lumea care se tot arunca sa cumpere din piete. Aceste legume sunt aduse dintr-un depozit de legume si fructe, iar acolo sunt aduse din alte tari.

 10. Mihaela :

  A zis pe data de 17 aprilie, 2012

  Nu mai poti avea incredere nici in tarani …

 11. oni :

  A zis pe data de 18 aprilie, 2012

  Chiar este pacat ca s-a ajuns asa!! Sincera sa fiu, din cauza asta nu cumpar fructe si legume decat in sezonul lor, de stiu ca crap de pofta! Tanjesc dupa gustul autentic de fructe si legume, nu dupa chestii colorate

 12. Laurentiu :

  A zis pe data de 21 aprilie, 2012

  Incearca sa te aprovizionezi de la tarani…cred ca sunt destule localitati prin zona de unde ai putea face asta…produse naturale, nu ce gasesti pe piata.

 13. Maria :

  A zis pe data de 25 aprilie, 2012

  dar din piata scoatem preturi ieftine nu din marketuri!


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*