Romania, te iubesc in Maramures

Urmaresc ori de cate ori am ocazia emisiunea ,, Romania, te iubesc” difuzata de Pro tv, astazi insa a fost pe departe cea mai buna, cea mai potrivita emisiune, avand in vedere ca suntem in prima zi de Paste. Pe scurt, pentru cei care nu au vazut emisiunea. Aceasta ne prezinta obiceiurile din Maramures, oamenii locului dar si viata monahala a preotilor si calugarilor care se regasesc in aceste tinuturi. Imi este greu sa descriu tot ceea ce a fost prezentat, de aceea va recomand daca puteti sa vedeti in reluare emisiunea, sa o faceti, merita.

Un lucru vreau sa afirm, punctul central al acestei emisiuni este arhiepiscopul Iustinian, pastorul credinciosilor din Maramures cum il mai numeste Alex Dima, realizatorul emisiunii. Dupa multe povesti interesante spuse de parintele Iustinian, acesta mai aminteste de vizita recenta ( anul trecut ), a unui politician ce viseaza ca in curand sa fie prim ministru ( Ponta ?..ma gandesc eu ). Dupa discutii intre parinte si politician, cel din urma ii mai cere sa ii spuna un ultim indemn….Parintele ii spune urmatoarele :

,, Fiecare sa ne facem datoria unde suntem, dobitocule, domnule, sa ne facem datoria. ”

Mare lucru, in general oamenii si daca sunt acizi fata de un politician, cand sunt fata in fata cedeaza, dar mai exista oameni care sunt cu capul sus.

Recomand cu caldura sa urmariti emisiunea ,, Romania, te iubesc ”….mai invatam cate ceva, sau poate ne mai trezim.

12 comments

  1. Emisiunea Romania Te iubesc este preferata mea, iar editia de ieri a fost cea mai buna. Oamenii din Maramures sunt niste oameni foarte speciali cu prima ocazie am sa vizitez maramuresul.

  2. intradevar cei de la Romania te Iubesc fac o treaba deosebita, nu stiu ce emisiuni sunt de o calitate la fel de buna, atat la continut cat si la claritate.

  3. Am vazut emisiunea excelenta, Maramuresul trebuie neaparat vazut si nu in 2-3 zile ci mult mai mult, locul ascunde multe obiceiuri nestiute de multi dintre noi.

  4. Foarte talentati oameni din Maramures… si sunt si oameni in acelasi timp…

  5. Foarte buni oamenii din acea zona,adica talentati dom’le.Romania chiar are potential si iti ridica intradevar moralul persoanele din Maramures,am vazut si eu emisiunea foarte frumoasa!

  6. Au niste traditii interesante cei din Maramures ,am vazut de multe ori la stiri si la Romanai te iubesc !

  7. Am vazut si eu emisiunea de duminica si a fost una din cele mai bune din seria Romania te iubesc. M-au impresionat extraordinar de mult oamenii, povestile si traditiile lor. Iar parintele Iustinian mi se pare un exemplu, replica pe care ai mentionat-o si in articol mi se pare reprezentativa pt tara noastra.

  8. Emisunea asta este printre putinele lucruri la Tv care imi capteaza atentia si care imi provoaca mandrie si nu dezgust (fata de tot ceea ce se intampla in media). Si n-am vazut emisiunea despre care vb tu, dar acum m-ai facut foarte curioasa. Iar Maramuresul este locul unde cred ca oamenii si-au pastrat cel mai bine traditiile, unde obiceiurile si randuielile sunt puse la loc de cinste, in care nu abunda hainele din bazar/mall ci inca se poarta haine traditionale. Trebuie sa fi fost o emisiune de top:)

  9. Corect. Este printre putine emisiuni bune realizare de romani. Referitor la editia din Maramures…ceva minunat..traditiile lor sunt inca respectate cu strictete si nu poate decat sa ne bucure. Un adevarat exemplu!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.