Unde locuiesc cersetorii ?

Probabil multi dintre voi v-ati intrebat macar o data unde doarme, unde sta un cersetor..Nu vreau sa vorbesc despre cele cateva babute care cersesc pentru o coaja de paine, ci ma refer la cersetorii profesionisti. Cei care au o ,, poezie” mai duioasa decat a unui poet, cei care sunt in locatiile cu vad, cei care fac sute de lei pe zi sau chiar mai mult.

Nu cunosc casele in care locuiesc acesti cersetori, desi am auzit cateva povesti care descriau casele cersetorilor ca fiind de cele mai multe ori niste palate. O fi asa sau nu..habar nu am. Dar va pot spune unde sta un cersetor care este plecat in ,, delegatie”..sau detasat cu locul de munca. In urma cu ceva ani prin Timisoara bantuia un cersetor cu o poveste trista, ceva de genu; un copil de operat si el bolnav, desi era un vlajgan care se sprijinea intr-o carja, desi parea sa nu aibe nevoie de ea..in fine.

cersetorcersetori

Ideea e ca in urma cu trei luni, am dat peste el intr-un centru comercial de prin Bacau, cersea la intrare. Eu fiind pe fuga intr-o delegatie mi-am zis ca l-am confundat, nu avea cum sa vina si pe acolo, un om in carje…Nu am dat importanta intamplarii, insa zilele trecute fiind intr-o deplasare in interes de serviciu la Brasov..peste cine dau: vlajganul povestitor si carja lui, problema e ca de data aceasta am mai aflat un raspuns, si anume la intrebarea; unde locuiesc cersetorii ?….pai la hotel. Si nu la orice hotel ci la unul de 3 stele, omul era cazat la acelasi hotel cu mine.

Deci cersetorul nostru, la fel ca si mine se cazeaza la 3 stele atunci cand este in ,, delegatie”. In concluzie industria cersitului este una foarte profitabila, nu m-ar mira ca data viitoare el sa fie cazat la 4 stele iar eu tot la 3 stele.

6 comments

  1. Cum ai aflat că era cazat la acelaşi hotel cu tine? V-aţi întâlnit şi la recepţie?

  2. Cunosc si eu un caz asemanator, doar ca stiu unde locuieste iar casa lui nu este una modesta, ba din potriva, plus ca prima data cand l-am vazut pe cersetorul de care zic la treaba puteam jura ca nu are picioare desi il cunosteam si stiam ca nu are nicio problema.

  3. Cel putin tipul sta la un hotel, cunosc la fel de bine exemple de cersetori profesionisti care au case extravagante si chiar masini, chit ca nu se pot bucura prea mult de ele 🙂

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.