Un american, despăgubit pentru un atac de panică

Un bărbat din statul american Kentucky a obţinut despăgubiri de 450.000 de dolari la finalul unui proces intentat fostului angajator, după ce compania i-a organizat o petrecere aniversară nedorită, care i-a declanşat un atac de panică, scrie The Guardian în ediţia online.

În august 2019, Gravity Diagnostics, un laborator medical, nu a ţinut cont de rugămintea lui Kevin Berling, care suferă de tulburare de anxietate, de a nu-i celebra ziua de naştere.

Potrivit lui Tony Bucher, avocatul lui Berling, Berling a vorbit cu organizatorul evenimentelor aniversare despre solicitarea sa de a nu avea o petrecere, ”dar persoana responsabilă cu petrecerile aniversare, cu care el a vorbit în mod direct, a uitat de cererea sa”.

Drept urmare, compania a organizat o petrecere în timpul căreia Berling a suferit un atac de panică.

Potrivit lui Bucher, Berling s-a întors în autovehiculul său, a practicat tehnici de respiraţie specifice, a servit masa de prânz, după care i-a scris un mesaj managerului său în care şi-a exprimat nemulţumirea pentru că cererea sa a fost ignorată.

Persoana care a programat petrecerea, a spus Berling, ”nu a făcut acest lucru din rea intenţie. A spus că va ţine seama de (cererea lui Berling) însă a uitat pur şi simplu”.

Ziua următoare, potrivit documentelor depuse în instanţă de Berling, a fost ”luat la întrebări şi criticat” pentru reacţie.

”Potrivit clientului meu, (managerii săi) i-au făcut morală şi l-au acuzat că i-a împiedicat pe ceilalţi colegi să se distreze”, a declarat Bucher pentru Link NKY.

Potrivit plângerii depuse în instanţă, ”această confruntare a declanşat un alt atac de panică”.

În timpul acestui atac, colegii l-au rugat pe Berling să înceteze să mai practice mecanisme de liniştire cum ar fi ”să se îmbrăţişeze singur”. Întrucât Berling a continuat, ceilalţi angajaţi au părăsit încăperea.

”Aceştia au crezut probabil că este furios şi ar putea deveni violent”, a mai spus Bucher.

”După şedinţă, pentru că reclamantul a suferit un atac de panică, reclamantul a fost trimis acasă pentru restul zilei de 8 august şi 9 august”.

Berling şi-a cerut iertare pentru atacul de panică pe care l-a suferit, însă trei zile mai târziu, a primit un e-mail din partea companiei care ”îl informa că este concediat în urma incidentului din săptămâna precedentă”.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.