Un prezentator TV, ironizat din cauza masculinității

Un prezentator TV cu opinii pro-Trump şi star al Fox News, postul preferat al conservatorilor americani, a devenit ţinta ironiilor publicate de internauţi pe Twitter în urma unui videoclip ce promovează un documentar despre masculinitate, care, potrivit spuselor sale, ar fi ameninţată în Statele Unite, informează AFP.

Într-un trailer al viitorului documentar „The End of Men” („Sfârşitul bărbaţilor”), prezentatorul Tucker Carlson se declară îngrijorat din cauza „unui subiect foarte important despre care nimeni nu vorbeşte”, şi anume „prăbuşirea totală a nivelurilor de testosteron la bărbaţii americani”.

Acel videoclip scurt prezintă apoi tineri bărbaţi caucazieni şi musculoşi care se luptă cu mâinile goale, mulg o vacă, trag cu puşca, fac serii de flotări şi mănâncă ouă crude. Alţii sparg lemne sau ridică roţi de tractor, mereu cu bustul gol.

La jumătatea trailerului este prezentat şi un bărbat complet gol, instalat în vârful unei stânci şi filmat la apusul Soarelui, care îşi întinde braţele în lateral în timp ce o mică maşinărie emite o lumină portocalie direcţionată spre zona lui inghinală.

Comentariul audio al trailerului îi evocă pe „bărbaţii care sunt duri (….), pe bărbaţii care sunt suficient de puternici pentru a supravieţui”.

Videoclipul a declanşat o avalanşă de ironii pe reţelele de socializare, întrucât acele imagini evocă pentru mulţi dintre internauţi „un erotism homosexual”, în opoziţie flagrantă cu valorile familiei tradiţionale, promovate pe scară largă de postul de televiziune Fox News.

„Puteţi pur şi simplu să schimbaţi sunetul şi să faceţi din acest clip o reclamă pentru Grindr”, o aplicaţie dedicată întâlnirilor gay, a ironizat o activistă care susţine Partidul Democrat.

Într-un alt fragment video, prezentatorul Tucker Carlson realizează un interviu cu un antrenor de fitness din statul Ohio, promotor al „terapiei cu infraroşii”, o practică ce ar include, potrivit invitatului, „bronzarea testiculelor”.

Fără să apere într-o manieră explicită acea practică nevalidată de asociaţiile de medici, Tucker Carlson insistă asupra necesităţii „de a căuta o soluţie” pentru a combate scăderea nivelurilor de testosteron în rândul bărbaţilor americani.

Prezentând în fiecare seară emisiunea „Tucker Carlson Tonight”, urmărită de milioane de telespectatori americani, Tucker Carlson este unul dintre cei mai populari editorialişti şi prezentatori de televiziune din Statele Unite.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.