Tratament cu ajutorul muzicii

Am tot citit, auzit despre diverse efecte mai putin cunoscute pe care le poate avea muzica. Adica unele plante cresc mai bine, in alte situatii vacile dau mai mult lapte, etc. Astazi am citit un articol despre efectele muzicii pentru sanatatea noastra si nu e vorba de parerea cuiva ci de studii facute de specialisti. Un cercetator italian ne recomanda sa ascultam muzica rock daca avem tensiunea mica, iar daca avem hipertensiune arteriala ar fi bine sa ascultam Mozzart.

Exemplele in ceea ce priveste studiile si recomandarile specialistilor ar putea continua, aproape fiecare gen de muzica are cate o explicatie, recomandare medicala… Personal sunt oarecum sceptic, probabil ca exista oarece efecte insa pana la tratament e cale lunga. Dar cine stie poate nu va dura mult si vom merge la farmacii care nu vor mai vinde pastile ci CD-uri cu muzica.

Adica :

– Ai constipatie, medicul iti recomanda o manea.
– Dormi prea mult, medicul iti recomanda Connecte-r
– Indigestie, pai asculta Simona Sensual.., ai sanse sa vomiti, dupa esti ca nou.
– Ai tras curent, te doare urechea, asculta Viorica de la Clejani, o sa te doara ambele urechi, vei uita de prima durere.
– Durere de dinti, bagi o tropotita, invartita..si asa ai sanse sa ramai fara dinti…si implicit fara durere.

6 comments

  1. Ana@

    In cazul tau muzica ajuta, doar sa nu folosesti acelas remediu in cazul de raceala sau alte afectiuni de genul :))

  2. Mersul pe jos, cititul si muzica sunt primele trei metode de relaxare dar si solutii de tratament. Astfel ca atunci cand reusim cu adevarat sa ne relaxam defapt chiar de ajuta pentru a mai inlatura din anumite boli pe care le avem!

  3. Probabil ca au efectul de vindera prin starea pe care ne-o trasmit si reactia corpului la fiecare gen de muzica. E logic ca o o muzica zbuciumata sa nu o asculti cand esti deja tensionat, sau eventual manele cand vrei sa dormi :))) Probabil totul vine de la starea pe care ti-o da si este transmisa in organism.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.