Cum putem recupera Tezaurul de la Moscova ?

Tezaurul National al Romaniei nu se afla in Romania de circa 100 de ani, in tot acest rastimp mai toti conducatorii de stat, precum si cei ai Bancii Nationale incercand sa recupereze cele peste 93 de tone de aur, cu aproximatie in jur la doua miliarde euro. O suma fantastica, pe care probabil nu o s-o vedem niciodata. In cei aproape 100 de ani Rusia nu s-a sinchisit nici macar sa raspunda cererii noastre, pana la urma nu prea avem ce sa facem. Daca i-am enerva ne-ar strivi ca pe un gandac…… Tot ceea ce s-a strans in mii de ani a disparut intr-o zi. Deci varianta unui comando facut din cei mai viteji cum ar fi Mircea Badea, Boc :))..si altii pica..Dar eu cred ca totusi mai avem o sansa.

Recuperarea Tezaurului BNR de la rusi

Nu vreau sa dau sfaturi, solutii, dar noi nu avem decat o singura sansa sa recuperam aurul din Rusia. Avem un singur as in maneca……In opinia mea avem cei mai iscusiti ciorditori din lume…:). Daca i-am strange pe toti din lumea larga, parlament, tramvaie, de peste tot si i-am trimite la rusi eu zic ca in circa 10-15 luni, am avea cele 93 de tone de aur inapoi, poate chiar si cu dobanda. Ar fi un fel de stagiu militar obligatoriu, daca pana acum au furat pentru ei, un an din viata sa fure pentru tara. Macar sa ne folosim de mijloacele in care excelam, avem si noi cateva puncte bune…

21 comments

 1. Nu cred. Acolo e frig, le ingheata mainile. Daca era prin Spania poate speram si eu :))

 2. Ai dreptate, insa exista si avantaje, rusii sunt mai tot timpul beti, deci usor de ,, lucrat”..se compenseaza cu frigul.

 3. Au mai fost si alti scoliti in Rusia si au avut ceva desprinderi…Totusi cred ca si la noi in tara gasim o mana de oameni care sa faca fata problemei! Totusi e greu de carat atata aur..si e atat de frig la ei!!!

 4. Nu cred ca mai sunt sanse sa il mai recuperam… Au alta mentalitatre Rusii, poate daca era o tara din Vestul Europei mai aveam sanse sa recuperam tezaurul… Pozitia noastra geografica nu e buna de-a lungul timpului mereu am cazut la mijloc si ne-am luat-o din toate directiile ­čÖü

 5. Bine ar fi daca am putea lua inapoi, dar mici sanse. Valoarea monedelor si a lingourilor depaseste 3 miliarde de euro.

 6. Ar fi lucru mare sa se poata reupera, dar totusi nu cred, ne dau cu taraita ca sa scape de noi cate o closca cu pui si mai nush ce…in ritmul asta o sa trebuiasca mii de ani ca il recuperam tot :))))

 7. Nu ne dau rusii nimic, putem sa ne luam gandu de la tezaur, nici prin acte clare rusii nu or sa recunoasca ca e tezaurul nostru

 8. Cred ca este o confuzie… ma indoiesc ca sunt 93 de tone de aur, nu prea se leaga dar fi eu cred ca e un subiect ce este asa doar pentru a se discuta si atat…

 9. Moni @
  Nu este nicio confuzie, aceasta este cantitatea, cauta pe net, vezi site-ul BNR, s-ar putea sa existe si acolo povestea aurului de la rusi.

 10. Deocamdata suntem prea slabi ca sa îl putem recupera, poate pe viitor, dar cum de ducem în jos, nu cred.

 11. Sergiu @

  Rusii spun ca e ,, ratacitÔÇÖÔÇÖ…prescris nu, oricum nu avem cum sa il primim inapoi, de la rusii trebuie sa iei, ei nu dau de buna voie, acum nu ne permitem sa luam, mai asteptam o mie de ani sa se inmulteasca puradeii si poate ii ajungem numeric pe rusi.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.