zambesc.com RSS Feed

Traiasca firmele de tractari auto

Nu e vorba de vreun slogan de inspiratie din epoca de aur, ci pur si simplu rabufnirea unui cunoscut dupa o problema banala. Dar iata ce spune povestea respectivului:

Se ia una bucata masina buna, dotata cu tot ceea ce trebuie si se pleaca la drum lung, cam pana la Bucuresti de pe la Timisoara. Toate bune si frumoase, doar ca la intoarcerea din Bucuresti ( nu pe autostrada ), undeva la 15 de kilometri de Bucuresti masina cea buna face o pana de cauciuc…Nicio problema, exista roata de rezerva, cric si alte cele. Doar ca dupa circa 20 de minute de mesterit, soferul nostru realizeaza ca nu poate da jos roata cu pricina. Cheia pare a fi un pic made in China si scapa , nu reuseste sa desfaca prezoanele. Ok, dupa inca o jumatate de ora se decide sa plece in cautarea unui magazin de piese auto. Evident, la ocazie cu ia-ma nene…In final, ajunge inapoi cu cea mai scumpa cheie. Dupa jumatate de ora de transpiratii, prezoanele raman pe pozitii. Roata pare sudata de masina si gata.

Ultima solutie: tractari auto pana la cea mai apropiata vulcanizare. Noroc cu google care a gasit repede tractari auto Bucuresti. Secventa pare rupta dintr-un film cu prosti, insa este recenta si reala. Nu stiu cine este vinovat, cei care fac cheile de roti, cei care strang prezoanele? Sau soferul ca nu a luat un flex si aparat de sudura cu el la drum. Pana la urma o pana de cauciuc banala te poate costa jumate de zi, nervi cu carul si ceva bani.

Cat priveste vinovatii, eu as zice ca exista o lista cam lunga. Mai toate produsele sunt de doi bani, nu mai poti sa te bazezi pe nimic. Chiar si banalul ciocan se poate sparge in contact cu o nuca mai incapatanata. Parca toate sculele sunt din chirpici, chiar si cele cu pretentii care au ditamai inscriptia unei firme de pe meleaguri nemtesti. Sau cine stie s-or fi mutat si nemtii pe vapoarele chinezesti. In ziua de azi daca vrei ceva scule mai de Doamne- ajuta trebuie sa cauti la magazin de antichitati.

PS: Sfatul amicului patit: nu plecati la drum fara spray umflare roti.

, , ,
5 Comentarii
 1. rigi :

  A zis pe data de 27 septembrie, 2016

  Doar cind se intampla cite un mic accident din asta iti dai seama cite iti trebuiesc sa ai in cutia de scule.

 2. man :

  A zis pe data de 6 octombrie, 2016

  Daca aveti masini vechi care au probleme, de ce nu le vindeti. Acum exista si firme specializate in domeniu care va pot ajuta financiar – direct cu bani sau cu o indrumare.

 3. Bucur :

  A zis pe data de 8 octombrie, 2016

  Aceste firme sunt extrem de utile in situatia in care ramai cu masina in pana. Cred ca sunt singura optiune pe care te poti baza.

 4. Reti :

  A zis pe data de 31 octombrie, 2016

  Sunt destul de utile daca vei colabora cu firma care trebuie, preturile trebuie sa le gasesti accesibile. Eu de exemplu am platit pt o platforma de la Tulcea la Bucuresti 1200 de lei, o suma enorma, insa nu am avut de ales pentru ca ramasesem la 3 dimineata cu masina pe camp si nu am mai avut timpul necesar sa caut prea multe oferte pe net.

 5. Marian :

  A zis pe data de 19 iulie, 2017

  Este foarte bine ca putem apela la astfel de servicii, aceste firme de tractari auto de multe ori te ajuta si pe loc daca nu este ceva grav.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*