Stiuca, printre putini pesti din hipermarketuri care nu este de crescatorie

Imi place pestele, este sanatos, ba chiar simt nevoia din cand in cand sa mananc peste. Problema e ca pestele adevarat nu prea mai e de gasit. Cum la pescuit nu am mai fost de peste zece ani, singura locatie unde pot prinde pestele este hipermarketul. Doar ca pe aici pestii sunt cam mutalai, mai toti sunt imbuibati cu chimicale si crescuti cu viteza luminii Din cele 14 – 15 feluri de peste expuse pe taraba, gasesti maxim doua feluri care sa fie pescuit din natura. Restul sunt crescuti cu forta, si au doar forma unui peste. Ca in rest, gustul si alte cele lipsesc. Da ce mai conteaza..daca lumea cumpara inseamna ca asta e cererea.

Lista cu pestele care nu este de crescatorie

La Auchan sunt afisate datele de provenienta a fiecarui peste, nici acest lucru nu este 100% sigur. Si aceasta deoarece au fost situatii, cand intr-o zi un peste figura ca fiind pescuit, iar a doua zi acelasi fel de peste, aceeasi gramada era trecut la acvacultura….O fi fost vreun evadat probabil, iar a doua zi erau cei care nu au reusit sa evadeze. In plus sunt magazine care nu afiseaza aceste date, eventual doar tara de provenienta.

Iata totusi o lista ca urmare a ceea ce am constatat personal ;
– Stiuca, se gaseste destul de rar dar e cam singurul peste pe care eu il cumpar.
– Somnul, desi poate fi din pescuit, multi sustin ca datorita meniului si a apelor tot mai poluate chiar daca e din pescuit nu ar fi cel mai sanatos.
– Crapul de Dunare, se gaseste, dar personal nu ma incanta gustul.
– Macroul, bun la gust, atentie la gatit trebuie foarte bine gatit, se vehiculeaza care are niste paraziti intestinali care ar afecta si omul. Sunt cateva tari care au impus cateva restrictii.

In concluzie stiuca are fi cel mai ok peste din comert, cum spuneam si mai sus singura problema e ca nu se gaseste tot timpul. Asa o data pe luna sau maxim de doua ori.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.