tari straine unde poti face conturi in valuta

Pangasius, pestele care se hraneste cu reziduri toxice

Imi place pestele, dar in ultimul timp am inceput sa fie mai precaut cand aleg un peste. Evident toti pestii crescuti in captivitate sunt de evitat, chiar si celebrul somon. De aceea probabil in tara de origine somonul din crescatorii nu prea are succes. Totusi varful de lance cand vine vorba de pesti care sunt mai mult otravitori decat hranitori il ocupa de departe pangasius. Mai exact este vorba de pangasius crescut pe fluviul Mekong. Adica pangasius ce se gaseste mai in toate magazinele de pe la noi.

De ce este mai toxic Pangasius ?

pangasius toxic

Explicatia este una simpla si scurta. Pangasius traieste in unul din cele mai poluate fluvii din lume. Si asta nu e tot, pestelui chiar ii place situatia. Astfel ca datorita rezidurilor deversate de fabrici, dar si canalizarile unor orase, pangasius creste in dimensiune intr-o luna cat alti pesti intr-un an. Urina, fecalele, rezidurile chimice si alte mizerii constituie meniul perfect pentru acest peste. Dupa asa un meniu ma mir ca nu i-au crescut picioare, sau macar niste perciuni a la Elvis.

Si totusi Pangasius se vinde in magazine

Dupa cateva scandaluri internationale, conflicte diplomatice si alte cele, pangasius a ramas pe rafturi si respectiv in farfurii. Pentru cei care detin afacerea ar fi o catastrofa daca nu ar mai exporta. Iar pentru restul e o mancare ieftina, un peste fara oase, etc. Pangasius se vinde cu circa 11-12 lei. Daca facem un calcul simplu si impartim ,, afacerea”, adica din cei 11 lei, 5 lei ii ia magazinul vreo 4 lei ii mai ia importatorul, mai punem ambalajul si la final ajungem la pretul pestelui undeva la 1 leu. Cam atat costa, pana si ca otrava pangasius e un produs de proasta calitate.

Vezi si:  Bing, noul motor de cautare de la Microsoft

Experiența mea cu pangasius m-a învățat o lecție importantă despre alegerile alimentare conștiente. Deși prețul său atrăgător și lipsa oaselor pot părea avantaje, realitatea condițiilor în care acest pește este crescut mi-a schimbat complet percepția. Consumul de pangasius, care prosperă în apele poluate ale fluviului Mekong, reprezintă nu doar un risc pentru sănătate, ci și o conștientizare a impactului nostru asupra mediului și a industriei alimentare. Alegerea de a evita astfel de produse ajută nu doar la protejarea sănătății personale, ci contribuie și la un consum mai etic și informat.

One comment

  1. Intotdeauna ce e bun ne face rau :d. Bun, din punctul alor mei de vedere ca mie nu imi place !

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.