zambesc.com RSS Feed

Salamul de Sibiu, doar de la Sibiu nu este

Astazi dupa circa 5-6 ani am cumparat si eu salam. Si asta deoarece nu am gasit o sunca anume. Am zis sa incerc mult promovatul Salam de Sibiu. La raft, sunt vreo 6-7 producatori care produc deja celebrul salam. Toti se lauda pe eticheta ca respecta reteta autentica si alte cele. Doar ca niciun producator nu este din Sibiu. Preturi foarte variate, ba chiar extrem de diferite de la 20 si ceva de lei la peste cinzeci de lei kilogramul de salam. Am ales varianta cea mai scumpa de salam, cred ca 55 de lei/kilogram. Si acesta fabricat undeva la Bacau.

Am ales versiunea cea mai scumpa in ideea ca e mai bun, mai calitativ, veritabil..ce mai. Insa nu e asa, nu stiu cum sunt celalalte dar, salamul de Sibiu din poza de mai sus este extrem de sarat. Daca ramai fara sare, iei o bucata din salam il dai pe razatoare si ai rezolvat problema. Nu stiam ca sarea este asa de scumpa, sau o fi biletul de tren sau autobuz cu care se plimba salamul de la Bacau la Sibiu…ca deh e Salam de Sibiu. Altfel nu stiu cum isi poate justifica numele si respectiv pretul.

Mai ramane se se fabrice si prin Africa, sa vezi atunci pret. Sau cine stie poate vine cu ocazia si va fi mai ieftin.

, , ,

Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*