Si revin cu problema eutanasierii cainilor

Mie imi plac cainii. Si imi plac animalele in general. Mai mereu am avut unul pe langa casa.
Cand eram prin liceu, cum vedeam un maidanez pe strada (din asta mai pui) cum il adoptam.
Il luam acasa, il curatam de purici, de capuse, eventual il mai si tratam daca avea ceva probleme mai grave, il tineam pana se facea bine si apoi ii gaseam o casa. Pentru ca na, era greu sa am grija de multi cainii. Unu imi era de ajuns. :o3

Dar asta se intampla acum multi ani, cam 10 ani de fapt. Intre timp cainii vagabonzi au devenit mult mai numerosi. Asa ca, s-a pus problema eutanasierii. Si da, eu sunt de acord de ea. Am sa povestesc imediat si de ce.
Pentru ca sterilizarea nu e o solutie. Eu sunt pentru sterilizare SI eutanasiere.
Pentru ca multi din cainii maidanezi sunt agresivi. Sau bolnavi. Iar sterilizarea in nici un caz nu ii va opri sa muste oameni.

Da, sunt multi iubitori de animale sau diverse ONG-uri care vad situatia mult mai roz. De fapt o vad doar roz. Vad doar partea care le convine sau pe care o cunosc.
Dar din nefericire toata povestea mai are si o alta parte. O parte destul de grava si care este complet ignoata. Agresivitatea cainilor maidanezi. Bine, a unora din ei.
Pentru ca nu, de astea se cauta masuri? Pentru ca unii sunt agresivi, si ataca lumea. Si trebuie gasita o solutie. Iar singura solutie viabila este eutanasia. Eutanasierea celor agresivi.

Bine, eu sunt de acord si cu sterilizarea fara eutanasie daca, si subliniez DACA, imi explica si mie un iubitor al animalelor, un militant al salvarii lor, cum va ajuta sterilizarea in toata problema asta. Problema in care cainii sunt agresivi si musca sau ataca lumea pe strada.

Da, e cool sa faci flashmob, ong, petitii sau mai stiu eu ce acte de bravada. Dar mai important e, poti sa fii obiectiv? Sa vezi realitatea si sa lasi dracului dramatismul si lucrurile facute pentru ca da bine sa le faci !

6 comments

  1. Ce zici tu e cu totul altceva decat ce vor ei sa faca. Ei vor sa omoare exact cainii sterilzati, adica cei care au fost catalogati ca nepericulosi, sterilizati si eliberati. Ceea ce vrei tu e mentinerea actualei legi, ceea ce e ok dar n-are legatura cu metoda noua de furaciune pe care vor s-o bage

  2. Gata, am inteles care e problema. Ambele tabere sunt „extremiste”. Unii sunt cu eutanasierea si altii cu sterilizarea.
    Cred ca toate problemele ar fi rezolvate daca actiunile care se fac ar promova idea ca de fapt sunt necesare ambele actiuni.

  3. Si eu sunt de acord ca trebuiesc ucisi doar cei agresivi, care sunt un pericol, restul nu!

  4. Definitia eutanasierii este moarte fara dureri. Substanta folosita este pentobarbital – un somnifer foarte puternic administrat in supradoza , cainele nu simte absolut nici o durere .Substanta mai sus mentionata ii provoaca un somn profund din care nu se mai trezeste niciodata.
    Din pacate la noi populatia este neinformata unii cred ca eutanasiere inseamna moarte in chinuri groaznice si in general foarte multi sunt suficient de retardati incat sa nu realizeze ca aceasta specie are o rata de inmultire mai mare decat a omului si nu este de loc pe cale de disparitie ci dimpotriva au ajuns sa fie atat de multi incat risca sa moara in chinuri calcati de masini pe strada.

  5. In drumul meu catre casa, pe strada mea , trec pe linga o curte cu un caine rau. Nu stiu ce namila de caine o fi , il aud doar cum se repede cu labele in poarta de metal si incepe sa latre un latrat din ala gros . De fiecare data ma sperii asa de tare si halesc o portie asa de mare de adrenalina incat nu mai stiu pe ce lume traiesc pentru cateva secunde.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.