Si profesorii ” e prosti ”

Mare zarva in mai toata tara in aceasta perioada, examene peste examene. Daca ieri erau testati elevii, a venit si momentul in care sunt testati profesorii. In Timisoara s-au strans circa 200 de dascali pentru examenul de definitivat, adica un fel de bac al profesorilor. Toti unul si unul cu mintea imbibata de carte, ce mai, stiinta se revarsa peste nadragi la unii, altii dimpotriva trasi la fata de parca nu au mancat de cateva luni. Oameni de rand doar cu ceva mai multa carte decat restul.

Incepe examenul, iar dupa circa 3 minute apar si primele abandonuri, e prea greu anul acesta…nu se poate copia….eu de Creanga nu am auzit…daca stiam trimiteam un elev in locul meu..mai bine caut un italian batran, pe el sigur nu il intereseaza cine e Creanga….Acestea presupun eu ca ar fi fost motivele, gandurile care au insotit abandonul. Dar au fost altii care au rezistat si s-au luptat, atat cu Eminescu cat si cu Creanga..si rezultatele nu au intarziat sa apara: perle mult mai sofisticate decat ale elevilor, iata cateva :

,, In istoria romanilor misuna specii taratoare de politicieni ”

,, Eminescu si Creanga mergeau la pustoaice, dupa miere, erau iubitori de frumos prin satele Moldovei, unde se dezvoltau in mod absolut natural femei splendide, nestiutoare de carte”

Deci salarile sunt mici in invatamant..da stiu poezia, dar ce legatura are aceasta cu prostia ?..Sa inteleg ca domnul/doamna profesor daca avea un salar de 3000 de lei scria altceva la examen ?..Nu prea cred, prostia e prostie si acesta e nivelul. Probabil pe viitor examenul profesorilor se va limita la numarat, spus alfabetul, altfel ramanem fara profesori.

One comment

  1. parerea mea este ca pe vremea „raposatului”se invata mai multa carte decat in ziua de astazi,stateam cu picioarele intr-un lighean cu apa rece si invatam atat pentru admitere la liceu cat si pentru examenul de bacalaureat si am luat note mari.In ziua de azi tineretul este total dezinteresat.Pacat caci este in joc viitorul lor!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.