Saltele ortopedice

Cand aud de saltea ortopedica ma apuca instant durerea de spate si aceasta doar din cauza amintirilor avute pe o astfel de saltea. Cum am mai spus-o si acum cateva luni, mi-am luat o saltea cu memory + arcuri inpachetate pe care dorm excelent. Insa ieri fiind in delegatie, m-am cazat la un hotel in Constanta unde ghinion.. inca de la receptie aveam sa aflu ca hotelul are saltele ortopedice.

Receptionera de fapt spunea acest lucru de parca ar fi trebuit sa pic pe spate, ceva in genul salteaua ortopedica este echivalentul a doua maseuze. De unde pana unde sa dormi pe ceva ca betonul va fi placut, poate pentru mosi si babe de peste 80 de ani. Dar pentru mine in niciun caz. Nu pot sa inteleg prosteala asta care e aproape la nivel national, cu oricine am discutat pe acest subiect ori se lauda ca are o salte ortopedica, ori isi dorea una.

Salteaua ortopedica, semiortopedica sau superortopedica e o saltea tare, iar corpul nostru nu e perfect drept pentru a se simti bine pe ceva tare. Adica greutatea noastra pe o saltea ortopedica nu va fi distribuita uniform, astfel pe anumite parti ale corpului presiunea va fi mai mare, deci dureri, amorteala, daca avem burta si dormim pe burta aceasta va impinge coloana in sus, etc..sa nu mai vorbim de discomfort si alte probleme in timp.

Pe cand o saltea anatomica va lua forma corpului, nu obtureaza circulatia sangvina periferica, etc. Din pacate prosteala ca salteaua cat mai tare e cea mai buna a ramas si tine, multi asculta diverse prostii fara sa gandeasca.

Da, poate fi folositoare si salteaua ortopedica atunci cand dupa un efort ai dureri de spate, te intinzi pe ea cateva ore si gata, hai maxim trei zile. Dar daca e sa dormi non stop pe ea vor aparea alte probleme, unele pot fi grave in timp. In general saltelele anatomice au o fata ortopedica, deci se pot intoarece oricand pentru o intindere de jumatate de ora.

Deci o saltea buna va fi aceea care va avea un strat moale de minim 5 cm, de preferat memory. Daca nu sunt bani de memory merge si o spuma soft, dar niciodata total ortopedica, decat dupa 70 de ani.

Un sfat pentru hotelieri : nu mai dotati camerele cu saltele ortopedice, acestea sunt bune pentru azilurile de batrani, degeaba totul arata bine daca se doarme prost.

10 comments

  1. sunt persoane care nu au voie sa doarma decat pe ceva drept si tare, cum ar fi salteaua ortopedica, dar sunt putini care au astfel de probleme. eu una prefer saltele moi, sa simt ca ma afund in pat, altfel nu dorm bine!

  2. Oana @

    Sunt povesti cu dormitul pe ceva tare, gandestete ca dormi pe burta si ai si ceva burta, o saltea tare va impinge coloana in sus, adica in timp probleme grave.

    Noi nu suntem perfect plati, astfel ca e nevoie sa ne afundam un pic in saltea altfel apar probleme…Da, batrani trecuti de 65 de ani se vor simtii mai bine, dar cineva activ al carui coloana se mai poate indrepta/modifica ii se recomanda o saltea anatomica, adica una moale care se pliaza dupa corp.

  3. Dormitorul verde este produs de firma Staer, am sa revin cu un articol mai amplu pe acesta tema si cu multe poze, au lucruri frumoase.

  4. Pingback: Remediu durerilor de spate
  5. Un articol foarte bun; doar o observatie, saltelele ortopedice au o duritate medie, cele super-ortopedice sunt tari

  6. Exact din motivele pe care le-ai mentionat tu, noi recomandam hotelurilor si mensiunilor saltele de o duritate medie. Saltelele cu o duritate ridicata pot fi potrivite pentru anumite persoane acasa, insa atunci cand pe saltea dorm persoane cu preferinte diferite si pozitii de dormit preferate care de asemenea difera, o saltea din spuma/burete de duritate medie este cea mai potrivita. Desigur saltelele pocket spring care sunt invelite intr-un strat de spuma memory ar fi ideale, insa de obicei sunt prea scumpe pentru pensiuni si hoteluri mai mici.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.