Regele Charles al III-lea a împlinit 74 de ani

Regele Charles al Marii Britanii a împlinit luni vârsta de 74 de ani, ocazie cu care l-a înlocuit pe regretatul său tată, prinţul Philip, în funcţia de Ranger al Marelui Parc de la Windsor, un titlu ce datează de mai bine de patru secole, relatează Reuters.

Charles al III-lea, care a devenit cel mai în vârstă monarh încoronat din istoria Marii Britanii, va sărbători în privat prima sa aniversare în calitate de rege, fără angajamente publice planificate.

Cu toate acestea, Palatul Buckingham a anunţat că regele Charles a preluat oficial rolul de Ranger, un titlu ce datează din 1559 când regina Elisabeta I l-a numit în această funcţie pe Henry Neville, şi a publicat o nouă fotografie cu Charles stând lângă un stejar bătrân din parcul Windsor.

Tatăl său, prinţul Philip, a deţinut acest titlul din 1952, când soţia sa a devenit regina Elisabeta a II-a, succedându-i tatălui său George al VI-lea.

Regina Victoria se numără printre alţi membri ai familiei regale care au deţinut acest rol, ce presupune supravegherea şi îndrumarea Rangerului adjunct şi a echipei sale în administrarea zilnică a uneia dintre cele mai vechi proprietăţi funciare din Marea Britanie, a precizat Palatul Buckingham.

Regele Charles al Marii Britanii a condus duminică, pentru prima dată în postura de monarh, ceremonia organizată la Londra cu prilejul Zilei Comemorării, depunând o coroană la cenotaful dedicat eroilor de război, după două minute de reculegere, transmite Reuters.

Charles, care a devenit rege după moartea reginei Elisabeta, în septembrie, a fost însoţit de alţi membri importanţi ai familiei regale britanice, inclusiv de fiul şi moştenitorul său, prinţul William.

Soţia regelui Charles, regina consoartă Camilla, a asistat la ceremonie de la balconul unei clădiri guvernamentale din apropiere.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.