A început campania de recoltare a cadoului oferit de Republica Comunistă Populară Chineză întregii lumi, virusul Covid-19. Așa cum era de așteptat, vaccinul produs de aia de la Viagra, că nu pot să le pronunț numele, a fost injectat și în România. Și ca să fie siguri că nu există efecte adverse, primul vaccinat a fost un chinez descoperit la controlul bagajelor într-o valiză, cu destinația Londra.
Potrivit medicului Raed Ar-Afat din Calafat, care și-a început activitatea la un fast-food cu mancare tradițională de șobolani din China, chinezul este turist și se numește Și Ți-Odau și e din comuna Liliacul Mic din județul Tele-Pangolin. Este membru al partidului comunist din anul 2019, de când a fost în Wuhan să își cumpere baterii pentru lanternă.
Autoritățile l-au transportat pe chinez la Intitutul Matei Balș într-o remorcă de furaje, pentru a fi vaccinat, iar la sosire, în remorcă era doar chinezul, care mâncase între timp toate furajele.
La inocularea vaccinului anti Covid 19 s-a folosit o seringă ruginită din muzeul institutului, care fusese folosită și la vaccinarea primilor chinezi ajunși în România în anii 50, când i-a trimsi Mao să numere vrăbiuțele.
Vaccinarea a decurs normal, iar chinezul a declarat la Taraf TV că iubește foarte mult România și este îndrăgostit de pastrama de melc afumat învârtită în ulei de măsline de capră.
Rezultatele analizelor arată că este nevoie și de un al doilea vaccin, pentru că chinezul a dezvoltat o temperatură neabișnuit de mare, 45 cu 3, și s-a desprins de patul de spital și a zburat n atmosferă, spre Lună.
Acest articol surprinde într-un mod satiric și absurd intersecția dintre evenimentele globale și umorul spontan, evidențiind adesea complexitatea situațiilor internaționale cu o doză de ironie. Povestea chinezească a primei persoane vaccinate din România reflectă o combinație de stereotipuri și realități exagerate care provoacă cititorul să privească dincolo de aparențe și să recunoască absurditatea acțiunilor noastre de zi cu zi. Învățătura esențială este că, fie că ne confruntăm cu provocările vaccinării sau navigăm politica globală, este important să păstrăm în mod constant o atitudine critică și un spirit umoristic, astfel încât să putem digera mai ușor complexitățile lumii în care trăim. Această perspectivă optimistă și analitică poate invita la mai multă reflecție asupra modului în care percepem evenimentele cotidiene și ne poate ajuta să ne păstrăm echilibrul mental și emoțional indiferent de situație.