Piata de vechituri Timisoara

Pietele de vechituri sunt din nou la moda, cel putin asta este senzatia mea. Se pare insa ca nu mai sunt cautate aceleasi lucruri ca in trecut. Daca in trecut mai toata lumea se imbraca de la piata, astazi clientii cauta mai degraba antichitati si obiecte decorative. Trendul e probabil alimentat si de emisiunile de pe History. Insa din pacate oferta e cam slaba. Astazi am trecut si eu pe la Piata Flavia din Timisoara si aceasta dupa vreo 2-3 ani de cand n-am mai dat pe la piata de vechituri.

Piata de vechituri Flavia din Timisoara

Inca de la intrare in piata am avut parte de o surpriza. Nu mai exista taxa de intrare. Iar in rest cam aceleasi lucruri, lame si chiloti de dame, trei haine la cinci lei. Cativa vanzatori de moneda veche, parfumuri, ceva tarabe cu marfa care se vrea antica adusa din Germania. Doar ca marfa nu e deloc antica. Iar printre ceasuri din anii ’80 mai gasiti polonice, furculite si alte vesele de prin ’90 incoace. Vreo trei, patru comercianti de antichitati, o lada de zestre din zona Sibiului, o soba de fonta si alte maruntisuri.

Din pacate foarte slaba piata, ma asteptam la ceva mai mult. Ma asteptam la antichitati adevarate de prin partea locului, insa din pacate nu prea mai exista asa ceva. Chiar si intr-un magazin de antichitati specializat din Timisoara dai de marfuri aduse de afara.

In concluzie piata de vechituri aglomerata, dar predomina cumparatorii, plimbaretii si nu vanzatorii. Mese libere, spatii de expunere fara marfa si aceasta pe la ora 11 sambata. Pana la urma nici vechiturile nu mai sunt ce au fost 🙂 . Mai raman targurile de profil din mall-uri si Targul de la Negreni, doar ca la acestea vin comercianti. Nu poti sa cumperi nimic la prima mana.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.