Degeaba ai vila si piscina, daca nu ai gradina

Visul mutatului de la bloc devine realitate pentru toti mai multi romani care isi doresc acest lucru. Cel putin in zona Timisoarei un apartament nou costa cat o casa la vreo 10-15 kilometri distanta de oras. Cu alte cuvinte poti alege in functie de ce te atrage. Personal sunt adeptul casei cu o ,, palma” de pamant. Acum nu e vorba sa ma fac crescator de struti sau ce stiu eu ce vietuitoare. dar parca o casa fara gradina, tot bloc se cheama. Iar daca ar fi sa analizam cele mai economice case oferite la vanzare, majoritatea dintre ele sunt 100% beton, fara pic de verdeata.

Cat de important este spatiul de relaxare din gradina ?

Daca ar fi sa intrebam un specialist, un psiholog, sigur ne-ar spune ca spatiul de relaxare din gradina noastra este la fel ca o cura la Amara:). Asta ca sa parafrazez un mare actor roman. Nu stiu ce efect are cura la Amara, dar o casa fara gradina, fara un spatiu de relaxare mi se pare o casa neterminata chiar daca vorbim de o casa cu suprafata limitata. In ziua de azi se pot aranja gradini, spatii de relaxare pe spatii mici. Am vazut balcoane, terase care pareau rupte din rai. Si aceasta in cativa metri patrati. Crearea unei zone placute pentru relaxare, amenajare gradini ar trebui sa fie baza de la care pleca proiectantul atunci cand se apuca de proiectarea unui camin. Stiu, pare deplasata propunerea mea acum, dar sunt sigur ca in viitor acest aspect va conta ceva mai mult.

Personal nu cunosc pe nimeni care sa nu aprecieze o gradina, un spatiu verde amenajat. Iar daca e sa facem un experiment cu doua case la vanzare, una cu gradina, spatiu de relaxare, iar alta fara, doar cu beton sigur cea mai apreciata, vanduta mai repede va fi casa cu gradina. Cu toate acestea inca se construiesc case fara sa tina cont de partea verde. Nu tin acum sa aducem Carpatii pe terase, dar cred eu ca o lege in acest sens ar fi obligatorie. Mai ales acolo unde este teren, insa constructorul vrea sa scoata maxim de profit construind duplexuri si alte musuroaie, fara nici un aspect estetic.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.