Peştera Dâmbovicioara. Hartă, program, preţ

Am fost în weekend într-o mică excursie până la Peşteră Dâmbovicioara. Am ales să mergem aici în primul rând pentru că era relativ cea mai apropiată de Bucureşti şi cea în care puteam face o excursie de o zi.
Puteţi alege mai multe variante pentru a ajunge acolo, noi am ales traseul Bucureşti Piteşti Câmpulung Rucăr.

După ce treceţi de Rucar urmează Podul Dâmboviţei, Dâmbovicioara de unde se face un drum spre stânga către peşteră Dâmbovicioara. Intersecţia e marcată cu un indicator, nu aveţi cum să o rataţi. Mai mergeţi puţin, urmează o nouă intersecţie (de data asta nemarcată) unde trebuie să faceţi stânga.
Urmează apoi intrarea în Cheile Dambovicioarei unde trebuie să plătiţi o taxa de 2 lei/persoană. Nu ştiu exact dacă este taxa auto sau toată lumea trebuie să o plătească. Pe jos, de la punctul unde se perce taxa până la peşteră probabil că durează cam 15-20 de minute.

In drum spre pestera Dambovicioara

Şi apoi urmează peştera Dâmbovicioara. Ataşez şi harta pentru cine are nevoie.

Programul de vizitare al peşterii este 9-17 iar preţul unui bilet este de 3 lei pentru copii (sub 12 ani parcă) şi 7 lei pentru adulţi.
Există şi ghid iar la ieşire puteţi să îi lăsaţi şi lui ceva bănuţi (dacă aveţi chef).

Peştera Dâmbovicioara nu este o peşteră mare. De fapt partea care poate fi vizitată, cea amenajată, nu este mare. Peştera însă se prelungeşte iar dacă doriţi să o vizitaţi pe toată trebuie să depuneţi o cerere pe proprie răspundere la primărie.

flora in pestera Dambovicioara

Per total vizitarea peşterei durează cam 10-15 minute, în funcţie de cât de interesaţi sunteţi.
Că să vă faceţi o idee cam cum e peşteră am înregistrat toată distracţia.

După ce aţi terminat cu vizitarea peşterei mai puteţi hoinarii prin munţii din zonă sau puteţi sta relaxaţi la marginea micului rău ce trece paralel cu şoseaua. Mic dar puternic însă.

La întoarcere, înainte să coborâţi înspre Câmpulung mai puteţi vizita şi mausoleul Eroilor unde există un mic muzeu şi mausoleu în şine în care sunt depuse osemintele soldaţilor ce au luptat şi murit în război (la scheleţi după cum l-am auzit spunând pe ghid.)
Taxa de intrare pentru vizitarea muzeului şi mausoleului este de 3 lei.

mausoleul de langa Campulung

14 comments

  1. Am fost acum doi ani. Se ajunge foarte greu acolo, este oleaca de mers, Dar nimic nu se compara cu peisajul pe care il vezi parcurgand drumul pana acolo.
    Oricum mult mai misto sunt pesterile din muntii Apuseni.

  2. Este pur si simplu miraculos. Multumim Andrei pentru informatiile despre aceste locuri minunate.

  3. a fost prima pestera pe care am vizitat-o singr, fara parinti, acum vreo 16 ani, pe atunci nu era nici macar iluminata , mergeam cu lumanarea in pestere, dar am aut niste trairi si experiente extraordinare. Acum sa modernizat , dar sunt anumite zone de podeturi care sunt cam fragile

  4. Ai spus ca dureasa 15 minute vizitarea? Eu zic ca poate dura si mai mult de o ora daca vrei sa ajungi ceva mai in capatul accesibil al pesterii

  5. Am fost astazi la Dambovicioara si a fost superOK. Atat drumul (am fost prin Targoviste, si m-am intors prin Pitesti), cat si timpul.
    Am plecat tarziu din Bucuresti, asa ca am ajuns pe la 14.30 la bariera.
    Am lasat masina si am luat-o pe jos, prin defileul format de parau.
    Vreme buna de plimbare, putina lume (deci, relaxare multa), zapada de jur imprejur. Minunat.
    La pestera, ni s-a pus la dispozitie, pe post de „ghid”, un pusti de 14 ani care ne-a recitat ca o poveste ce stia el ca trebuie spus despre pestera, precum si legendele locale legate de ea. Intre altele, am aflat ca intr-un colt se ascundeau doi haiduci, Fulga si Budac, care „bateau si jefuiau vizitatorii”, si imparteau banii la saracii din zona. Activitatea criminala le-ar fi fost oprita de doi jandarmi care au intreat in „civil”, si l-au impuscat pe unul din ei, iar pe celalalt, care s-a predat, l-au bagat la inchisoare. O doza de folclor „autentic”…
    Una peste alta, o iesire placuta, care a prilejuit si reintalnirea cu o prietena mai veche, dulceata de nuci verzi (care, alaturi de alte bunataturi, era oferita de niste localnici mai degerati de frig decat noi).
    Costuri per persoana: 2 lei, intrarea in defileu, si 7 lei intrarea in pestera.
    „Ghidul” a fost rasplatit cu 5 lei, si s-a declarat destul de multumit.

  6. Am fost 8 zile in luna iulie 2011pe Cheile Dambovicioarei cu cortul. A fost o vacanta de vis. Ziua intre orele 10.00-17.00 mai treceau turisti prin zona dupa care puteau sa faci si nudism. Glumesc. A fost superb. Am vizitat si pestera si mi s a parut draguta. Nu este foarte spectaculoasa dar luata impreuna cu zona poate face o impresie fantastica. Merita vizitate locurile.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.