tari straine unde poti face conturi in valuta

Nivele laser – Tipuri de nivele laser

principala

Pe piaţa există mai multe tipuri de nivele laser şi, dacă vei dori să cumperi una, s-ar putea să te simţi copleşit. Cunoaşterea diferenţelor dintre acestea şi utilizarea modelului adecvat proiectului la care lucrezi este extrem de importantă pentru a câştiga timp şi a realiza o lucrare de calitate. Vom vedea care sunt acestea şi cum le poţi utiliza.

Nivela laser de linie

Este cel mai comun tip de nivele laser. Aceasta proiectează pe suprafaţa către care este orientată o linie de lumină orizontală sau verticală foarte bine conturată şi precisă. Este utilă pentru lucrări de interior precum cele de instalare a dulapurilor, faianţei, plafonului fals sau nivelarea unei podele. De asemenea, se poate folosită şi la lucrările de exterior care implică încadrarea sau instalarea unei punţi sau a unei podele.

Se găseşte în două variante:

Cu proiecţie plană – proiectează linia pe suprafaţa către care este îndreptată, adică pe un singur perete. Se găseşte în varianta cu fascicul roşu, care este mai bine vizibil în interior, sau fascicul verde, care este mai bine vizibil în exterior, sub lumina soarelui.

Cu proiecţie la 360 de grade – proiectează o linia la 360 de grade, înconjurând nivela laser, adică pe toţi cei patru pereţi.

Nivela laser spot

Aceasta diferă de cele liniare prin faptul că, un loc de linii, proiectează un mic cerc de lumină pe suprafaţa către care este îndreptat. Este folosită pentru transferul de puncte de pe o suprafaţă pe alta şi utilă pentru a verifica dacă o grindă, un perete sau o conductă sunt perfect drepte. Este utilă în lucrările în instalaţii sanitare, lucrările electrice, lucrări de încadrare sau construirea cadrelor pentru pereţii din rigips. Se găseşte în varianta cu 3 sau cu 5 puncte.

Vezi si:  UTF-8 Convertor, un plugin pentru Wordpress

Nivela laser combinată

Aceasta proiectează simultan sau independent, atât linii cât şi puncte de lumină. Întrucât permite comutarea între linii şi puncte, este preferată de profesioniştii care acoperă o gamă diferenţiată de proiecte, fiind favorita instalatorilor sau a electricienilor în lucrări de montaj corpuri de iluminat, prize, cabluri electrice sau conducte. Se poate găsi atât în varianta cu lumină roşie, cât şi în cea cu lumină verde, cu 2 sau cu 5 puncte.

Nivela laser rotative

Este utilă pentru orice tip de lucrare profesională din domeniul construcţiilor, de la săparea fundaţiilor, până la lucrări de zidărie şi amenajări interioare. Tipurile de nivele laser rotative pot fi cu înclinaţie dublă sau cu o singură pantă şi pot acoperi o zonă mare de lucru. Datorită capacităţii de a proiecta în 360 de grade linii lungi de până la 300 m, aceste nivele laser sunt ideale pentru proiectele mari, cum ar fi nivelarea unui şantier. Principiul de funcţionare se bazează pe o diodă laser care se roteşte suficient de rapid pentru a crea senzaţia unei linii continue pe suprafaţa de lucru.

Nu te limitează pe o anumită direcţie, ca celelalte două modele, linia de lumină putând fi proiectată oriunde doreşti. De obicei, sunt concepute pentru a crea linii orizontale, dar se găseşte şi în varianta cu proiecţii de linii verticale.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.