Ministerul Culturii masoara sanii la statui

Pana astazi am crezut ca Ministerul Culturii e plin de minti luminate care dau tonul la cultura. Adica locul cu cea mai mare concentratie de neuroni pe metrul patrat, astazi insa am aflat altceva. Ministerul Culturii are si oarece retardati in echipa, unii chiar cu probleme grave de tot. Astazi o minte creponata de la ministerul Culturii a dat un verdict la Targu Jiu, acesta suna cam asa : dati jos aceast bust pentru ca are sanii prea mari. Ma intreb de unde si pana unde domnul de la cultura a ajuns la aceasta concluzie, ii plac lui femeile cu pieptul mai mic?…Sau tot ceea ce nu poate cuprinde cu mana nu mai e cultural, acesta o fi reperul dupa care da verdict.

Pai eu zic sa castram si armasarul lu’ Mihai Viteazu, ca ma gandesc ca o fi aceeasi problema, omul de la cultura nu poate cuprinde cele doua ,,nuci” in maini. La fel si calul lu’ Stefan Cel Mare. Ma intreb ce ar fi facut Brancusi daca era contemporan cu idiotii astia, probabil i s-ar fi impus sa faca o Coloana Infinitului mai mica, asa de vreun metru, maxim doi. Iar Eminescu ar fi trebuit sa se opreasca la doua strofe cu Luceafarul, daca ar fi dorit sa fie recunoscut de cei care cica carmuiesc cultura pe la noi.

Cat priveste monumentul de la Targu Jiu care o infatiseaza pe sotia lui Gheorghe Tatarescu, fost prim ministru al Romaniei, acest monument trebuie dat jos. Desi asemanarea intre monument si imaginile cu Arethiei Tatarescu este izbitoare, practic identica, cu toate acestea ministrul Boroianu o considera prea ”sexoasa”.

Pai tovarase de la cultura eu zic sa o dam cu var, poate asa o sa iti piara cheful dupa ce o vezi toata alba.

3 comments

  1. E grav, foarte grav, asta e idiot r─âu. Am ajuns ca in toate institu╚Ťiile sa fie conduse de incompetenti .

  2. De rasul curcilor, aici nu e vorba de incompetenti, acești indivizi sunt de spital si nu orice spital, ci unul de boli mintale. Cultura lu peste prăjit, ce cultura au astfel de personaje.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.