zambesc.com RSS Feed

Ministerul Culturii masoara sanii la statui

Pana astazi am crezut ca Ministerul Culturii e plin de minti luminate care dau tonul la cultura. Adica locul cu cea mai mare concentratie de neuroni pe metrul patrat, astazi insa am aflat altceva. Ministerul Culturii are si oarece retardati in echipa, unii chiar cu probleme grave de tot. Astazi o minte creponata de la ministerul Culturii a dat un verdict la Targu Jiu, acesta suna cam asa : dati jos aceast bust pentru ca are sanii prea mari. Ma intreb de unde si pana unde domnul de la cultura a ajuns la aceasta concluzie, ii plac lui femeile cu pieptul mai mic?…Sau tot ceea ce nu poate cuprinde cu mana nu mai e cultural, acesta o fi reperul dupa care da verdict.

Pai eu zic sa castram si armasarul lu’ Mihai Viteazu, ca ma gandesc ca o fi aceeasi problema, omul de la cultura nu poate cuprinde cele doua ,,nuci” in maini. La fel si calul lu’ Stefan Cel Mare. Ma intreb ce ar fi facut Brancusi daca era contemporan cu idiotii astia, probabil i s-ar fi impus sa faca o Coloana Infinitului mai mica, asa de vreun metru, maxim doi. Iar Eminescu ar fi trebuit sa se opreasca la doua strofe cu Luceafarul, daca ar fi dorit sa fie recunoscut de cei care cica carmuiesc cultura pe la noi.

Cat priveste monumentul de la Targu Jiu care o infatiseaza pe sotia lui Gheorghe Tatarescu, fost prim ministru al Romaniei, acest monument trebuie dat jos. Desi asemanarea intre monument si imaginile cu Arethiei Tatarescu este izbitoare, practic identica, cu toate acestea ministrul Boroianu o considera prea ”sexoasa”.

Pai tovarase de la cultura eu zic sa o dam cu var, poate asa o sa iti piara cheful dupa ce o vezi toata alba.

, , , , , ,
3 Comentarii
 1. Yamasha :

  A zis pe data de 16 aprilie, 2014

  nu credd!!! doar in romania se poate intampla asta!! dar…poate era frustrat doar, cine stie?! happy

 2. Dan :

  A zis pe data de 17 aprilie, 2014

  E grav, foarte grav, asta e idiot rău. Am ajuns ca in toate instituțiile sa fie conduse de incompetenti .

 3. Cristi :

  A zis pe data de 21 aprilie, 2014

  De rasul curcilor, aici nu e vorba de incompetenti, acești indivizi sunt de spital si nu orice spital, ci unul de boli mintale. Cultura lu peste prăjit, ce cultura au astfel de personaje.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*