zambesc.com RSS Feed

Margarina e sanatoasa ?

Nu mi-am pus niciodata intrebarea daca margarina este sanatoasa, si asta probabil din cauza reclamelor care ridica margarina in slavi. Daca ar fi sa ma iau dupa reclame, atunci anumite marci de margarina cresc pur si simplu in gradina cu tot cu ambalaj, sunt 100% naturale si daca consumam margarina vom trai mult si bine. Nu vreau sa fac anti reclama vreunui brand de margarina si asta pentru ca nu prea e mare diferenta intre ele atunci cand ne intereseaza sanatatea noastra.

margarina nociva

Daca e sa cautam informatii despre margarina, mai toate sunt pozitive, ba mai mult in promovarea acestei categorii de produse sunt implicate personalitati din diverese domenii, lucru care face si mai vandabil maglavasiul, adica margarina. Asta se intampla la noi in Romania unde totul e posibil cand e vorba de bani, in tari precum Bulgaria lucrurile stau un pic altfel. Bulgaria a inceput o campanie de informare in ceea ce priveste riscurile la care ne expunem daca consumam margarina. Ba mai mult nutritionistii solicita interzicerea de la comercializare a margarinei.

Explicatiile nutritionistilor bulgari sunt urmatoarele: margarina contine grasimi periculoase care ingreuneaza metabolismul si pot duce la aparitia unor boli. La fel spun si americanii : uleiurile hidrogenate, de tipul celor din margarina nu sunt sigure pentru consum.

Dar ce stiu ei, daca Nadia Comaneci apare la tv si spune ca margarina e buna, ca de aia a luat ea 10, atunci asa este. Mancati margarina ca e mortal de sanatoasa…Acesta ar fi sloganul potrivit pentru margarina.

, , , ,
Un Comentariu
  1. Radu-Mihai :

    A zis pe data de 9 februarie, 2014

    Din cate stiu eu si fara sa apelez la Google margarina a fost inventata ca un substituient al untului doar ca mai ieftin. Prefer sa mananc untura de porc decat margarina care in afara de faptul ca „are” colesterol macar e din porcul crescut in ograda bunicii.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*