Cu uniforma sau fara ?

Cand spun de uniforma nu ma gandesc la uniforma scolara, despre acest subiect au discutat/scris altii si probabil va mai curge cerneala si pe viitor. Un lucru despre care nu prea se discuta si practic nu prea intereseaza pe nimeni sunt droaia de muncitori care zumzaie prin Timisoara la diverse santiere. Si care in marea lor parte nu sunt nicicum, adica nu se pot deosebi de un aurolac care locuieste intr-un canal, decat daca sunt cu masina aproape de canalul in care lucreaza, sau daca ii vezi cu vreo lopata in mana.

Cu alte cuvinte mare partea a muncitorilor de pe santiere nu au echipament de lucru, adica vin imbracati in hainele lor, in functie de vreme. Daca e cald ii poti vedea in trening, daca e frig in vreun hanorac vechi. Nu e o situatie generala, exista unii care au haine de protectie personalizate, casca, vesta, etc. Dar mai mult de jumatate nu au asa ceva. In aceasta perioada de exemplu mai toata zona din centru Timisoarei este in reparatii, escavari, santiere arheologice. Daca dai o raita prin zona ai sansa sa-i vezi pe unii care parca sunt intrusi, te si gandesti ce cauta: or fi la furat ?

Altii de bine, de rau, mai dispun de o vesta reflectorizanta, mai ales cei care sunt in zone cu trafic auto. Nu cred ca pentru aceasta problema e de vina celebrul Dorel, probabil ca o mai fi vreun Dorel si la conducerea firmei. Scuze, nu exista, daca vrei echipament de lucru se gaseste din belsug pe net, ba mai mult exista echipamente pentru orice gen de activitate, la o simpla cautare am dat peste un site cu mai tot ceea ce ai nevoie Safetyone.ro . Cum ar fi daca am merge la medic iar acesta ar fi in pantaloni scurti ? Aceeasi treaba e si cu muncitorii care trebaluiesc pe la santierele din Timisoara, in plus e vorba si de siguranta.

Nu stiu cat poate fi de protejat capul unui muncitor de o sapca cu eticheta made in China pe care scrie Poli, atunci cand ii pica o caramida in cap.

2 comments

  1. Sa ii vezi pe cei de la sate care lucrează la diverse firme, chiar arată ca niște aurolaci, ce haine de protecție, cizme si haine ponosite.

  2. Din pacate, lipsa unui echipament de protectie e din cauza zgarceniei patronului ca sa nu zic ca nu-si permite pentru ca lucrarile edilitare sunt facute, de obicei, de firme mari.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.